بیست و دومین سحرگاه ماه مبارک رمضان
آیت الله سید کاظم نورمفیدی، در بیست و دومین شب از برنامه سحرگاهی ماه رمضان خود با اشاره به مناجات امام زین العابدین (ع)، اظهار کرد: عواطف جمع عاطفه است و یکی از معانی آن مهربانی است و امام زین العابدین (ع) می گویند خداوندا من وسیله ای برای رسیدن به تو ندارم جز مهربانی هایی که ناشی از احسان تو است.
وی با بیان این که عطف به معنی میل پیدا کردن است، افزود: مهربانی خداوند که ناشی از رافت اوست یکی از وسیله های میل پیدا کردن و سرازیر شدن به سمت خداست.
وی بیان کرد: امام وسیله دوم قرب به خدا را شفاعت رسول (ص) می داند و می گوید او باید از تو بخواهد تا من از امت تو بشوم.
امام جمعه گرگان تصریح کرد: برخی مسلمانان توسل به پیامبر (ص) را بخصوص بعد از وفات او شرک می دانند و حتی برخی آن را واجب القتل نامیده اند و این اعتقاد بسیار خطرناک است اما اکثر مسلمانان با این نظریه مخالف هستند و توسل به رسول خدا را امری پسندیده می دانند.
آیت الله نورمفیدی تاکید کرد: این حرف وهابی گمراهی است که در اسلام پیدا شده و در میان مسلمانان این رواج دارد که به کنار قبر پیامبر (ص) می روند و دعا می کنند.
وی اضافه کرد: امام زین العابدین (ع)نبی مکرم اسلام را وسیله ای بین خود و خدایش قرار می دهد تا شفاعت او را کند. لذا انسانی که می خواهد به خدا برسد وسیله می خواهد و این وسیله عنایات خاصه الهی، تکالیف دینی و شفاعت رسول خداست.
بیست و یکمین سحرگاه ماه مبارک رمضان
آیت الله سید کاظم نورمفیدی، در بیست و یکمین شب از برنامه سحرگاهی ماه رمضان خود با اشاره به مناجات امام زین العابدین (ع)، اظهار کرد: امام زین العابدین دو وسیله را برای رسیدن به خدا مطرح می کند که یکی رحمت خدا و دیگری شفاعت رسول خداست.
وی افزود: رافت و رحمت تقریبا هر دو یک معنا دارند و یعنی آن احسان خدای متعال نسبت به بندگان است. نعمتی که خداوند به همه داده است. رئفت و رحمت از صفات ذات اقدس الهی است و رئوف و رحیم از اسماء حسنی الهی است. کلمه رئوف ۱۱ بار در قرآن تکرار شده است که دو بار تنها و ۹ بار با کلمه رحیم همراه است.
وی بیان کرد: در آیه ۳۰ سوره آل عمران رافت نسبت به بندگان و انسان ها قرار داده شده است. مورد دوم هم در سوره بقره است که درباره انسان هایی است جان خود را برای خدا می دهند. در موارد دیگر اینگونه نیست لذا می توان این استفاده را کرد که رافت برای عباد است و رحمت معنای وسیعی دارد. بنابراین رحمت معنای عام و رافت احسان خاص است.
امام جمعه گرگان گفت: خداوند متعال به دست هایی که به سمت او بلند می شود رئوف است و دل ها و دست ها را می بیند. همه باید صمیمانه در شب های قدر به سمت خدا برویم و صادقانه با او عبادت کنیم.
بیستمین سحرگاه ماه مبارک رمضان
آیت الله سید کاظم نورمفیدی، در بیستمین برنامه سحرگاهی ماه رمضان خود با اشاره به مناجات های امام زین العابدین (ع)، اظهار کرد: انسان برای رسیدن به خدا ابزار می خواهد و این وسیله همان لطف و عنایت خودش است.
وی افزود: وسیله دیگر هم تکالیف شرعیه ای است که خداوند بر عهده ما گذاشته است. امیرالمومنین علی (ع) می فرمایند ایمان به خدا و رسول خدا، جهاد در راه خدا، کلمه توحید، اقامه نماز، دادن زکات، روزه ماه مبارک رمضان و حج خانه خدا از وسیله های رساندن انسان به خانه خدا است.
امام جمعه گرگان با بیان این صله رحم و صدقه انسان را به خدا نزدیک می کند، تصریح کرد: این که انسان کارهای خوب انجام دهد و به خلق خدا خدمت کند، وسیله رسیدن به خدا است.
آیت الله نورمفیدی خاطرنشان کرد: امام زین العابدین (ع) خطاب به خدا می گویند من وسیله ای برای رسیدن به تو ندارم جز رحمت تو و شفاعت پیامبر (ص).
نوزدهمین سحرگاه ماه مبارک رمضان
آیت الله سید کاظم نورمفیدی، در نوزدهمین برنامه سحرگاهی ماه رمضان خود با اشاره به مناجات های خمسه عشر، اظهار کرد: بخشی از این مناجات درباره متوسلین است. توسل به معنی وسیله جستن برای رسیدن به مقصدی است و این کار یکی از ضرورت های زندگی بشر است.
وی با تاکید بر این که انسان برای انجام کارهای خود به وسیله نیاز دارد، اظهار کرد: انسان برای تحقق اهداف خود وسیله می خواهد. کشاورز برای محصول کاشتن به ابزار و وسایل خاص نیاز دارد. دانشجو هم برای موفقیت نیاز به وسیله دارد.
