نماینده ولی فقیه در استان گلستان با ذکر این مسئله که تجدید بنای کعبه به دست حضرت ابراهیم(ع) و به فرمان خداوند انجام شد.
گفت: طبق روایات اسلامی، خانه کعبه برای اولین بار به دست حضرت آدم(ع) برپا شد. اما در طول زمان از بین رفت تا آن که خداوند حضرت ابراهیم(ع) را مأمور کرد از شام به مکه برود و بار دیگر این خانه را که پایههایش باقی بود، با کمک فرزندش اسماعیل(ع) تجدید بنا کند، همچنین اطراف آن را پاک و مهیا سازد تا کسانی که برای طواف این خانه میآیند، یا قصد دارند در کنار آن نماز بگزارند، در محیطی پاکیزه به عبادت بپردازند.
به گزارش روابط عمومی کانون فرهنگی هنری مسجد جامع گلشن گرگان، آیت الله سیدکاظم نورمفیدی”نماینده ولی فقیه در استان گلستان و امام جمعه گرگان”، شب گذشته (۲۹شهریور) درجلسه تفسیر قرآن کریم به تفسیر آیات ۲۶ الی۲۸ سوره مبارکه حج پرداختند. که در این جلسه متذکر شدند: که شالوده هاى خانه کعبه وجود داشته و ابراهیم(ع) و اسماعیل(ع) پایه ها را بالا بردند.
آیت الله نور مفیدی یادآور شد: منظور از «بوّأنا» این است که خداوند مکان خانه کعبه را که در زمان آدم(ع) ساخته شده بود و در طوفان نوح(ع) ویران و آثارش محو گشته بود به ابراهیم (ع) نشان داد، طوفانى وزید و خاک ها را به عقب برد و پایه هاى خانه آشکار گشت، یا قطعه ابرى آمده و در آنجا سایه افکند، و یا به هر وسیله دیگر خداوند محل اصلى خانه را براى ابراهیم(ع) معلوم و آماده ساخت و او با همیارى فرزندش اسماعیل(ع) آن را تجدید بنا نمود.
وی تاکید کرد: در حقیقت ابراهیم (ع) مأمور بود خانه کعبه و اطراف آن را از هر گونه آلودگى ظاهرى، معنوى بت و مظاهر شرک پاک و پاکیزه دارد، تا بندگان خدا در این مکان پاک جز به خدا نیندیشند، و مهمترین عبادت این سرزمین را که طواف و نماز است در محیطى پیراسته از هر گونه آلودگى انجام دهند. برای حضور در مکانهای عبادی، باید درون خود را از هرگونه شرک پاک سازیم و با دلی پاک و خالص وارد شویم و خدمت به مسجد و نظافت و تطهیر آن، کاری ابراهیمی است.
آیت الله نور مفیدی با اشاره به اینکه پس از بنای کعبه و مهیا کردن محیط اطراف آن، خداوند به حضرت ابراهیم(ع) فرمان داد که مردم را برای طواف و زیارت این خانه دعوت کند. خاطر نشان کرد: همه موحدّان و خداپرستان را از نقاط دور و نزدیک فرا بخواند تا به این شهر بیایند و مراسم توحیدی را به جای آورند.
امام جمعه گرگان گفت: تاریخ گواه است که از زمان حضرت ابراهیم(ع)، خانه کعبه همواره مورد توجه پیروان ادیان و حتی مشرکان بوده است. تا آنجا که در هنگام ظهور اسلام، مشرکان نیز خانه خدا را طواف میکردند و مراسم حج را به جا می آوردند. البته در طواف و عبادت آن ها، تحریف ها و انحرافاتی وجود داشت.
وی گفت: رفتن به سفر حج، پاسخ گفتن به ندای حضرت ابراهیم(ع) است. ندایی که از میان کوه های مکه و از هزاران سال پیش به گوش میرسدو همچنین در انجام تکلیف الهی نباید کوتاهی کرد. پیاده یا سواره، با هر وسیلهای باید در راه انجام وظیفه اقدام نمود.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: در روایتى مىخوانیم: «هنگامى که ابراهیم(ع) چنین دستورى را دریافت داشت عرض کرد: خداوندا! صداى من به گوش مردم نمىرسد، اما خدا به او فرمود: «علیک الاذان و علىّ البلاغ! تو اعلام کن و من به گوش آنها مىرسانم.»
آیت الله نورمفیدی توضیح داد: اجتماع مسلمانان در کنار خانه خدا، منافع بسیاری دارد که حاجیان با حضور در آن جا این منافع را مشاهده میکنند، چه منافع مادی و چه برکات معنوی. ایجاد وحدت و همدلی میان مسلمانان نقاط مختلف دنیا ، آگاهی از امکانات و کاستی های یکدیگر و گسترش همکاری های متقابل برای رفع مشکلات، همچنین تلاش برای ترویج و تبلیغ اسلام در جهان، از فواید اجتماعی این مراسم است.پاک کردن روح انسان از کبر و غرور و دنیاپرستی و توجه به آخرت و معنویت، از برکات ارزشمند مراسم حج در بعد فردی به شمار می رود. برقراری روابط اقتصادی و گسترش مبادلات تجاری میان کشورهای اسلامی، از آثار اقتصادی حج است که متأسفانه کمتر به آن توجه شده است. این در حالی است که جنبه اقتصادی حج نه تنها با روح این عبادت منافات ندارد، بلکه در روایات اسلامی از آن، به عنوان یکی از منافع حج اشاره شده است.
آیت الله نورمفیدی خاطر نشان کرد: مراسم حج، یک مراسم عبادی فردی نیست، بلکه اجتماعی عظیم است که با حضور مسلمانان از سراسر جهان تشکیل میشود و آثار و فواید بسیاری در حفظ اسلام و تقویت مسلمانان دارد یاد خدا و پاک کردن دل از غیر او، مهم ترین فلسفه حج و دیگر عبادات اسلامی است اجتماع بزرگ مسلمانان در کنار خانه کعبه، باید برای زدودن فقر از کشورهای اسلامی برنامه های خاصی داشته باشد.کلمه «منافع» تمام منافع و برکات معنوى و نتایج مادى، فوائد فردى و اجتماعى، فلسفههاى سیاسى و اقتصادى و اخلاقى همه را شامل مىشود.آرى! باید مسلمانان از همه نقاط جهان از میان تمام قشرها به آنجا رو آورند تا شاهد و ناظر این منافع باشند.
گفتنی است جلسه تفسیر قرآن کریم حضرت آیت الله نور مفیدی در طول سال به صورت هفتگی یک شنبه ها بین نماز جماعت مغرب و عشاء در محل مسجد جامع گلشن برگزار و دوشنبه ها ساعت۲۲:۳۰ از سیمای مرکز گلستان همراه با مسابقه پیامکی پخش می شود.