نماینده ولی فقیه در استان گلستان با ذکر این مسئله که مراسم پرشکوه حج همچون عبادات دیگر دارای برکات و آثار فراوانی در فرد و جامعه اسلامی است گفت: اگر طبق برنامه صحیح انجام پذیرد واز آن بهره برداری درستی شود می تواند هر سال منشاء تحول تازه ای در جوامع اسلامی شود.
به گزارش روابط عمومی کانون فرهنگی هنری مسجد جامع گلشن گرگان، آیتالله سیدکاظم نورمفیدی”نماینده ولی فقیه در استان گلستان و امام جمعه گرگان”، شب گذشته (۵ مهر) درجلسه تفسیر قرآن کریم به تفسیر آیات ۲۸ الی ۳۰ سوره مبارکه حج پرداختند. که در این جلسه متذکر شدند: کلمه «منافع» تمام منافع و برکات معنوى، نتایج مادى، فوائد فردى،اجتماعى، فلسفههاى سیاسى، اقتصادى و اخلاقى را شامل مىشود.
آیت الله نور مفیدی یادآور شد: منافع حج اعم ازمنافع دنیوی و اخروی است، منافع دنیوی آن که آشکار است وقتی اقوام و ملیت های مختلف از مناطق گوناگون زمین با همه تفاوت ها در کنارخانه خدا جمع شده ویکدیگر را شناختند و آشکار شد که کلمه واحده همه آن ها کلمه حق است و معبود همه یکی است و قبله همه کعبه است، این اتحاد روحی آن ها به اتحاد جسمی و وحدت کلمه و تشابه در عمل منجر می شود و هر یک در حد توان، در رفع مشکلات دیگری می کوشند و خوبی های یکدیگر را می آموزند و به کمک هم می شتابند.
وی تاکید کرد: وقتی جوامع کوچک به صورت یک جامعه و امت بزرگ مبدل می شود و نیروهای جزئی مجتمع شده و نیرویی بزرگ فراهم می شود که کوه های محکم نیز در برابر آن تاب مقاومت ندارند و هیچ جبار طغیان گری حریف ایشان نمی شود.
آیت الله نور مفیدی با اشاره به اینکه نوع دوم، منافع اخرویست که همان وجود انواع تقرب ها به سوی خدای متعال است که اثر آن در عمل و گفتار آدمی هویدا می شودخاطر نشان کرد: عمل حج با مناسک خود انواع عبادت ها را شامل می شود مانند، ترک بعضی لذاید زندگی و کارهای دنیوی و ترک کوشش برای دنیا و تحمل مشقات و طواف پیرامون خانه خدا، نماز و قربانی و انفاق وروزه و غیر آن که هر یک برای متحول کردن جسم و جان بشر کفایت می کنند.
وی گفت: عمل حج با ارکان خود یک دوره کامل مسیر عبودیت ابراهیم (ع )در مراحل توحید، نفی شرک و اخلاص عبودیت وی را مجسم می سازد. پس مردم وقتی برای حج به سوی خانه ای که ابراهیم (ع) بنا کرده بیایند منافع اخروی و دنیوی آن را مشاهده می کنند و به آن علاقه مند می شوند.
آیت الله نور مفیدی توضیح داد: غایت دیگرحج یاد خدا در ایام معین یعنی ایام تشریق ـ روز ـ ۱۰ و ۱۱ و۱۲ و ۱۳ ذی الحجه ـ می باشد. برخلاف آنچه بعضی فکر می کنند استفاده از کنگره عظیم حج برای تقویت پایه های اقتصادی کشورهای اسلامی نه تنها با روح حج منافات ندارد بلکه طبق روایات اسلامی یکی از فلسفه های آن را تشکیل می دهد.چه مانعی دارد مسلمانان در آن اجتماع بزرگ پایه یک بازار مشترک اسلامی را بگذارند و زمینه های مبادلاتی و تجاری را در میان خود به گونه ای فراهم سازند که نه منافعشان به جیب دشمنانشان بریزد ونه اقتصادشان وابسته به اجانب باشد که این دنیاپرستی نیست، عین عبادت و جهاد است.
امام جمعه گرگان گفت: بی جهت نیست که یکی از سیاستمداران معروف بیگانه می گوید: وای به حال مسلمانان اگر معنی حج را نفهمند و وای به حال دشمنانشان اگر معنی حج را درک کنند.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: اهل توحید باید چهارپایان خود را با ذکر نام خدا بر آنها، قربانی کنند و هم خودشان از آن تناول کنند و هم افراد فقیر و محتاج را با آن اطعام نمایند و حکم اولی اباحی و ترخیصی است (یعنی می توانند خودشان هم بخورند) و حکم دومی الزامی است (یعنی باید فقرا و نیازمندان را اطعام کنند.
آیت الله نورمفیدی توضیح داد: در روایت صحیح که در منابع معتبر از امام صادق (ع) نقل شده ما سابقا دستور مى دادیم که چیزى از آن را از سرزمین منا بیرون نبرند چرا که مردم به آن نیاز داشتند اما امروز چون مردم (و قربانیان آن ها) فزونى یافته اند، بیرون بردن آن ها بى مانع است.
گفتنی است جلسه تفسیر قرآن کریم حضرت آیت الله نور مفیدی در طول سال به صورت هفتگی یک شنبه ها بین نماز جماعت مغرب و عشاء در محل مسجد جامع گلشن برگزار و دوشنبه ها ساعت۲۲:۳۰ از سیمای مرکز گلستان همراه با مسابقه پیامکی پخش می شود.