آیت الله نورمفیدی بیان کرد: متوسلین در تعابیر اسلامی منظور این است که انسان برای رسیدن به خدا که مهمترین هدف زندگی بشر است، به وسیله هایی نیاز دارد و مهمترین وسیله عنایت ویژه ذات اقدس الهی است.
امام جمعه گرگان ادامه داد: مهمترین وسیله این است که خود خدا انسان را جذب کند و اگر او این لطف را در حد بنده نکند، انسان هرچقدر کوشش کند جایی نمی رسد. امام حسین (ع) در دعا عرفه می فرمایند خداوندا من را دستور دادی برای رسیدن به تو به خلق خود مراجعه کنم اما خودت نوری به دل من بیانداز تا راه من را روشن کند و به تو برسم.
وی اضافه کرد: امام خطاب به خداوند ادامه می دهد که من به سمت مخلوقات تو رفتم ولی همه آن حجاب بودند و نمی توانند راهنمای رسیدن من به سوی تو باشم.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی، در هجدهمین برنامه سحرگاهی ماه رمضان خود، با اشاره به مناجات محبین امام زین العابدین، اظهار کرد: خداوند متعال این عالم را ربوبیت می کند و برای عده ای بندگانش انواری را می فرستد و آن ها را نور افشانی می کند.وی افزود: چشم های دل محبین با این انوار روشن می شود و برای دیدگان عاشقان خداوند این نورها جلوه گر است.امام جمعه گرگان ادامه داد: خداوند مطلوب دل عاشقان و نهایت خواسته محبین است و دائما در طلب او هستند. امام زین العابدین از خداوند می خواهد محبت خودش و محبت کسانی که خدا را دوست دارد را بر دل اش بی اندازد طوری که محبت خداوند پیش او از همه چیز ارزشمندتر باشد.وی بیان کرد: امام بزرگوار از خدا می خواهد نظری بر او بیفکند تا او را ببند و از او می خواهد که رویش را بر نگرداند.آیت الله نورمفیدی تصریح کرد: خداوندا ما را از اهل بهره مند شده از پیشگاهت قرار بده. باید خود را آماده شب های قدر کنیم. عظمت ماه مبارک رمضان شب قدر است و به نوعی نگین ماه رمضان شب های قدر است.وی اظهار کرد: باید عاشقانه به درگاه خداوند برویم و امیدواریم خداوند دنیا و آخرت ما را آباد بگرداند.هفدهمین سحرگاه ماه مبارک رمضان
آیت الله سید کاظم نورمفیدی، در هفدهمین برنامه سحرگاهی خود در ماه رمضان، با اشاره به مناجات المحبین امام زین العابدین (ع)، اظهار کرد: در جملات امام سوز و گداز خود را نشان می دهد و دل ایشان پر از محبت الهی بوده است.
وی افزود: امام از خداوند می خواهد او را از کسانی قرار دهد که تمام عمرش در آه و ناله عاشقانه است و پیشانی های آنان به خاک می افتد در مقابل عظمت خدا.
آیت الله نورمفیدی ادامه داد: دل افراد در مقابل هیچ عظمتی غیر از عظمت خدا تکان نمی خورد ولی در مقابل عظمت خدا پشانی خود را به خاک می زنند و شب زنده دارند. آن ها در دل شب بیدار می شوند، در محضر خدا قرار می گیرند و اشک های آنان از هراس عظمت خداوند ریزان است.
وی بیان کرد: تنها عظمت الهی دل آن ها را می لرزاند و اشک آن ها از خشیت مقابل خدا جاری است. قلب های آنان به دلیل عظمت خدا از این عالم کنده شده است.
امام جمعه گرگان تصریح کرد: خداوند در سوره سجده چند خصوصیت از مومنان پاک باخته تعریف می کند و می فرمایند مومنان پاک باخته آن هایی هستند که دلهایشان متعلق به محبت خداست. آن ها نیمه های شب پهلوهایشان را از بستر جدا می کنند و در دل شب در خانه خدا را در می زنند.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان گفت: مومنان خدا را هم از امید و هم از ترس می خوانند. وقتی رحمت خدا را به یاد می آورند دلشان پر از امید می شود اما وقتی اعمالشان را نگاه می کنند ترس آن ها را فرا می گیرد.
وی اضافه کرد: خدایا اگر ما را رحم کنی عفو کننده هستی و اگر عذاب دهی ظلم نکرده ای زیرا ما خودمان برای خود این آتش را روشن کرده ایم.
آیت الله نورمفیدی ادامه داد: یکی از نشانه های مومن این است که از نعمت هایی که خدا داده است انفاق کند. از مال و بیان و علم و آبروی خود در را خدا به بندگان خدا کمک کند. خداوند فرموده است هیچ کس نمی داند خداوند چه چشم روشنی را برای این گونه بندگان در نظر گرفته است و این هم نتیجه کار خودشان است.
وی اظهار کرد: امیدواریم خداوند توفیق اینجور درخواست را به ما عنایت بفرمایید و روح ما از نیازهایی دنیا فراتر برود.
شانزدهمین سحرگاه ماه مبارک رمضان
آیت الله سید کاظم نورمفیدی، درشانزدهمین شب از برنامه سحرگاهی ماه رمضان خود با اشاره به مناجات خمسه عشر امام زین العابدین (ع)، اظهار کرد: امام از خدا تقاضا می کند که خدایا ما را از آنانی قرارده که هرچیزی مانع راه آن ها برای رسیدن به تو است از مسیرشان بر می داری.
