*یست و نهمین سحر ماه مبارک رمضان: نیازهای معنوی در راس خواسته های انسان مومن قرار دارند
نماینده ولی فقیه در استان گلستان با بین اینکه انسان در کنار نیازهای معنوی باید خواسته های دنیوی خود را هم از پروردگار طلب کند، تاکید کرد: نیازهای معنوی در راس مطالات انسان مومن قرار دارند.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در بیست و نهمین سحرگاه ماه مبارک رمضان با اشاره به مناجات خمسه عشر افزود: نیازهایی که در این مناجات های ۱۵ گانه توسط امام سجاد (ع) بیان شده اند، عالی ترین نیازهایی هستند که انسان های بزرگ آفرینش، از ذات اقدس الهی داشتند.
وی خاطرنشان کرد: همه این درخواست ها مربوط به وادی عشق و محبت و وصال به ذات لایزال الهی هستند، خواسته هایی که از اعماق دل بندگان مخلص حق، برمی خیزند.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: امام سجاد (ع) در مناجات المریدین از مجموعه مناجات خمسه عشر می فرماید پروردگارا! من، دلبسته کسی نیستمف تمام همت من متوجه توست، تنها مراد و مقصود من تو هستی، شوق تو مرا به بی خوابی و کم خوابی کشانده، دیدار تو، نور چشم من هستی و مقام وصال تو، تنها آرزوی من است.
آیت الله نورمفیدی با بیان اینکه امام سجاد (ع) در این دعا، دیدار پروردگار را نیاز خود می داند، تصریح کرد: ارباب سیر و سلوک، ذات اقدس الهی را با چشم دل می بینند، روزی از حضرت علی (ع) سئوال کردند پروردگاری را می پرستی می بینی؟ پاسخ دادند اگر نبینم، نمی پرستم، او را با چشم دل می بینم.
*بیست و هشتمین سحر ماه مبارک رمضان: عشق و محبت به پروردگار اساس ایمان است
نماینده ولی فقیه در استان گلستان با بیان اینکه در دعاهای ائمه معصومین (س) از پروردگار خواسته شده تا دل آنها را از عشق و محبت به خودش پر کند، گفت: ایمان بدون عشق و محبت به پروردگار امکان پذیر نیست.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در بیست و هشتمین سحرگاه ماه مبارک رمضان با قرائت بخشی از مناجات المریدین امام سجاد (ع) افزود: امام زین العابدین (ع) در این دعا از پروردگار خواسته تا عشق و محبت به خودش ر از حتی از آب خنگ در گرمای تابستان، محبوبتر قرار دهد.
وی خاطرنشان کرد: اگر برخی از انسان ها در دل های خود به دنبال محبت چیزهای دیگری هستند به خاطر این است که عشق و محبت پروردگار را کمتر درک کرده اند.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه معرفت انسان از پروردگار و قیامت باید صاف و زلال باشد، خاطرنشان کرد: چنین انسان هایی دائم در حال بندگی و طاعت ذات اقدس الهی هستند و از فضل الهی به کمال معرفت می رسند.
آیت الله نورمفیدی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه دعاهای امام سجاد در روح و باطن ما اثر کند ، تصریح کرد: حقیقت دعا این است که روح و باطن ما با محبت ذات اقدس الهی آسنا شود. به گفته وی، تقاضای ایشان در مناجات المریدین این معرفت را به ما می دهد که تمام تلاش خود را به جلب رضایت او اختصاص دهیم.
*بیست و هفتمین سحر ماه مبارک رمضان: راه رسیدن به وصل الهی دور و سخت است
نماینده ولی فقیه در استان گلستان، با استناد با مناجات المریدین امام سجاد (ع)، راه رسیدن به مبدا حقیقت و آفرینش و اصل هستی را بسیار دور و سخت توصیف کرد.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در بیست و هفتمین سحرگاه ماه مبارک رمضان اظهار داشت: مادیات دنیا، مانند کرم ابریشم، اطراف انسان، تنیده می شوند، انسان هایی که غرق در مادیات هستند، از اصل حقیقت فاصله می گیرند و رسیدن به مقام قرب الهی، بسیار دور و سخت است.
وی خاطرنشان کرد: امام سجاد (ع) در مناجات المریدین نیز چنین دعایی دارد، امام (ع) به مقام وصل الهی رسیده است، اما چون این راه، بی پایان است از ذات اقدس الهی می خواهد که او را به مقام قرب خود نزدیک تر کند.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه لحظه لحظه های زندگی روزمره انسان ها می تواند عبادت باشد، تصریح کرد: زندگی نبی مکرم اسلام (ص) به گونه ای بود که در تمامی مراحل جنگ، صلح، خوابیدن و خوردن، عبادت می کرد.
آیت الله نورمفیدی با بیان اینکه عشق به معبود باید همراه با ترس باشد، گفت: عاشق حقیقی، در عین حال که عشق، تمام وجودش را فراگرفته است، می ترسد از اینکه مبادا دست از پا خطا کند و بین او و پروردگار فاصله بیفتد.
