نماینده ولی فقیه در استان گلستان با ذکر این مسئله که دو دسته مـؤمـنـان و غـیـر مـؤ مـنـان در بـاره پـروردگـارشـان بـه مـخـاصـمـه و جدال پرداختند گفت: طـوائف پـنجگانه کفار از یک سو و مؤمنان راستین از سوى دیگر و اگر درست دقت کنیم مى بینیم که اساس اختلافات همه ادیان به اختلاف درباره ذات و صفات خدا باز مى گردد و نـتـیـجـه آن به مساله نبوت و معاد کشیده مى شود.
به گزارش روابط عمومی کانون فرهنگی هنری مسجد جامع گلشن گرگان، آیتالله سیدکاظم نورمفیدی”نماینده ولی فقیه در استان گلستان و امام جمعه گرگان”، شب گذشته (۱۵ شهریور) درجلسه تفسیر قرآن کریم به تفسیر آیات ۱۹ تا ۲۴ سوره مبارکه حج پرداختند. که در این جلسه متذکر شدند: جـمـعـى از مـفـسـران بزرگ شـیـعـه و اهـل تـسـنـن شـان نـزولى بـراى آیه ۱۹ نـقـل کـرده انـد کـه در جنگ بدر، دو گروه اسلام و کفر در مقابل هم قرار گرفتند.
آیت الله نور مفیدی یادآور شد: سه نفر از مسلمانان (على (ع)) و حـمـزه( عموی پیامبر(ص)) و عـبـیـده بن حارث بن عبد المطلب( پسر عموی حضرت علی(ع) ) به میدان نبرد آمدند و به ترتیب ولید بن عتبه وعتبه بن ربیعه و شیبه بن ربیعه را از پاى در آوردند، آیه فوق نازل شد و سرنوشت این مبارزان را بیان کرد ولى نزول خاص هرگز مانع عمومیت مفهوم آیه حتی در زمان حال نمى شود.
وی تاکید کرد: لزومى ندارد که ما در این جا کلمه دین را در تقدیر بگیریم و بگوئیم مخاصمه آن ها در دین پروردگارشان است بـلکـه واقـعـا ریـشه اختلافات به اختلاف در توحید باز مى گردد و اصولا تمام ادیان تـحـریف یافته و باطل به نوعى از شرک گرفتارند که آثارش در همه عقاید آن ها ظاهر مى شود.
آیت الله نور مفیدی با اشاره به اینکه چهار نوع مجازات برای کافرانى است که آگاهانه حق را انکار کردند. خاطر نشان کرد: با توجه به آیات شریفه قرآن کریم این مجازات نـخـسـت از لبـاس آن هـا شروع کرده مى گویدکسانى که کافر شدند لباس هائى از آتش براى آن ها بریده مى شود.
امام جمعه گرگان گفت: این آیه ممکن است اشاره به آن باشد که واقعا قطعاتى از آتش به صورت لباس براى آن هـا بـریـده و دوخـته مى شود و یا کنایه از این باشد که آتش دوزخ از هر سو آن ها را مانند لباس احاطه مى کند.
وی گفت: دیگر این که مایع سوزان و جوشان حمیم دوزخ بر سر آن ها ریخته مى شود. که این آب سوزان و جوشان در بدن آن ها، آن چنان نفوذ مى کند که هم درونشان را و هم برونشان را ذوب مى نماید.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: تازیانه ها یا گرزهائى از آهن سوزان براى آن ها آماده است و هـرگـاه بـخـواهـنـد از دوزخ و غـم و انـدوه هـاى آن خـارج شوند آن ها را به آن باز مى گردانند و به آنان گفته مى شود، بچشید عذاب سوزان و این چهارمین مجازات آن ها است .
آیتالله نورمفیدی افزود: خداوند متعال در آیـات بـعـد بـا اسـتـفـاده از روش مـقـابـله حـال مـؤ منان صالح را بیان مى کند تا از طریق مقایسه، وضع هر دو گروه کاملا مشخص شود و در این جا پنج نوع پاداش آن ها را بازگو مى کند.
وی بیان کرد: خـداونـد کـسـانـى را کـه ایـمـان آورده انـد و عـمـل صـالح انـجـام داده انـد در بـاغ هائى از بهشت وارد مى کند که از زیر درختانش نهرها جارى است.
آیتالله نورمفیدی توضیح داد: گـروه اول در شـعـله هـاى آتش سوزان غوطه ورند و این ها در باغ هاى بهشت در کنار نهرهاى جارى آرمیده اند و سپس به زینت و لباس آن ها پرداخته، مى گوید آن ها با دستبندهائى از طلا و مروارید زینت مى یابند و لباسشان در آن جا از حریر بوده و این دو پاداش دیگر آن ها است.
بـه این ترتیب در بهشت، زیباترین لباس هائى را که در دنیا از آن محروم بودند در تن مـى کـنـند و دستبندهاى جواهر نشان در دست دارند، اگر در این جهان از پوشیدن این گونه لبـاس هـا و زیـنـت هـا مـمنوع بودند به خاطر آن بود که مایه غرور و غفلت مى شد و سبب مـحـرومـیـت گـروه دیـگـر مـى گـشـت، ولى در آن جـا کـه ایـن مسائل مطرح نیست این ممنوعیت ها برداشته مى شود و جبران مى شود.
البـتـه بـا تـوجه به اینکه الفباى زندگى در آن جهان با دنیا متفاوت است این الفاظ مفاهیمى برتر و بالاتر از آن چه ما در این جهان مى اندیشیم خواهد داشت.
گفتنی است جلسه تفسیر قرآن کریم حضرت آیت الله نور مفیدی در طول سال به صورت هفتگی یک شنبه ها بین نماز مغرب و عشاء در محل مسجد جامع گلشن برگزار و دوشنبه ها ساعت۲۲:۳۰ از سیمای مرکز گلستان همراه با مسابقه پیامکی پخش می شود.