وی افزود: این جمله نشان می دهد خداوند متعال محبت ویژه ای به برخی بندگان خود دارد. آن چه باعث وصل و غرب می شود در مسیر آن ها قرار می دهد که این را توفیق می ماند و آن چه را که آن ها را مانع می شود به مقام حق تعالی برسند از سر راه آن ها بر می دارد.
آیت الله نورمفیدی بیان کرد: ممکن است برخی موانع بر سر بندگی انسان قرار بگیرد اما خداوند برای رسیدن به او این مسیر را هموار کرده و موانع را بر می دارد.
وی تعلق به دنیا را مانعی بر سر راه انسان برای رسیدن به خدا دانست و گفت: مومنین و خدا پرستان باید تعلق و دلبستگی به دنیا را کم کنند.
نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری، خود پسندی را مانع دیگری برای رسیدن به خدا دانست و افزود: انسانی که خودخواه و خود پسند است نمی تواند خدا خواه باشد.
وی گناه را هم مانعی دانست که باعث ویرانی دل می شود و ادامه داد: گناه در دل را می بندد و انسان را زیر و رو می کند. هم آیات قرآنی به این مساله اشاره دارد و هم روایات اسلامی. پس جمله امام زین العابدین همین است که می فرمایند از خداوند تقاضا می کنند موانع را از راه او بردارد.
امام جمعه گرگان گفت: انسان ها هر کدام دلخوشی هایی دارند. دل خوشی برخی مال و ثروت و برای دیگری مقام است. اما برخی دلخوشی آن ها مناجات و سخن گفتن با خدا است.
پانزدهمین سحرگاه ماه مبارک رمضان
آیت الله سید کاظم نورمفیدی در پانزدهمین برنامه سحر گاهی ، با اشاره به مناجات امام زین العابدین (ع)، اظهار کرد: حضرت در مناجات با خدا از پروردگار می خواهد که او را بنده خاص خود بگرداند.
وی با بیان این که همه انسان ها حتی افرادی که می گویند ما از هر قیدی آزادیم، بنده خدا هستند، بیان کرد: آن هایی که خود را از قید دیگر رها می دانند هم بنده نفس خودشان هستند. پس هیچ انسانی نیست که نشانه بندگی در او نباشد.
امام جمعه گرگان با بیان این که همه بندگی ها انسان را کم و کوچک می کند، تصریح کرد: هرآنچه زنجیر بندگی را به گردن خود بیاندازیم از انسان کمتر است و انسان را کوچک می کند. اما یک بندگی است که انسان عزت پیدا می کند و آن بندگی خدا است.
وی ادامه داد: کسی که بندگی خدا کند و مولایی مانند خدا داشته باشد آنقدر با قدرت می شود که در مقابل هر آنچه غیر خداست بی اعتنا می شود.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان اضافه کرد: حضرت علی (ع) می گویند خداوندا چه عزتی و افتخاری بالاتر از این که من بنده تو باشم. مساله بندگی عمومی است اما عده ای بنده خدا هستند این عزت است. انسان اگر قرار است سر فرود بیاورد باید مقابل بزرگتر از انسان سر فرود بیاورد و کسی بزرگتر از انسان نیست جز خدا.
آیت الله نورمفیدی خاطرنشان کرد: امام زین العابدین می گویند خداوندا ما از کسانی قرار بده که دل آن ها را بی تاب خود قرار دادی. انسان در طول زندگی دائم در طلب است و بدون طلب است. یکی در طلب ما و دیگری در طلب قدرت و شهوت است. در این میان بندگان کامل و خوب دنبال طلب بندگی خدا هستند.
وی ادامه داد: رسول خدا و ائمه همگی دنبال طلب بودند اما طلب چه چیزی مهم ایست. آن ها همگی در طلب بندگی خدا بودند و در همه حال دنبال خدا در جست و جو بودند. معشوق واقعی همیشه در طلب یار است و این جست و خواستن باید در دل های ما پیدا شود.
امام جمعه گرگان گفت: همه عبادت های ما باید در راه رسیدن به خدا باشد و این همان چیزی است که قرآن فرموده است. نماز را باید برای رسیدن خدا اقامه کرد.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی، در چهاردهمین برنامه سحرگاهی ماه رمضان خود، با اشاره به مناجات امام زین العابدین در مناجات محبین، اظهار کرد: این امام بزرگوار از خداوند تقاضا می کرد او را جزو کسانی قرار دهد که او را انتخاب کرده است و معرف خود را به او می دهد.
امام جمعه گرگان بیان کرد: معرفت ذات اقدس الهی بالاترین معرفت است و بالاترین دانش بشر هم خداشناسی است لذا با توجه به جایگاه بالای این خداشناسی، ممکن است همه به آن نائل نشوند و افراد مخصوصی به این شناخت برسند.
وی افزود: خداوند ابزار شناخت و معرفت را در اختیار بشر قرار داده است و گوش و حس شنوایی و حس بینایی و عقل از همین ابزار است. انسان در ابتدای بشر شناختی ندارد و بیشتر انعکاسی از دیده هایش است ولی در اثر تکرار نگاه ها آرام به شناخت می رسد ولی شناخت کودکان محدود است.
آیت الله نورمفیدی تصریح کرد: معرفت برخی به اندازه پدیده های مادی دنیا است و به همین اندازه محدود می شود. اما عده ای هستند از این مرحله شناخت جلوتر می روند و به غیب این عالم می روند.