وی با بیان اینکه عاشق معبود، از بودن در محضر وی لذت می برد، خاطرنشان کرد: مرحوم آیت الله بهجت نقل می کرد که استاد ایشان، مرحوم آیت الله شیخ محمد اصفهانی، بعد از نماز عشاء تا اذان صبح، سر به سجده می گذاشت، اینگونه سجده های طولانی فقط با عشق به وصل الهی برای انسان میسر است.
*بیست و ششمین سحر ماه مبارک رمضان: توجه به پروردگار، کلید وصول به مقامات معنوی است
نماینده ولی فقیه در استان گلستان به نقل از یکی از بزرگان اهل معرفت گفت: توجه به پروردگار، کلید وصول به مقامات معنوی و شهود حق تعالی است.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در بیست و ششمین سحرگاه ماه مبارک رمضان اظهار داشت: ذات اقدس الهی در حدیث قدسی فرمود من همنشین کسی هستم که در دلش به یاد من باشد.
وی خاطرنشان کرد: از نبی مکرم اسلام (ص) روایت شده است، حق تعالی فرمود وقتی ببینم بیشترین کاری که بنده ام را مشغول کرده، توجه به من است، لذت او را در ذکر خودم قرار می دهم و در این صورت، او را عاشق خود و خود را عاشق او می کنم، در نتیجه پرده ها بین یکدیگر را بر می دارم.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه بر روی دل های ما پرده و حجاب قرار دارد، گفت: با تفکر، توجه به پروردگار و اطاعت اوامر و نواهی وی، این پرده ها کنار می روند.
آیت الله نورمفیدی در ادامه با بیان اینکه راه های وصل به پروردگار، زیاد هستند، یکی از این راه ها را انجام تکالیف شرعی برشمرد و اظهار داشت: کیفیت، تعداد دفعات و جنبه های معنوی عبادات، انسان را به مقام وصل نزدیک می کند.
وی، تفکر را یکی از راه های نزدیک شدن به ذات اقدس الهی دانست و تصریح کرد: هر چه انسان درباره عالم هستی، بی عیب و نقص بودن آن و عظمت پروردگار و پوچ بودن انسان در برابر او، فکر و تجزیه و تحلیل کند، به حق تعالی نزدیک می شود.
امام جمعه گرگان با بیان اینکه توجه قلبی به پروردگار، یکی دیگر از راه های رسیدن به مقام وصل الهی است، اظهار داشت: بیدارشدن در سحرها، انجام تکالیف شرعی و توجه در عبادات را باید لطف پروردگار به خود بدانیم و باور داشته باشیم که او چنین شایستگی را در وجود ما قرار داده است.
*بیست و پنجمین سحر ماه مبارک رمضان: عرفان های کاذب محصول سوء استفاده از نیاز های درونی انسان هستند
نماینده ولی فقیه در استان گلستان با بیان اینکه نیاز به پروردگار در همه انسان ها وجود دارد، عرفان های کاذب را محصول سوء استفاده از از این نیاز درونی انسان ها دانست.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در بیست و پنجمین سحرگاه ماه مبارک رمضان اظهار داشت: با وجود پیشرفت های علمی در دنیای امروز، عرفان های کاذب، رونق خاصی یافته اند، اگر تقاضا در وجود انسان نباشد این همه عرضه کالا معنا ندارد.
وی با بیان اینکه اعتقاد همه انسان ها به عالم غیرمحسوس، دلیلی بر نیاز فطری اوست، افزود: نیاز انسان به عالم ماوراء به همراه کشش درونی او، موجب به وجود آمدن این همه عرفان های کاذب و رنگارنگ و هدایت انسان به سمت آنها شده است.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: همه انسان ها به دنبال حقیقت و یافتن دست برتر در این دنیا هستند و این نکته ای است که دست قدرت آفرینش، چنین نیازی را در وجود انسان قرار داد.
آیت الله نورمفیدی با قرائت بخشی از مناجات المریدین امام سجاد (ع) ادامه داد: آن حضرت در این دعا از ذات اقدس الهی خواسته است که تو باید هدایت کننده انسان باشی، در غیر اینصورت، به چیزهایی اعتقاد پیدا می کند که واقعی نیستند.
به گفته وی، اگر پروردگار، راهنمای انسان باشد، او را به سوی هدف نهایی می کشاند.
امام جمعه گرگان با بیان اینکه انسان گاهی اوقات در شناخت نیاز و رفع آن دچار اشتباه می شود، اظهار داشت: مشرکین، در پرستش، دچار اشتباه بودند، عوامل انحرافی، آنها را به این سمت کشاندند.
آیت الله نورمفیدی خاطرنشان کرد: پیامبران از مشرکین می خواستند عقلی که پروردگار به آنها داده است را بکار بیندارند، سنگ، چوب، خوشید و ستاره چکاره اند که معبود انسان شوند.
