استاد سید مجتبی نور مفیدی در آغاز درس خارج فقه در سال تحصیلی جدید با بیان اهمیت دانش اندوزی و ضرورت طلب علم برای همه افراد گفت: در کنار تحصیل علم و مباحثات علمی توجه به دو نکته بسیار مهم است: یکی توجه به اخلاق و تعالی روحی و معنوی و دیگری درک شرایط و ضرورت ها و آشنایی با زمان و عصری که در آن زندگی می کنیم.
وی افزود: امروز عالم و اندیشمندی برای جامعه مفید است که علاوه بر علم ودانش، دارای اخلاق نیکو وصفات برجسته انسانی باشد و در عین حال شرایط زمان خود را درک کند وگرنه عالم بی اخلاق یا عالم نا آشنای به زمان نه تنها به حال مردم مفید نیست، بلکه چه بسا خسارات جبران ناپذیر هم ایجاد می کند.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به روایتی از امام باقر (ع) که فرمود: هیچ کس عالم نیست تا این که نسبت به اشخاص برتر از خود حسد نورزد و نسبت به زیر دست خود تحقیر کننده نباشد، گفت : امروز دو آفت بزرگ، مراکز علمی حوزوی و دانشگاهی ما را تهدید می کند: یکی حسادت و دیگری روحیه کبر، خود بزرگ بینی و دیگران را به دیده تحقیر نگریستن.
استاد درس خارج حوزه سپس با ذکر برخی عوارض سوء این دو آفت در حوزه ها و دانشگاه ها افزود: مهم ترین اثر سوء این خصلت های ناپسند آن است که مانع شکوفایی استعدادهای برتر شده و در آینده ما را با مشکلات جدی مواجه می کند.
استاد نور مفیدی آن گاه با یاد آوری مسئولیت خطیر عالمان دینی به ضرروت پرهیز از این دو آفت بزرگ به خصوص در میان حوزه و روحانیت اشاره کرده و افزود: چنانچه شخصی عالم نباشد و خود را به عنوان عالم جا بزند خسارت بار است .
وی گفت: خسارت عالم بی اخلاق یا عالم نا آشنای به زمان بیشتر از دیگران است و بر طبق برخی روایات اینان فرقی با جاهل ندارند.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم سپس با اشاره به برخی مشکلات و اختلافات و کینه ورزی ها در جامعه گفت:
اگر این مسائل ریشه یابی شوند خواهیم دید که منشاء بسیاری از این اختلافات، ورود برخی افراد ناشایست در عرصه و اظهار نظرها و سخن گفتن های نابجا از طرف آنان است.
وی با بیان روایتی از امام جواد (ع) که فرمود: (لو سکت الجاهل ما اختلف الناس) اضافه کرد: اگر جاهلان و عالمان بی اخلاق و عالمان نا آشنا به زمان ساکت شوند، بین مردم تفرق و چند دستگی و اختلاف و کینه توزی پیش نخواهد آمد، چون اکثر این اختلافات به خاطر ورود افراد بی صلاحیت در عرصه جامعه است.
این استاد حوزه در ادامه با بیان اینکه اختلاف سلیقه در جامعه امری طبیعی است و نمی توان همه سلیقه ها را یکسان کرد، گفت: اختلاف سلیقه با تفرقه و کینه ورزی و قطب بندی فرق دارد. آنچه مذموم است پاره پاره شدن جامعه است که به شدت از آن نهی شده و باید از عاقبت آن ترسید.
استاد نورمفیدی در پایان ضمن تاکید بر مراقبت در اظهار نظرها و سخنان از سوی علما و اندیشمندان، خواستار وحدت هرچه بیشتر مردم وعلما حول محورهای اصلی اسلام، انقلاب، خط امام، قانون اساسی و رهبری شد و بر ایجاد صف واحد در مقابل دشمنان تاکید کرد.