وی اظهار کرد: این که انسان از عالم ماده جلوتر برود و به شناخت خدا برسد اعلم معارف است. بالاترین معرفت انسان همان معرفت ذات اقدس الهی است. امام زین العابدین می گویند خدایا ما را از آن هایی بگردان که به معرفت خودت مخصوص گرداندی و این محور همه سعادت ها است.
دوازدهمین سحرگاه ماه مبارک رمضان
آیت الله سید کاظم نورمفیدی، در دوازدهمین برنامه سحرگاهی ماه رمضان خود، اظهار کرد: امام زین العابدین (ع) در مناجات المحبین می گویند خداوندا ما را از کسانی قرار بده که رضایتمندی از خودت را به آن ها بخشیدی.
وی اظهار کرد: اصولا عالم وجود بر اساس نظم و نظامی می چرخد و مدیریت می شود. کلیت این عالم از ذره تا افلاک و از خاک تا عرش همه این ها بر اساس حساب و کتاب است. اینطور نیست که فکر کنیم زندگی فردی از کلیات نظام خارج است و آن چه بر سر ما می آید بسیاری از آن ها از اختیار ما خارج است ولی باید گفت نتیجه نظام خلقت است.
امام جمعه گرگان افزود: نظام عالم خلقت با اراده الهی می چرخد. بنده مومن و خداپرست وقتی نظام را از او می بیند باید حالت رضایتمندی پیدا کند. در دعاها می خوانیم خدایا من را درباره زندگی نه آن هایی که خودم مقصرم، آن چرا که نصیبم کردی و قسمتم قرار دادی؛ نسبت به آن من را رضایت مند بگردان و خداوند بنده راضی را دوست می دارد.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان تصریح کرد: در دعاها داریم خداوندا ما را از آن هایی قرار بده که از درد دوری ات نجات دادی و آن ها را اهل خود قرار دادی. درد هجران حتی از آتش جهنم هم سوزانده تر است. حضرت علی (ع) می فرمایند اگر من را در آتش جهنم بی اندازی و من آتش جهنم را تحمل کنم، درد فراغ تو را تحمل نخواهم کرد.
آیت الله نورمفیدی اضافه کرد: زندگی دنیا پر از فریب است. در آیات شریفه قرآن وقتی از زندگی دنیا نام برده می شود می گویند زندگی دنیا پر از فریب و نیرنگ است. فردای قیامت خدا ترسان در بهشت زندگی می کنند و آن زندگی صدق است و همه چیز آن حقیقت است.
یازدهمین سحرگاه ماه مبارک رمضان:
آیت الله سید کاظم نورمفیدی، در یازدهمین برنامه سحرگاهی خود در ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: امام زین العابدین (ع) از خدا می خواهند او را از کسانی قرار دهد که تحت سرپرستی و ولایت اوست.
وی افزود: کسانی که تحت ولایت خدا باشند عاشق و محب او هستند. امیرالمومنین (ع) می فرمایند اشتیاق به خدا نشانه این است محبت اوست. حال باید پرسید ما در زندگی چقدر مشتاق خدا و چقدر مشتاق درآمد و نام نشان هستیم.
امام جمعه گرگان اظهار کرد: ذکر خدا و یاد خدا، انسان را از وحشت در آورد. مصیبت ها انسان را از پا در می آورد اما اولیاء خدا در این شرایط به درگاه خدا پناه می برند. حضرت زینب (س) وقتی در محفل عبیدالله قرار گرفت و او شروع کرد به سرکوفت زدن، ایشان فرمودند من جز زیبایی چیزی ندیدم، حضرت زینب (س) به خدا پناه برد.
وی تصریح کرد: اگر ما عاشق امام حسین (ع) هستیم باید از این چیزها پیروی کنیم و به رنگ آن ها شویم. اگر از هر طرف مصیبت ببارد باید به خدا پناه برد چون پناهگاه مستحکمی است و چون همه چیز دست او است.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان ادامه داد: مگر می شود انسان در دنیا زندگی کند و از قضا و قدر دور باشد، اما باید به خدا پناه برد. همه آن هایی که ایمان خالص دارند، تحت ولایت حق قرار می گیرند اما میزان آن متفاوت است.
وی اضافه کرد: دل انسان مانند ظرف است و خیلی چیزها وارد این ظرف می شود. اما خدای متعال عده ای را خالص می کند و دل آن ها را برای عشق و محبت خودش خالی می کند. خداوند این انسان را مشتاق دیدار خودش می کند همانطور که حضرت علی (ع) هنگام ضربت خوردن فرمودند قسم به خدای کعبه که رستگار شدم.
آیت الله نورمفیدی اضافه کرد: روزه ها و نمازهای ما دیدار خداست و آن هایی که مشتاق این عبادت ها هستند مشتاق دیدار خدا هستند. بزرگترین نعمت زندگی انسان دیدار با خداوند است.
دهمین سحرگاه ماه مبارک رمضان:
آیت الله سید کاظم نورمفیدی در دهمین برنامه سحرگاهی ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: امام زین العابدین (ع) می فرمایند کسی که شیرینی عشق به خدا را چشیده باشد دنبال محبوبیت دیگر نمی رود.
وی با بیان این که اگر دنبال محبوبیت دیگر می رویم به دلیل نچشیدن شیرینی عشق به خداست، اظهار کرد: از فرزندان یکی افراد اهل سلوک پرسیدم پدر شما چقدر در حال عبادت است و او جواب داد بیش از ۱۲ ساعت در روز. انسان باید حسرت چشیدن عشق به خدا را داشته باشد و حداقل افسوس آن را بخورد.