به گفته وی، پروردگار، انسان را جانشین خود در زمین قرار داده و برتر از همه موجودات، خلق کرده است؛ لذا فقط باید سرتعظیم و تسلیم در برابر ذات اقدس الهی فرود آورد.
*بیست و چهارمین سحر ماه مبارک رمضان: رابطه انسان با پروردگار باید خالصانه باشد
نماینده ولی فقیه در استان گلستان، گفت: رابطه انسان با پروردگار باید خالصانه باشد، یعنی داشتن انگیزه الهی در انجام هر کاری، لازم است.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در بیست و چهارمین سحرگاه ماه مبارک رمضان با طرح این پرسش که چرا ما باید انگیزه الهی داشته باشیم؟ افزود: همه وجود ما وابسته به اوست، به حول و قوه الهی بر میخیزیم و می نشینیم، مرگ زندگی ما هم در اختیار پروردگار است، به اراده او به زندگی دنیایی قدم گذاشتیم و با اراده او هم از این دنیا می رویم، بنابراین انگیزه ما باید الهی باشد و اینها رابطه ما را او، خالصانه کنند.
وی خاطرنشان کرد: رابطه با پروردگار نیاز به واسطه ندارد، هر زمان که انسان اراده کند، بدون مانع و حتی با گفتن یک یاالله، به سوی او حرکت می کند.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه انسان هر کاری را باید به عنوان ذخیره قیامت انجام دهد، تاکید کرد: یک عمر کار و تلاش، اگر برای باقیات الصالحات نباشد، بی فایده و بی ارزش است.
آیت الله نورمفیدی ادامه داد: هر قدمی که در زندگی بر می داریم باید به این نیت باشد که ما را به بالاترین درجه قرب الهی برساند، بنابراین نیت ما باید خالصانه و فقط برای رضایت حق تعالی باشد.
به گفته وی، وقتی که پرده ها و حقایق کنار بروند، به سوی پروردگار می رویم، تا زمانی که در این دنیا هستیم، بین ما و حقیقت، حجاب وجود دارد.
*بیست و سومین سحر ماه مبارک رمضان: مادی گرایی موجب شده تا لذات معنوی را احساس نکنیم
نماینده ولی فقیه در استان گلستان گفت: از بس مادی شدیم و نگاه دنیوی پیدا کردیم، لذات معنوی را دیگر احساس نمی کنیم.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در بیست و سومین سحرگاه ماه مبارک رمضان با بیان اینکه انسان، لذا ارتباط با پروردگار را یا نچشیده و یا کم چشیده است، افزود: لذت هایی همچون خلوت، انس، راز و نیاز، حرف زدن و درد دل کردن با ذات اقدس الهی، چیزهایی هستند که انسان با چشیدن آنها می تواند معراجی شود. وی خاطرنشان کرد: انسان وقتی اهل معراج می شود که آسمانی شود، برای آسمانی شدن، باید همیشه خود را در محضر پروردگار احساس کند.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه لذت عروج را وقتی اهلش می چشد، اظهار کرد: گاهی در احوالات برخی بزرگان و سالکان آمده که شب تا صبح، بدون خستگی، در محضر پروردگار بودند و راز و نیاز می کردند.
آیت الله نورمفیدی ادامه داد: متاسفانه، بعضی از افراد، تمام سعی و تلاش خود را بر سعادت دنیوی قرار داده اند، اینها نمی توانند لذت های غیرمادی را بچشند، حتی شاید این لذت ها برای آنها، شیرین هم نباشد.
به گفته وی، لذت های معنوی، سرمایه واقعی انسان و تضمین کننده سعادت اخروی او هستند، هنگام مرگ، شب اول قبر و موقع رسیدگی به اعمال، سرمایه های مادی کمکی به انسان نمی کنند، لذت های معنوی همنشین ما هستند.
*بیست و دومین سحر ماه مبارک رمضان:جامعه امروز نیازمند عمل به وصایای حضرت علی (ع) است
نماینده ولی فقیه در استان گلستان با بیان اینکه امروزه جوامع و خانواده ها با معارف اسلامی آشنایی کاملی ندارند گفت: جامعه امروز، نیازمند عمل به وصایای حضرت علی (ع) است.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در بیست و دومین سحرگاه ماه مبارک رمضان با اشاره به سفارش آن حضرت درباره همسایه ها افزود: زندگی ماشینی و آپارتمانی، مردم را از یکدیگر دور کرده و معمولا کسی از حال دیگری خبر ندارد.
وی خاطرنشان کرد: زندگی امروز غربی، همه را از هم جدا کرده کرده و حتی مصلحان غربی نیز به فکر یافتن چاره ای برای ترمیم روابط اجتماعی هستند، چقدر زیباست که دوباره به سبک زندگی اسلامی برگردیم.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری، پرداخت زکات را یکی از توصیه های حضرت علی (ع) به مسلمانان بیان کرد و با اشاره به فصل برداشت گندم و جو گفت: نیازمندان جامعه چشم انتظار پرداخت زکات توسط توانگران هستند و چه بسا، خانواده هایی از این طریق، هزینه سالانه خود را تامین و یا با تهیه جهیزیه، دختران دم بخت، ازدواج می کنند.
