آهن یک ماده معدنی ضروری است که اکسیژن را به تمامی نقاط بدن میرساند. متأسفانه کمبود آهن حتی به صورت جزئی هم میتواند باعث کمخونی، خستگی و ضعف شود و در حالت جدی آن باعث مشکلاتی در ارگانهای بدن میشود؛ به همین خاطر در این مطلب قصد داریم سبزیجات و میوههای سرشار از آهن را به شما معرفی کنیم.
دانه کدو تنبل
بعد از پختن قسمت گوشتی کدو تنبل، تخمههای آن را خودتان برشته کنید. با این کار نه تنها خیلی خوشمزهتر میشوند، بلکه میتوانید در انواع دستورهای آشپزی آنها را قرار دهید. مثلاً میتوانید قبل از پخت، آنها را در آبلیمو یا سرکه و حتی در عسل قرار دهید و سپس مصرف کنید. این دانههای کوچک دارای پروتئین بالا، آهن، روی و منیزیم هستند.
چغندر
چغندر برای کمخونی ناشی از کمبود آهن بسیار مفید است. چغندر سرشار از آهن همراه با فیبر، کلسیم، پتاسیم، سولفور و ویتامین است. چغندر قرمز علاوه بر مغذی بودن، به تمیز شدن بدن نیز کمک میکند و اکسیژن بیشتری برای بدن فراهم میآورد؛ به این منظور یک چغندر متوسط، سه عدد هویج و نصف یک سیب زمینی شیرین را در آبمیوهگیری بریزید و این آبمیوه را روزی یکبار بنوشید.
غلات
صبحانه برای دریافت آهن مورد نیاز بدن فرصت خوبی را فراهم میکند. گندم، جو و جوی دوسر همگی گزینههای مناسبی محسوب میشوند. همچنین با خوردن کمی توت فرنگی، میزان فوق العادهای آهن دریافت خواهید کرد.
کلم پیچ
یک لیوان کلمپیچ خردشده ۳۳ کالری دارد که ۹ ٪ از نیاز روزانه کلسیم، ۲۰۶ ٪ از نیاز روزانه ویتامین A و ۱۳۴ ٪ از نیاز روزانه ویتامین C، حدود ۶۸۴ ٪ از نیاز روزانه به ویتامین K را در بر میگیرد. این ماده غذایی همچنین منبع بسیار خوبی از مواد معدنی مثل مس، پتاسیم، آهن، منگنز و فسفر است.
گشنیز
گیاه گشنیز حاوی مقادیر زیادی آنتی اکسیدان، ویتامینها، روغنهای ضروری و فیبر بوده که در کاهش سطح کلسترول خون موثر است. برگها و دانه این گیاه حاوی روغنهای ضروری از جمله بورنئول، لیلانول است.
گفتنی است؛ این گیاه سرشار از مواد معدنی چون پتاسیم، کلسیم، منگنز، آهن و منیزیم است.
جعفری
این سبزی، ادرارآور (دیورتیک)، تنظیمکننده قاعدگی، دفعکننده سنگ کلیه و مثانه و تصفیهکننده خون و صفرابر است. از این گیاه خوشمزه به عنوان مسکن برای پایین آوردن تب نیز استفاده میشود و برای رفع ناراحتیهای ریوی نیز مؤثر است. از طرفی، جعفری به واسطه ویتامین C و آهن سرشار، برای درمان کمخونی توصیه میشود.
تخم شاه دانه
اگر به دنبال راهی برای کاهش وزن خود هستید، شاهدانه را همراه با صبحانه میل کنید. مصرف شاهدانه هنگام صبح و در وعده صبحانه، باعث احساس سیری طولانی طی روز خواهد شد؛ به این ترتیب دیگر نسبت به خوردن غذاهای شور و شیرین اشتهای کاذب نخواهید داشت.
توصیه میشود که افراد به خصوص خانمها برای جبران فقر آهن از این دانه استفاده کنند.