امام جمعه گرگان ادامه داد: ذاعقه دل ما باید شیرینی عشق و محبت به خدا را بچشد. کسی با محفل خداوند انس بگیرد نمی تواند رو بگرداند. در روایات داریم که بزرگان ما از خدا می خواستند آن ها را جزو کسانی بگرداند که محب او هستند.
آیت الله نورمفیدی با تاکید بر این خداوند ولی مومن است، تصریح کرد: خداوند انسان ها را از تاریکی ها به نور هدایت می کند و آن ها را تحت ولایت الهی خود قرار می دهد.
وی اضافه کرد: پیامبر (ص) فرموده اند سه صفت نشانه اولیا خداست؛ اول این که در همه شئون زندگی خود اطمینان به خدا دارند و خاطر آن ها جمع است. دوم این که چون به او اتکا دارند غنای روحی پیدا می کنند و از نظر دل و قلب بی نیاز می شوند.
نماینده ولی فقیه در گلستان خاطرنشان کرد: سومین نشانه این است که در همه چیز خود را محتاج خدا می دانند نه محتاج کسی دیگر. ما باید با این مشخصه ها و خصوصیاتی که رسول خدا فرمودند، بفهمیم که چه مقدار تحت ولایت الهی قرار داریم.
نهمین سحرگاه ماه مبارک رمضان:
آیت الله سید کاظم نورمفیدی، در نهمین شب از برنامه سحرگاهی ماه رمضان ، اظهار کرد: اربابان معرفت درباره عشق به خدا گفته اند غبار تن مانعی برای محبت به خداست و نمی گذارد انسان به خدا عشق بورزد.
آیت الله نورمفیدی ادامه داد: یکی از موانع سر راه عشق به خدا منیت است. این که فقط خود را ببینیم کار را خراب می کند.
امام جمعه گرگان افزود: روزی خواهد رسید که نه مال دنیا و نه فرزندان به درد ما می خورند مگر آن هایی که با قلب سالم به راهی شوند اما قلب سالم به چه معناست.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان تصریح کرد: امام صادق (ع) می فرمایند قلب سالم، دلی است که وقتی به ملاقات خدا نائل می شود چیزی غیر از خدا در آن دل نیست، حتی خود. این که اگر به خدا نمی رسیم این که شاید قلب سالم وجود ندارد.
وی بیان کرد: عشق به دنیا و دنیا دوستی ریشه همه گناهان است زیرا حب دنیا دوری از خدا می آورد و خدا را از دل بیرون می کند. خدا در باطن هیچ کس دو قلب قرار نداده است و این خانه هم فقط یک صاحب خانه دارد.
آیت الله نورمفیدی اضافه کرد: پیامبر (ص) فرموده اند هیچ گاه حب دنیا و حب خدا با هم جمع نمی شوند. امیرالمومنین (ع) هم فرموده اند همانطور که خورشید و شب با هم جمع نمی شوند حب خدا و حب دنیا هم با هم جمع نمی شوند.
وی تصریح کرد: بالاترین سعادت دنیا حب خدا است. حضور در محضر خدا باعث نورانیت دل می شود. در بعضی آیات شریفه داریم دل های برخی این قابلیت را از دست می دهد که به خدا عشق بورزند و در قلب آن ها مهر می شود.
امام جمعه گرگان اظهار کرد: بسته شدن قلب جهنمی است که انسان هیچ گونه نمی تواند از آن بیرون بیاید. خداوند در سوره مومن می فرمایند عده ای بدون هیچ دلیلی با آیات قرآن درگیر می شوند و این بد گرفتاری است؛ کسانی که اهل جباریت هستند خداوند به دل آن ها مهر می زند.
نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان تصریح کرد: اگر فرایض را درست انجام دهیم باعث می شود ما به خدا نزدیک شویم. پیامبر (ص) می فرمایند هیچ چیز جز انجام واجبات نمی تواند انسان را به خدا نزدیک کند. پس باید قدر روزه و نمازها و کارهای خیر خود را بدانیم و نگذاریم شیطان در آن ها نفوذ کند.
هشتمین سحرگاه ماه مبارک رمضان:
آیت الله سید کاظم نورمفیدی، در هشتمین شب از برنامه سحرگاهی ماه رمضان خود، اظهار کرد: بزرگان دو نکته درباره عشق به خدا یاد می کنند و نخستین آن دل مشغولی های ما است.
وی اظهار کرد: ما در زندگی به دلیل دلبستگی و نیازها دل مشغولی های زیادی داریم. دل وقتی از دلبستگی های مادی پر شود دیگر جایی برای عشق به خدا ندارد. انسان هرچه بتواند دلبستگی های دنیوی و وابستگی ها را از خود باز کند خود به خود نور ذات اقدس الهی در دلش می تابد.
امام جمعه گرگان تصریح کرد: بین ما و خدا حجاب های زیادی وجود دارد. یکی از حجاب ها خود ما هستیم و دلیل آن هم وابستگی هایی است که ما را به سمت خودش می کشد. خواجه حافظ شیرازی هم در اشعارش خودش را حجاب راه می خواند و می گوید که خودت را از تعلقات دنیا باز کن.
نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: خودبینی ها و خود پسندی ها مانع و حجابی است بین ما و خداوند. چهره جان انسان مانند آینه ای بسیار شفاف است اما اگر روی این آینه غبار بنشیند دیگر نور از آن نمی تابد و غبار تن همان خودبینی ها و مادیات و وابستگی ها است.