آیت الله نورمفیدی ادامه داد: حضرت علی (ع) درباره ماه رمضان نیز به مردم سفارش کرده است، روزه ماه رمضان، سپری در برابر آتش جهنم است.
به گفته وی، روزه گرفتن محدود به نخوردن و نیاشامیدن نیست، بلکه تمامی اعضای بدن انسان باید روزه باشند و از ارتکاب گناه پرهیز کنند.
امام جمعه گرگان در بخش دیگری از سخنان خود، به توصیه حضرت علی (ع) درباره جهاد در راه دین و توجه به اصحاب نبی مکرم اسلام (ص) اشاره کرد.
آیت الله نورمفیدی، توجه به زنان را یکی دیگر از توصیه های حضرت علی (ع) برشمرد و با بیان اینکه احکام و روایات اسلامی، دو طرفه هستند، تصریح کرد: شاید دلیل توجه به زنان این بوده که مردان قدرت بیشتری دارند و توانایی آنها در دفاع از حقوقشان، از زنان، بیشتر است.
وی در بخش پایانی سخنان خود گفت: حضرت علی (ع) مردم را به ترس از پروردگار در صورت ترک نماز و یا سبک شمردن آن فراخوانده است.
*بیست ویکمین سحر ماه مبارک رمضان:دشمنان دام تفرقه بین تفرقه بین شیعه و سنی را پهن کرده اند
نماینده ولی فقیه در استان گلستان با تسلیت فرارسیدن ایام شهادت حضرت علی (ع) و گرامیداشت شب های قدر تاکید کرد: مسلمانان باید سیره حضرت علی (ع) را سرلوحه زندگی خود قرار دهند.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در بیست و یکمین سحرگاه ماه مبارک رمضان افزود: آن حضرت با توصیه ها و وصایای ارزشمند خود، راه درست زندگی را پیش روی ما قرار دادند و کسانی که خواهان سعادت زندگی دنیا و آخرت هستند باید به توصیه های ایشان توجه کنند.
وی اولین وصیت حضرت علی (ع) را رعایت تقوا دانست و خاطرنشان کرد: انسان مومن باید حضور پروردگار را در زندگی خود احساس کند به گونه ای که این احساس حضور، مانع انجام گناه شود.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری دومین و سومین توصیه حضرت علی (ع) به مسلمانان را رعایت نظم و صلح و سازش بین یکدیگر بیان کرد و گفت: آن حضرت به نقل از نبی مکرم اسلام (ص) فرمودند هیچ فضیلتی بعد از نماز، به اندازه صلح و سازش بین مسلمانان اهمیت ندارد.
آیت الله نورمفیدی، صلح بین مسلمانان را از نیازهای ضروری امت اسلام دانست و اظهار کرد: دشمنان دام تفرقه بین تفرقه بین شیعه و سنی را پهن کرده اند و متاسفانه در برخی موارد نیز به خواسته های خود رسیدند.
وی تاکید کرد: کسانی که با گفتار و رفتار خود بین مسلمانان تفرقه ایجاد می کنند عوامل دشمن هستند.
امام جمعه گرگان در ادامه بر توصیه حضرت علی (ع) به حمایت از مظلومان و یتیمان اشاره کرد و گفت: آن حضرت از مسلمانان خواستند تا دشمن ظالم، یاور مظلومان و مراقب حق یتیمان باشند و از تضییع حقوق آنها خودداری کنند.
آیت الله نورمفیدی، قرآن و نمزا را از دیگر توصیه های امیرالمومنین برشمرد و افزود: ایشان به مسلمانان توصیه کردند قرآن کتاب زندگی شماست، مراقب باشید تا دیگران در عمل به آن از امت پیامبر (ص) جلو نیفتند.
وی خطاب به جوانان اظهار کرد: نماز بهترین اعمال است، کسانی که نماز می خوانند امام کارهایشان درست نیست، نمازشان اشکال دارد، نماز ستون دین است، در دوره جوانی راه و شیوه پیامبر (ص) و ائمه (ع) را درپیش بگیرید تا در زندگی خود سعادتمند شوید.
* بیستمین سحر ماه مبارک رمضان:اهل بیت پیامبر(ص) کشتی نجات انسان ها هستند
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه امام سجاد (ع) در مناجات المطیعین از پروردگار درخواست می کند که ما را در کشتی های نجات قرار بده، گفت: اطاعت و بندگی پروردگار و اهل بیت پیامبر(ص) کشتی های نجات انسان ها از دام های شساطین هستند.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در بیستمین سحرگاه ماه مبارک رمضان افزود: علمای شیعه و سنی به نقل از پیامبر گرامی اسلام (ص) نقل کرده اند که اهل بیت من مانند کشتی نوح هستند، هر که بر این کشتی سوار شود نجات می یابد در غیر اینصورت، غرق می شود.
