نماینده ولی فقیه در استان گلستان با ذکر این مسئله که پایان کار قوم ثمود، صاعقهای آسمانی بود که همراه با نزول باران تند و وقوع سیل ویرانگر، موجب تخریب شهر و دیار آنان شد و همه را در کام خود فرو برد. گفت: نابودی عاقبتی است که همه ستم کاران را تهدید میکند و در انتظار آنان است.
به گزارش روابط عمومی کانون فرهنگی هنری مسجد جامع گلشن گرگان، آیت الله سیدکاظم نورمفیدی”نماینده ولیفقیه در استان گلستان و امام جمعه گرگان”، شب گذشته (۱۴ شهریور) درجلسه تفسیر قرآن کریم به تفسیر آیات ۴۲ الی ۴۹ سوره مبارکه مومنون پرداختند. که در این جلسه متذکر شدند: خداوند اقوام بسیاری را در نقاط مختلف جهان پدید آورده است. اما همان گونه که تک تک انسان ها زندگی و مرگ دارند، اقوام و امت ها نیز دارای حیات و مرگ هستند و اقوام سرکش و ستمگر از بین خواهند رفت.
آیت الله نور مفیدی یادآور شد: نظام کیفر و پاداش الهی براساس عدل و حق است. تا قوم و امتی مستحق مُجازات نباشد، خداوند آنان را کیفر نمیکند.
وی گفت: تحولات تاریخی تابع سنت های الهی است. براساس این سنت ها، اقوام ستمگر نابود شده و امت های جدید جایگزین آن ها می شوند.
آیت الله نور مفیدی گفت: اَجَل انسان در آیات قرآنی به دو بخش «اجل حتمی» و «اجل معلّق» تقسیم شده و هر موجود زندهای به حسب طبیعت و استعداد جسمى خود، تا مدّت معیّنى میتواند زنده بماند که اگر مانعی در ادامه حیات وی رخ ندهد، او تا پایان عمر طبیعی خود زنده میماند و حیات وی به گونه طبیعى پایان مییابد، اینگونه مرگ را «اجل حتمی» (اجل غیرقابل تغییر و تبدیل) گویند.
وی تاکید کرد: اجل معلق، تغییرپذیر است و به استناد علل ناقصه و مقتضیات به وقوع میپیوندد. و بر اثر اعمال نادرست انسان ممکن است بسیار جلو بیفتد که عذابهای الهی یکی از آن ها است و بر عکس بر اثر تقوا و نیکو کاری و تدبیر ممکن است بسیار عقب بیفتد.
آیت الله نور مفیدی با اشاره به اینکه امام صادق (ع) در تفسیر این آیه فرمود :اجل غیر مسمّى (غیر قطعى)، موقوف و معلّق است و به خواست خدا پس و پیش مى شود. اما اجل مسمّى (قطعى)، آن است که از شب قدر تا شب قدر سال آینده مقدّر مى فرماید و این است سخن خداوند که : «چون اجلشان در رسد ساعتى از آن پس و پیش نمى افتد.»خاطر نشان کرد: تمام آیاتی که بر تأخیر ناپذیری مرگ در هنگام سرآمدن عمر دلالت دارند، بر اجل حتمی منطبق هستند؛ زیرا تنها آن اجل است که به هیچ وجه تأخیرپذیر نیست. خدا هر چه را خواهد (از احکام یا حوادث عالم) محو و هر چه را خواهد اثبات میکند و اصل کتاب (آفرینش) نزد اوست.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: خداوند در طول تاریخ، پیامبران بسیاری فرستاده و آن ها از روی خیرخواهی و دلسوزی مردم را به راه حق دعوت میکردند، اما گروهی از مردم برای حفظ منافع مادی و گروهی نیز برای درک لذات و کامجویی های بیشتر، حاضر به پذیرش حق و پیروی از منطق روشن پیامبران نشدند. آن ها به شکلهای مختلف پیامبران را تهدید، تحقیر و تکذیب کردند و چه بسا دست به قتل آن ها زدند.
امام جمعه گرگان گفت: البته هنگامی که این کفر و سرکشی از حدّ می گذشت، خداوند فرمان هلاکت اقوام سرکش را صادر میکرد و آنان را از صفحه روزگار محو مینمود. به این ترتیب، از آثار فرهنگ و تمدنشان، فقط نامی باقی میماند تا مایه عبرت آیندگان شود.
وی گفت: ضمن اینکه هر امتی پیامبری داشته است تا حجّت خداوند را بر مردم تمام کند. همچنین هر امّتی که به لعن و نفرین الهی گرفتار آید، هلاک و نابود میشود و جز نامی از آن باقی نمیماند.
وی ادامه داد: خداوند موسی(ع) را همراه برادرش هارون به کاخ فرعون فرستاد. او با نشان دادن معجزات الهی از یک سو و منطق و استدلال روشن از سوی دیگر، فرعون و بزرگان قومش را به یکتاپرستی دعوت کرد. اما آن ها که صاحب قدرت و ثروت بودند و خود را نژادی برتر از بنی اسرائیل میدانستند، زیر بار حق نرفتند و تکبر ورزیدند.
وی متذکر شد: حاکمان ستمگر، منشاء فساد و تباهی امت ها هستند. حضرت موسی(ع) مأموریت یافت پیش از دعوت مردم مِصر به خداپرستی، به سوی فرعون و اطرافیانش برود، زیرا تا سردمداران جامعه اصلاح نشوند، اصلاح جامعه آسان نیست.
آیت الله نور مفیدی گفت: در دعوت مردم و تبلیغ دین، منطق و استدلال جایگاهی مهم و اساسی دارد و نیز در تبلیغ دین، گاه برحسب ضرورت باید به صورت جمعی عمل کرد و از دیگران نیز کمک گرفت.
وی در پایان گفت: ریشه همه فساد، فرعون و اطرافیان اشرافى و مغرور او بودند و هیچ کشورى اصلاح نخواهد شد مگر این که سردمدارانش اصلاح شوند.
گفتنی است جلسه تفسیر قرآن کریم حضرت آیت الله نور مفیدی در طول سال به صورت هفتگی یک شنبه ها بین نماز جماعت مغرب و عشاء در محل مسجد جامع گلشن برگزار و دوشنبه ها ساعت۲۲:۰۰ از سیمای مرکز گلستان همراه با مسابقه پیامکی پخش می شود.