وی افزود: اگر بتوانیم این غبار و پرده را کنار بگذاریم، آینه دل ما صاف و شفاف می شود و عشق به خدا در آن می تابد. هرچیزی که متعلق به ماست حجاب است و برای رسیدن به خدا باید حجاب و وابستگی های دنیوی را کنار زد. باید غبار تن را در ماه رمضان کنار زد.
هفتمین سحرگاه ماه مبارک رمضان:
آیت الله نور مفیدی گفت: بزرگان علم اخلاق و معرفت برای محبت عواملی را بیان می کنند و همه این عوامل در رابطه بین انسان و خداوند وجود دارد.
امام جمعه گرگان با بیان این که خداوند اهل احسان به بندگان خود است، تصریح کرد: ما باید اهل محبت به خدا باشیم و خدا را دوست بداریم. اما چرا ما کمتر از این نعمت محبت به خدا بهره مند می شویم؟ چه باید بکنیم تا این محبت در دل های ما ایجاد شود؟
وی یکی از عواملی که می تواند محبت را در دل انسان بنشاند تفکر عنوان کرد و گفت: حضرت علی (ع) می فرمایند که با تفکر و اندیشیدن دل خود را آگاه کن و از غفلت در بیاور؛ نیمه های شب از بستر بیدار شو و تقوای الهی داشته باش.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان تصریح کرد: حضرت امام(ره) جمله ای را از خواجه عبدالله انصاری نقل می کنند که اول باید تفکر و اندیشیدن باشد تا عشق و محبت خدا در دل ایجاد شود و انسانی که تفکر می کند دنبال محبوب است.
آیت الله نورمفیدی تفکر را طلب محبوب و تذکر را حصول مطلوب دانست و خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم یاد خدا را دل بیاوریم باید تفکر کنیم.
وی در توضیح این که باید در تفکر به چه چیزی اندیشید، گفت: اهمیت تفکر بیش از هرچیز است و در روایات هم زیاد در این رابطه توضیح داده شده است، اما این که در چه تفکر کنیم مهم است. هستی بخش ما خداست و ما هستی بخش خود را دوست می داریم و این مساله را باید فکر کرد.
امام جمعه گرگان ادامه داد: مگر می شود کسی را که لباس وجود بر تن ما کرده است، دوست نداشته باشیم. خداوند همه کمالاتی را که ما به آن ها عشق می ورزیم را یک جا دارند و باید در این مورد تفکر شود.
وی اضافه کرد: خداوند تمام وسایل زندگی و رفاع را در اختیار ما گذاشته است. از زندگی و تا عرش و فرش و این نشانه احسان خداست. باید در نظام هستی که در سراسر وجود قابل مشاهده است، فکر کرد.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان بیان کرد: زندگی این دنیا روزی تمام می شود و همه ما مهمان خداوند می شویم. باید در این رابطه فکر کنیم. ما به زندگی برتر و عالی تری خواهیم رسید که اصلا با این زندگی قابل مقایسه نیست و ما به سمت آن زندگی در حال حرکت هستیم.
وی افزود: انسان مقصدی جز خداوند ندارد و فردا مهمان او خواهیم شد. باید در مورد این قضایا اندیشید. همانطور که حضرت علی (ع) فرمودند که با تفکر و اندیشدن دلت را تکان بده. ارزش یک ساعت تفکر از ۷۰ سال عبادت بیشتر است.
ششمین سحرگاه ماه مبارک رمضان:
آیت الله نورمفیدی اظهار کرد: یکی از عوامل محبت و ایجاد علاقه مندی در دل انسان، فطرت عشق به زیبایی و کمال است. انسان زیبایی را دوست دارد و مجذوب زیبایی می شود.
وی با بیان این که ما انسان هایی را که دارای شایستگی هایی باشند دوست می داریم، تصریح کرد: ما حتی اگر کسی را ندیده باشیم ولی از او به نیکی شنیده باشیم دوست می داریم.
آیت الله نورمفیدی بیان کرد: ما ائمه و پیامبران را ندیده ایم ولی آن ها را دوست داریم چون انسان های کاملی بودند و صفات زیبایی را مانند مردمی بودن داشتند و آن ها را به خاطر زیبایی های معنوی دوست می داریم.
امام جمعه گرگان اضافه کرد: خداوند متعال مبدا و منشا همه زیبایی ها است و هرچه زیبایی می بینیم در این عالم، از ذره تا کهکشان از ذات اقدس الهی است که او منشا همه زیبایی هاست.
وی با بیان این که خدا فطرت زیبایی پسندی را در دل انسان قرار داده و خود منشاء همه زیبایی ها است، خاطرنشان کرد: اگر انسانی به ما کمک کند و دست ما را بگیرد باید از او متشکر باشیم و خود را در مقابل او قدردان ببینیم.
نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر این که انسان نسبت به کسی به او احسان می کند علاقه مند است، خاطرنشان کرد: خداوند متعال هرآنچه که نیاز انسان بوده است را در اختیار ما گذاشته است. در آیات داریم خداوند فرموده، ای انسان ما زمین را برای شما به این شکل قرار دادیم.
وی افزود: آسمان و زمین و هر آن چه در عالم وجود آفریده شده از سوی خداوند و برای خاطر انسان آفریده شده است. خداوند همه وسایل زندگی را برای ما فراهم کرده؛ لذا چرا باید این خدای محسن را دوست نداشته باشیم.
امام جمعه گرگان اظهار کرد: انسان به طور کلی به زیبایی ها علاقه مند است. خداوند منشاء همه زیبایی ها است و نیازهای انسان را هم بر طرف کرده است. لذا باید این نکات را بررسی کرد و خدا را آنطور که باید دوست بداریم.