وی با گرامیداشت ایام ضربت خوردن حضرت علی (ع) و شهادت آن حضرت خاطرنشان کرد: بعد از جنایت ابن ملجم، یکی از اصحاب آن حضرت نزد ایشان آمد و از خواست حدیثی از پیامبر (ص) نقل کند، حضرت علی (ع) فرمود روزی پیامبر (ص) از من خواست به مسجد بروم و به مردم بگویم در مقابل پدر، مولا و اجیر خود مسئولیت دارید. نماینده ولی فقیه در استان گلستان افزود: از پیامبر (ص) سئوال کردند که منظور شما از پدر، مولا و اجیر چیست؟ ایشان پاسخ دادند منظور، خودم هستم، کسی که در مقابل من ظلم کند گرفتار عذاب می شود.
آیت الله نورمفیدی تصریح کرد: ما بایت خدماتی که نبی مکرم اسلام (ص) به ما ارائه داد باید به او مزد بدهیم، بهترین مزد این است که امت شایسته ای برای او باشیم و سیره او را سرلوحه خودمان قرار دهیم.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان پایبندی به اعتقادات دینی را ضامن رفع مشکلات و سعادت انسان دانست و گفت: رفع بسیاری از مشکلات خانوادگی در گرو دینداری پدر و مادر است.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در هجدهمین سحرگاه ماه مبارک رمضان افزود: بسیاری از خانواده با وجود اینکه در فقر به سر می برند، اما به دلیل پایبندی به اعتقادات دینی، زندگی آنها شیرین است، اما برخی دیگر از خانواده های ثروتمند بخاطر بی توجهی به اینگونه مسائل، در رنج و سختی هستند.
وی با بیان اینکه ثروت، ضامن خوشبختی انسان نیست، خاطرنشان کرد: سعادت واقعی را باید در عالم قیامت جستجو کنیم، چنین سعادتی نصیب کسی می شود که دل در گرو پروردگار دارد و جز او، دلبسته کسی نیست.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان قسمتی از مناجات المطیعین اظهار کرد: امام سجاد (ع) در این دعا به ما می آموزد پروردگار بخواهیم ما را به رضوان الهی برساند تا روز قیامت، از بهترین و بالاترین نعمت ها بهره مند شویم.
آیت الله نورمفیدی با بیان اینکه امام سجاد (ع) در این دعا از پروردگار خواسته است تا ما را در جایگاه عالی بهشت قرار دهد، افزود: همه بهشتیان، یک مقام ندارند، بلکه هر کس با توجه به مرتبه خود در یکی از مراتب بهشت جای می گیرد.
*هفدهمین سحر ماه مبارک رمضان: فرمانبرداری از پرودگار ملاک سعادت ابدی است
امام جمعه گرگان با بیان ایمان خشک و خالی، فایده ای ندارد، تاکید کرد: اطاعت و فرمانبرداری از پروردگار در مقام عمل، ملاک سعادت ابدی انسان است.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در هفدهمین سحرگاه ماه مبارک رمضان با بیان اینکه امام سجاد (ع) در مناجات المطیعین از ذات اقدس الهی خواسته تا اطاعت و دوری از گناه را در دل او قرار دهد، افزود: این خواسته، به یک معنا، درخواست توفیق الهی برای عبادت و بندگی اوست.
وی درباره معنای دیگر درخواست امام سجاد (ع) اظهار کرد: تمام شئون زندگی انسان، عرصه ابندگی پروردگار و شیطان است، کسانی که خواهان اطاعت ذات اقدس الهی هستند باید در تمام جزئیات زندگی فردی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی خود، فرمانبردار پروردگار باشند.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان، تولید و اشتغالزایی را از مصادیق بندگی پروردگار دانست و خاطرنشان کرد: انسان مطیع در درگاه حق تعالی باید مراقب چشم، زبان، گوش و فکر خود باشد.
آیت الله نورمفیدی با بیان روایتی از نبی مکرم اسلام (ص) ادامه داد: ایشان فرمودند آنچه در ذات اقدس الهی است انسان فقط از راه اطاعت و بندگی به آن می رسد.
*شانزدهمین سحر ماه مبارک رمضان: ایمان به تنهایی نشانه بندگی نیست
امام جمعه گرگان با بیان اینکه ایمان قلبی باید در مقام عمل، خود را نشان دهد، تاکید کرد: ایمان به تنهایی، نشانه بندگی نیست.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در شانزدهمین سحرگاه ماه مبارک رمضان افزود: طبق معارف اسلامی، محور سعادت انسان، اطاعت از پروردگار و نبی مکرم اسلام (ص) است.
وی خاطرنشان کرد: انسان مومن در مقام عمل، ایمان خود را نشان می دهد، اینکه در دل، مومن باشیم، اما در عمل، اهل اطاعت نباشیم، فایده ای ندارد.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان ادامه داد: کسانی که به طور واقعی، دل در گرو اطاعت از ذات اقدس الهی و پیامبر اسلام (ص) دارند روز قیامت با انبیاء، صدیقین، صالحین و شهداء محشور می شوند که البته، این فضل پروردگار نسبت به بندگان واقعی اش است.
