آیت الله سید مجتبی نورمفیدی، عصر چهارشنبه، در نشست با جوانان استان گلستان، اظهار کرد: گلستان در انتخابات با مشارکت حداکثری حماسه دیگری رقم زد.
وی افزود: در بخش خبرگان نیز آیت الله نورمفیدی از نظر درصد آراء کسب شده در رتبه های برتر کشور قرار گرفت. علی رغم همه فراز و نشیب های ۳۷ سال فعالیت ایشان در انقلاب، ویژگی و شخصیت و بنیان های فکری ایشان بنای استواری را ایجاد کرد.
استاد حوزه علمیه قم حضور مردم در پای صندوق های رای را سرمایه ای عظیم دانست و گفت: همه اقشار جامعه زحمت کشیدند و این ثمرات فراوانی خواهد داشت.
وی بیان کرد: در دنیای امروز و کشورهای توسعه یافته، فعالیت های اجتماعی در قالب های فرهنگی و دینی و غیره از دوش دولت برداشته شده و به صورت مردمی یا مردم نهاد انجام می شود. نقش مردم علاوه بر سیاست در حوزه های دیگر هم تبیین شده است.
فعالیت های مردم نهاد ریشه دینی دارد
آیت الله نورمفیدی خاطرنشان کرد: این مساله در ایران هم جدید نیست و از گذشته پررنگ بوده. از گذشته های دور فکرها و ابتکارهای جالبی وجود داشته و حتی فعالیت های مردم نهاد ریشه دینی در اعتقادات ما دارد. مردم ما حتی نقش های مهمی در کمک های امدادرسانی داشتند.
وی ادامه داد: امروز دیگر کارهای فردی نتیجه نمی دهد. حتی تحقیقات هم با نقشه و برنامه شده و به صورت فردی جواب نمی دهد. وقتی کارها به صورت اجتماعی شده و با ضروری فکری و دینی پیش می رود، مسئولیتی بر دوش ما است.
وی تصریح کرد: وقتی یک جمع بتواند حول یک موضوع سیاسی گرد هم بیایند و نقش آفرینی کنند چرا توسعه پیدا نکنند؟ وقتی مشکلات فرهنگی و اجتماعی زیاد است چرا این ظرفیت استفاده نشود؟
جوانان به نقش آفرینی خود در جامعه ادامه دهند
استاد حوزه علمیه قم اضافه کرد: جمع جوانان استان باید به نقش آفرینی خودش در سطح شهرستان و استان ادامه دهند و این نقش آفرینی بنا به ضرورت هایی که وجود هم در حوزه دینی باید باشد و هم در کارهای اجتماعی و خیر.
وی گفت: قرار نیست معارف الهی و دینی متوقف بماند. اگر این معارف روزی یک کلمه افزایش یابد درجات ما را ده ها برابر بالا می برد. ما هم نسبت به بالا بردن درجه معرفتی خود مسئولیت داریم و هم جامعه. در روایات داریم حتی اگر یک نفر را از یک گناه منصرف کنیم مانند این است که یک دنیا را نجات داده ایم و نشان دهنده اهمیت موضوع در نزد خداوند است.
آیت الله نورمفیدی با بیان این که در شرایط کنونی جامعه اصلا نباید مایوس بود، تصریح کرد: اگر همه جامعه در جهت دیگری باشند ولی ما بتوانیم یک نفر را برای یک لحظه به مسیر الهی بیاوریم بسیار مهم است. جوانان ما بخصوص جمع حاضر باید معرفت های دینی خود را افزایش دهند.
وی خاطرنشان کرد: اگر بستر فراهم باشد مردم خودشان کمک می کنند. در استان ما مجموعه ها شکل گرفته است اما باید وسیعتر و فراتر شود. زمینه های فعالیت های خیر بسیار زیاد است.
یکی از مشکلات کشور دستگاه های عریض و طویل است
آیت الله سید مجتبی نورمفیدی یکی از مشکلات کشور را دستگاه های عریض و طویل دولتی دانست و گفت: بحث راه اندازی تشکیلات عریض و طویل در سمن ها نباید باشد. همت ها باید بلند باشد و دست به دست هم داد تا کارهای بزرگ انجام داد. اما نه باید خیلی بلند پرواز بود و نه خیلی پایین نگاه کرد.
وی بیان کرد: باید جمع های جوانان را تقویت کرد و توسعه داد و قطعا در این جمع نیروهایی تربیت می شوند که به کمک توسعه شهر می آیند.
وی اضافه کرد: موسسه میرداماد روزی که تاسیس شد تصور نمی کردیم اینقدر کارهای بزرگ انجام دهد اما اکنون هر روز برنامه های تازه تری را انجام می دهد. باید همت کرد و کارها را باید جدیت انجام داد. امیدوارم در ۳۳ شهر استان شاهد ایجاد کانون ها و سمن های مردمی باشیم.
استاد حوزه علمیه قم بیان کرد: این کارها جز دردسر چیزی ندارد ولی بزرگترین سرمایه ما برای چنین کارهایی فقط اخلاص است و سرمایه ای خواهد شد برای قیامت ما. اگر این نیت باشد خداوند چنان برکتی می دهد که همه ما از ثمرات آن بهره مند می شویم.
وی خواستار استمرار چنین جمع هایی شد و گفت: باید سعی شود همه در این جمع ها حضور داشته باشند و اقدامات آن ها فراگیرباشد.
احمد خواجه نژاد، مدیر موسسه فرهنگی میرداماد هم در ابتدای این جلسه به بیان نظرات خود درباره استفاده از ظرفیت جوانان برای توسعه پرداخت.
وی گفت: اگر قرار است کاری انجام شود باید در قالب تشکل های مردم نهاد پیش برود و نیازمند برنامه ریزی و اعتبار است.
وی بیان کرد: در این بخش منابع مالی مهم است و این مجموعه باید به آن فکر کند.
خواجه نژاد اضافه کرد: در جمع جوانان، همه استفاده کننده نیستند و برخی حتی جهت دهی جامعه را مشخص می کنند لذا باید دو بخش داشت. یکی بخشی که نیازهای جامعه را مشخص می کند و بخشی که توانمندی ها را برطرف می کند.
وی پیشنهاد داد بری این کار جمع محدودتری انتخاب شوند و ساختار تشکیلاتی را برنامه ریزی کنند.