پنجمین سحرگاه ماه مبارک رمضان:
آیت الله سید کاظم نورمفیدی، در پنجمین برنامه سحرگاهی ماه مبارک رمضان خود، با یادآوری این که ایمان چیزی جز عشق به خدا نیست، اظهار کرد: باید سعی کنیم محبت به خدا را در طول دوران زندگی خود فزونی بخشیم و آن را زیاد کنیم.
امام جمعه گرگان افزود: امام صادق (ع) می فرمایند ایمان انسان خالص نمی شود مگر این که خدای متعال در نزد انسان محبوبتر از همه چیز باشد.
وی با بیان این که اگر محبت به خدا نباشد ایمان کامل نمی شود، شعری از حافظ خواند و اظهار کرد: چشم باطنی که خدای متعال به دل های ما داده است فقط به دیدن خدا کامل می شود. ماهم باید تلاش کنیم تا به سرمایه عشق و محبت به خدا برسیم.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان ادامه داد: سوال اینجاست که چگونه می توان خدایی را که دیده نمی شود دوست داشت و چطور ما که سرشار از گناهیم به ذات پاک خدا دل ببندیم.
آیت الله نورمفیدی با بیان این که ۹ چیز ذکر شده است که باعث ایجاد محبت خدا در دل می شود، بیان کرد: یکی از چیزهایی که باعث محبت به خدا می شود، محبت انسان به خودش است. نمی توان انسانی را پیدا کرد که خودش را دوست نداشته باشد.
وی ادامه داد: انسان وقتی چیزی را دوست دارد، عامل سازنده آن را هم دوست دارد. به طور مثال در بیابانی گیر کرده ایم و تشنگی و گرسنگی ما را از پا درآورده است. وقتی به سایه درختی و چشمه آبی می رسیم از آن لذت می بریم، حال اگر کسی عامل سایه را قطع کند ناراحت می شویم و این مساله ای فطری است.
نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان این که ما خود و هستی خود را دوست داریم، تصریح کرد: خداوند متعال بود که به ما هستی داد و ما را وجود بخشید. لذا چون ما خودمان را دوست داریم خدای خود را هم دوست داریم.
امام جمعه گرگان خاطرنشان کرد: انسان کمالات را هم دوست دارد و به همه زیبایی ها علاقه مند است. انسان فطرتا عاشق زیبایی و کمال است و خداوند مبدا همه زیبایی ها است.
سومین سحرگاه ماه مبارک رمضان:
آیت الله نور مفیدی اظهار کرد: شب های گذشته درباره اهداف و فلسفه های روزه مطالبی عرض شد که انشالله با آگاهی از اهداف و فلسفه های روزه که همگی مستند به آیات قرآن و روایات از نبی مکرم اسلام (ص) و اهل بیت (ع) بود، به این تکلیف الهی دلبسته تر شویم.
وی افزود: یکی از چیزهایی که درباره روزه از روایات استفاده می شود این است که باعث سلامت جسم است. در طب جدید همه بر این مطلب معترفند که اعتدال در مصرف غذا می تواند به سلامت جسم انسان تاثیر بگذارد.
امام جمعه گرگان ادامه داد: از آن سو پرخوری و مصرف زیاد غذا هم باعث فرسودگی جسم می شود زیرا بدن انسان مقداری غذا نیاز دارد و به اندازه نیاز جمع می کند اما مازاد بر آن در بدن جمع شده و مانند لجنزار می شود؛ آنوقت عضلات و خون انسان را بیماری در بر می گیرد.
وی با تاکید بر این که انسان باید در غذا خوردن مراقب باشد، اضافه کرد: در روایات از پیامبر (ص) داریم معده انسان خانه همه بیماری ها است. بدن به مقدا مشخصی غذا نیاز دارد و همانقدر را جذب می کند اضافه تر هم در معده که خانه بیماری هاست جمع می شود.
نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری به اندازه غذا خوردن را سرمد همه داروها دانست و گفت: این که انسان تا گرسنه گرسنه نشده سر سفر غذا نشنید و تا سیر نشده از غذا دست بردارد از نکاتی است که باید در غذا خوردن رعایت کرد.
وی با تاکید بر این که گوشت خواری زیاد باعث تولید بیماری می شود، تصریح کرد: روایت داریم شکم های خودتان را مقبره حیوانان قرار ندهید. در روایات داریم حضرت موسی بن جعفر سر سفره ای که سبزی نبود نمی نشست.
آیت الله نورمفیدی با اشاره به این که برخی پزشکان گفته اند روزه گرفتن بسیاری از بیماری ها را از انسان بر طرف می کند، تصریح کرد: دستگاه گوارش بدن انسان در سال در حال کار کردن است و باید به آن استراحت داد تا سرویس شود.
وی اضافه کرد: البته نباید جوری شود که امساک کنیم اما بعد از افطار افراط کنیم. در ماه رمضان باید غذا خوردن را کنترل کنیم. اگر بخواهیم سلامت جسم را داشته باشیم باید شب هم به اندازه نیاز مصرف کنیم و این فلسفه با اهمیت روزه است.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان با بیان این که نکته مهم دیگر که در روایات اسلامی داریم این است که روزه بگیرید تا سالم شوید، خاطرنشان کرد: هرچیزی زکات دارد مانند مال وعلم. بدن انسان هم زکات دارد و آن روزه است.