آیت الله نورمفیدی با بیان اینکه اگر اهل اطاعت از حق باشیم روز قیامت با پیامبر(ص) و اهل بیتش همنشین خواهیم شد، تاکید کرد: اطاعت از ذات اقدس الهی و نبی مکرم اسلام (ص)، انسان را به جایگاه های رفیع روز قیامت می رساند.
*پانزدهمین سحر ماه مبارک رمضان:تفکر ریشه همه خوبی هاست
امام جمعه گرگان با بیان اینکه در روایات اسلامی آمده اگر انسان یک ساعت تفکر کند ارزش و ثوابش از سال ها عبادت بیشتر است، گفت: تفکر ریشه همه خوبی هاست.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در پانزدهمین سحرگاه ماه مبارک رمضان با تبریک فرارسیدن میلاد باسعادت امام حسن مجتبی (ع)، علت غرق شدن انسان ها در دنیا را تفکر نکردن دانست و افزود: پروردگار ما را توصیه کرده درباره چیزهایی که در این دنیا وجود دارند فکر کنیم تا بتوانیم راه سعادت و خوشبختی را به دست آوریم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: سخنان ائمه معصومین (س) چراغ راه ما در زندگی دنیا هستند و ما باید به اندازه ظرفیت خود از سیره و روش آنها بهره ببریم.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان ادامه داد: روزی فردی خدمت امام حسن (ع) نسبت به مرگ اظهار ترس کرد، امام (ع) فرمود اگر ثروت خود را پیشاپیش نزد پروردگار می فرستادی و ذخیره می کردی از اینکه در آینده دوباره به ثروتت برسی، هیچ ترسی نداشتی.
آیت الله نورمفیدی اظهار کرد: در یکی از روزهای عید فطر، امام حسن مجتبی (ع) از کنار عده ای که مشغول بازی بودند، عبور کرد، به آنها فرمود پروردگار، ماه رمضان را میدان مسابقه بندگان خود قرار داده است، عده ای در مسابقه اطاعت و بندگی او شرکت کرده و به رضوان الهی رسیدند و عده ای دیگر هم بی تفاوت بودند.
وی گفت: امام (ع) در ادامه سخنان خود به آنها فرمود در چنین روزی که نیکوکاران به ثواب اعمال خود می رسند و اهل باطل، زیان می برند، شما چگونه مشغول بازی هستید؟ اگر پرده ها کنار روند مشاهده خواهید کرد که نیکوکاران، غرق در احسان و بدکاران، گرفتار گناهشان هستند.
*چهاردمین سحر ماه مبارک رمضان: نحوه برخورد ما با مشکلات، آن ها را خوب یا بد جلوه می دهد
امام جمعه گرگان با بیان اینکه امام سجاد (ع) در مناجات الشاکرین، پروردگار را در برابر مشکلات نیکو، شایسته ستایش دانسته است، گفت: خوب یا بد بودن مشکلات، بستگی به نحوه برخورد ما با آنها دارد.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در چهاردمین سحرگاه ماه مبارک رمضان افزود: ستایش پروردگار بخاطر نعمت هایی که به ما داده، امر واضح و روشنی است، اما چرا باید در برابر مشکلات، شکرگزار ذات اقدس الهی باشیم؟
وی، گرفتاری و مشکلات را یکی از مسائل مهم زندگی انسان مومن دانست و خاطرنشان کرد: در قرآن بارها تاکید شده که انسان به وسیله مشکلات، در برابر آزمایش الهی قرار می گیرد.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان با بیان اینکه این آزمایش ها، مثبت و منفی هستند، اظهار کرد: نوع برخورد و مواجهه ما با مشکلات و آزمایش ها، آنها مثبت یا منفی جلوه می دهد.
آیت الله نورمفیدی خاطرنشان کرد: روز امام حسن مجتبی (ع) برای ابراز همدری نزد خانواده ای که یکی از عزیران خود را از دست داده بودند، رفت، علاوه بر تسلیت، فرمودند اگر در برابر امتحان الهی، صبور باشید، این، حسن گرفتاری است، در غیر اینصورت، خود را از دست داده اید که بدتر از داغ عزیزتان است.
امام جمعه گرگان با بیان اینکه امام سجاد (ع) در مناجات الشاکرین از پروردگار درخواست می کند که بهترین بهره های دنیا و آخرت را به وی عنایت کند، گفت: بهره های آخرت، نتیجه بهره های دنیا و نحوه استفاده از آن ها هستند.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در سیزدهمین سحرگاه ماه مبارک رمضان افزود: بدون شک ما در دنیا، نعمت های فراوانی همچون همسر، فرزند، علم و ثروت در اختیار داریم، اما هیچکدام اینها نعمت های برتر دنیوی نیستند.