وی اظهار کرد: باید در ماه رمضان کمتر به دستگاه گوارش فشارآورد و گذاشت تا بدن سالم سازی شود.
آیت الله نورمفیدی تصریح کرد: در برخی روایات داریم همه کتاب های آسمانی در ماه رمضان نازل شده اند. امام صادق (ع) فرموده اند تورات در ۶ ام، انجیل در ۱۲ ام، زبور در ۱۸ ام و قرآن هم در شب قدر یعنی بهترین شب این ماه نازل شده است.
امام جمعه گرگان با تاکید بر این که قدر قرآن، این کتاب آسمانی را باید دانست، بیان کرد: این ماه ماه قدرانی از این کتاب است. هم باید خواند وهم باید فهمید و ان شالله معانی و اهداف الهی آن به قلب ما بنشیند.
دومین سحرگاه ماه مبارک رمضان
آیت الله نور مفیدی ضمن یادآوری بیانات خود در شب اول درباره برخی فلسفه های روزه، اظهار کرد: شب گذشته اشاره ای به برخی فلسفه های روز داشتم و این که خداوند چرا این تکلیف را بر عهده بندگان خود قرار داده است.
امام جمعه گرگان یکی از نکات و فلسفه روزه را اظهار بندگی مقابل بزرگترین نعمت خداوند یعنی هدایت عنوان کرد و افزود: روزه باعث تقویت اراده است زیرا باعث تقویت هدایت و تقوا می شود و تقوا بزرگترین سرمایه زندگی انسان است.
وی ادامه داد: امیرالمومنین (ع) از پیامبر (ص) پرسیدند که چه کنیم تا شیطان از ما دور شود و پیامبر(ص) چند نکته را فرمودند که یکی از آن ها بود که روزه چهره شیطان را سیاه می کند. وقتی بندگان خدا روزه می گیرند و اینگونه بندگی خود را ثابت می کنند شیطان چهره اش از روی عصبانیت سیاه می شود.
نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: همچنین صدقه دادن پشت شیطان را می کشند. شیطان همیشه می خواهد بین انسان ها تفرقه باشد و صدقه باعث شکستن توطئه شیطان می شود.
آیت الله نورمفیدی با بیان این که دوست داشتن دیگران برای رضای خدا باعث دوری شیطان می شود، افزود: این که انسان برای رضای خدا کسی را دوست بدارد و محبت او برای خدا باشد، دنباله شیطان را قطع می کند.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان با بیان این که استغفار در ماه مبارک رمضان رگ شیطان را قطع می کند، تصریح کرد: امیرالمومنین (ع) در نهج البلاغه درباره روز می فرمایند خداوند روزه را بر انسان ها واجب کرده تا باعث پرورش اخلاص شود زیرا روزه باعث می شود انسان خالصتر و صافتر شود.
وی اظهار کرد: پیامبر (ص) فرمودند بهشت دری به نام «ریان» یا سیرآب شده دارد و از این در کسی وارد نمی شود مگر روزه داران. روزه دارانی که به خاطر فرمان خدا تنشگی را در گرمای تابستان تحمل کردند از این در وارد بهشت می شوند و همیشه سیرآب خواهند شد.
امام جمعه گرگان مساله شکر را نکته مهم دیگری دانست که باید رعایت کرد و افزود: باید هر نعمتی که خداوند به انسان داده شکر به جا آوریم. شکر یک وظیفه فطری انسان در برابر لطف دیگران است.
وی با تاکید بر این که شکر نعمت خدا هم باید زبانی باشد، هم قلبی و هم عملی، خاطرنشان کرد: هیچ نعمتی بالاتر از نعمت وجود ما نیست و این بالاترین نعمت است و سایر نعمت ها دنباله این نعمت است.
آیت الله نورمفیدی با اشاره به این که خداوند به ما وجود بخشیده و هستی داده است، ادامه داد: شکر عملی این است که نعمت را عملا در مسیر رضای حق استفاده کند. تشنگی و گرسنگی را تحمل می کنیم و نعمت وجود را در مسیر بندگی حق قرار می دهیم و عملا شکر خدا را به جا می آوریم.
نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: خداوند فرموده روزه بر شما واجب شده تا شما شکر این نعمت را به جا آورد.
وی افزود: نکته و فلسفه چهارم روزه آنطور که از روایات برداشت می شود و امام صادق (ع) هم فرموده اند، خداوند روزه را واجب کرده است تا غنی و فقیر و دارا و ندار در سطح هم قرار بگیرند چرا که انسان غنی هروقت هرچه بخواهد مقابل او حاضر است.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان تصریح کرد: خداوند روزه را واجب کرده تا غنی هم گرسنگی و تشنگی را بچشد و درد را لمس کند. زمانی که درد را بچشد با درد فقرا آشنا می شود باعث می شود انسانی متعادل شود. پس روزه آثار اجتماعی هم دارد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد خداوند متعال ما را نسبت به همه اهدافی برای روزه داشته است آگاهی و اطلاع پیدا کنیم.
نخستین شب از ماه مبارک رمضان از خداوند عاجزانه طلب می کنیم تا توفیق پاک سازی و خودسازی را برای ما عنایت بفرماید.
– همه نعمت هایی که گذاشته شده منتی بر سر انسان نیست اما نعمت هدایت و انبیا نعمتی است که خداوند منت می گذارد
– گاهی به زبان می گوییم خدا بزرگتر است و گاهی در مقام عمل تعظیم می کنیم. روزه اظهار بندگی در مقابل عظمت ذات اقدس الهی است.