وی تصریح کرد: بهترین نعمت، آن است که فردای قیامت، همراه ما باشد و کارنامه اعمال را مثبت جلوه دهد، این بهره ها در قیامت، از ما فاصله می گیرند و هیچ کمک به ما نمی کنند.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان ادامه داد: تنها چیزی که روز قیامت، به درد انسان می خورد، قلب سالم، دل پاک و ارتباط محکم با ذات اقدس الهی در دنیاست.
آیت الله نورمفیدی اظهار کرد: نماز، روزه و هر عمل صالح دیگری که ناشی از عبودیت ما در این دنیا باشند، روز قیامت به ما بر می گردند و نتیجه آن را خواهیم دید.
*دوازدهمین سحر ماه مبارک رمضان:ایمان پایه و اساس دین است
امام جمعه گرگان گفت: امام سجاد (ع) در مناجات الشاکرین به الطاف معنوی حق تعالی نسبت به بندگان خود توجه دارد و از انسان های مومن می خواهد تا قدر این نعمت های معنوی را بدانند.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در دوازدهمین سحرگاه ماه مبارک رمضان با بیان اینکه نعمت های مادی قابل مقایسه با الطاف معنوی نیستند، ایمان، تقوا، صفای باطن، خلوص نیت و انس با پروردگار و اولیاء او را از جمله الطاف معنوی ذات اقدس الهی به بندگان برشمرد.
وی با بیان اینکه ایمان، پایه و اساس دین است، خاطرنشان کرد: ایمان، انواری از خود منتشر می کند که همه ابعاد و شئون مختلف زندگی انسان را دربرمی گیرد و انسان را به سمت تواضع، خیرخواهی و مردم دوستی هدایت می کند.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان انس با ذات اقدس الهی را بالاترین نعمت های در دنیای مادی دانست و ادامه داد: کسی که به وصال الهی رسیده باشد همه چیز را به دست آورده و کسی که از این نعمت محروم شود همه چیز را از دست داده است.
*یازدهمین سحر ماه مبارک رمضان:ذات اقدس الهی از بندگانش تکلیف بیش از حد توان انتظار ندارد
نماینده ولی فقیه در استان گلستان در ادامه قرائت مناجات الشاکرین در برنامه سحرگاهی ماه مبارک رمضان گفت: امام سجاد (ع) در بخشی از این مناجات، نسبت به شکرگزاری نعمت های الهی اظهار عجز می کند.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در سحرگاه ماه مبارک رمضان افزود: امام سجاد (ع) در این مناجات می فرماید آنقدر نعمت های الهی زیاد است که من توان شمارش آن ها را ندارم.
وی خاطرنشان کرد: این سخنان از سوی کسی است که قبول دارد پروردگار، نعمت های پی در پی به بندگان خود عنایت کرده و در عین حال اعتراف می کند توانایی سپاسگزاری این نعمت ها را ندارد.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: امام سجاد (ع) در این مناجات علیه خودش شهادت می دهد که چگونه پاسخ شایسته به نعمت های بی پایان پروردگار بدهم؟ بار الها من در شکرگزاری نعمت های تو کوتاهی کرده ام.
آیت الله نورمفیدی اظهار کرد: ذات اقدس الهی از بندگانش تکلیف بیش از حد توان انتظار ندارد، او احسان و بزرگوار است و کسانی که به درگاه او پناه بیاورند را رها نمی کند.
وی در بخش پایانی سخنان خود، یاد و خاطره شهید بهشتی و شهدای هفتم تیر را گرامی داشت.
*دهمین سحر ماه مبارک رمضان:حضرت خدیجه(س) در کلام آیت الله نورمفیدی
امام جمعه گرگان گفت: در منطق اسلامی، زنان جایگاه بسیار مهمی دارند به شرط اینکه قدر منزلت خود را بدانند و در راه گسترش اسلام تلاش کنند.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در دهمین سحرگاه ماه مبارک رمضان با تسلیت فرارسیدن شهادت حضرت خدیجه (س) افزود: ایشان با تمام وجود در نشر و تبلیغ دین اسلام در روزهای غربت که پیامبر (ص)، چنان خدمتی به ایشان کرد که هیچگاه از ذهن رسول اسلام (ص) بیرون نرفت.
وی خاطرنشان کرد: نبی مکرم اسلام (ص) خدمات حضرت فاطمه (س) به اسلام را همیشه مدنظر داشت و هرگاه به یاد او می افتاد، اشک از چشمانش سرازیر می شد.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان ادامه داد: نقل کرده اند که وقتی نام حضرت خدیجه (س) برده می شد پیامبر (ص) می فرمود مثل خدیجه پیدا نمی شود، وقتی که تمام مردم به من پشت کردند او مرا تصدیق کرد، برای گسترش دین خدا کمک کرد و همه مال و اموالش را در راه پروردگار قرار داد.
آیت الله نورمفیدی با بیان اینکه نخستین زنان و مردانی که به پیامبر گرامی اسلام (ص) ایمان آوردند حضرت خدیجه (س) و حضرت علی (ع) بودند، گفت: پیامبر اسلام (ص) از چهار زن یعنی خدیجه، فاطمه، مریم و آسیه همسر فرعون به بهترین زنان نام بده است.
به گفته وی، چنین تعبیری درباره زنان، بیانگر جایگاه و اهمیت آنها و خدماتشان به اسلام است.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: حضرت خدیجه (س) به قدری بزرگوار بود که حضرت فاطمه (س) از اینکه دختر او بود افتخار می کرد.
آیت الله نورمفیدی اظهار کرد: در احوالات امام حسین (ع) آمده است که بر سر قبر حضرت خدیجه (س) گریست، نماز خواند و با پروردگار مناجات کرد.
وی افزود: زمانی که حضرت خدیجه از دنیا رفت، ابتدا نبی مکرم اسلام (ص) در قبر او خوابید و سپس آن حضرت را دفن کردند.
*نهمین سحر ماه مبارک رمضان:حفظ رابطه با پروردگار از نماز هم واجب تر است
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: انسان مومن در همه حال باید مراقب رابطه خود با خالق هستی باشد؛ شاید حفظ این رابطه از نماز هم واجب باشد.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در نهمین سحرگاه ماه مبارک رمضان افزود: امام سجاد در مناجات الشاکرین، یکی از دلایل ناسپاسی نعمت های الهی را غفلت ناشی از زیاد بودن این نعمت ها دانسته است.
وی خاطرنشان کرد: از نظر امام (ع)، ذات اقدس الهی، کریم و بخشنده است و ما را آزاد گذاشته، اما ما باید بفهمیم این دنیا رازقی دارد که تمامی نعمت ها از جانب او به ما می رسد و هر چه ما ناشکری می کنیم باز هم نعمت های خود را از ما سلب نمی کند.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان ادامه داد: امام زین العابدین در بخش دیگری از مناجات الشاکرین می فرماید بارالها! ریزش شدید باران فضل و رحمت تو چنان مرا احاطه کرده که از شمارش آنها عاجز شدم، رحمت های متوالی تو مرا از شکر و بیان نیکی هایت ناتوان ساخته است.
آیت الله نورمفیدی تاکید کرد: پروردگاری که این همه لطف و عنایت به ما کرده و نعمت های بی شماری را به ما داده است، شایسته شکر بوده و ما باید همواره به فکر شکرگزاری نعمت های او باشیم.
*هشتمین سحرماه مبارک رمضان: انسان مومن باید شکر گزار محبت دیگران باشد
امام جمعه گرگان گفت: انسان مومن همان گونه که باید شکرگزار نعمت های الهی باشد، در مقابل محبت دیگران نیز باید این روحیه را حفظ کند.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در هشتمین سحرگاه ماه مبارک رمضان افزود: دیگران وسیله ای هستند برای اینکه نعمت الهی شامل حال ما شود، بنابراین باید شکر محبت های آنها را هم بجا آوریم.
وی خاطرنشان کرد: ذات اقدس الهی، بندگان شکرگزار را دوست دارد و روز قیامت از آنها می پرسد آیا از فلانی شکرگزاری کردید؟ آنها می گویند ما فقط شاکر نعمت های تو بودیم، آنگاه به آنها خطاب می رسد شما شکر مرا هم بجا نیاوردید چون شکرگزار کسانی که به شما محبت کردند، نبودید.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان ادامه داد: امام صادق (ع) فرمودند شاکرترین مردم در برابر پروردگار کسی است که در مقابل مردم هم شکرگزار باشد.
آیت الله نورمفیدی تاکید کرد: همانگونه که شکر نعمت های پروردگار را بجا می آوریم، در روابط اجتماعی بجای غیبت و تهمت، باید شاکر محبت های دیگران باشیم.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه شکر نعمت موجب زیاد شدن آن می شود، خاطرنشان کرد: نعمت، منحصر به جنبه های مادی زندگی نیست، بلکه به اشکال گوناگون زیاد می شود.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری توضیح داد: ذات اقدس الهی، به انسان شاکر، نعمت های دیگری همچون آرامش خاطر، همسر خوب، فرزند خوب، محبوبیت اجتماعی و بی اثرشدن دشمنی دشمنان را عطا می کند.
*هفتمین سحر ماه مبارک رمضان: مصرف بی رویه آب ناشکری نعمت الهی است
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه شکرگزاری نعمت های الهی بر همه انسان ها واجب است و با اشاره به محدودیت منابع آب کشور تاکید کرد: مصرف بی رویه آب، ناشکری و ناسپاسی این نعمت الهی است.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در هفتمین سحرگاه ماه مبارک رمضان، آب را مهمترین نعمت پروردگار دانست و اظهار داشت: برای شکرگزاری این نعمت بزرگ، نباید در مصرف آن اسراف و زیاده روی کنیم.
وی کم اهمیت دانستن نعمت الهی را ناشکری دانست و افزود: آنچه که از بزرگان دین به ما رسیده، شکر نعمت ها باید جنبه قلبی، زبانی و عملی داشته باشد.
امام جمعه گرگان خاطرنشان کرد: طبق فرموده امام صادق (ع) وقتی پروردگار نعمتی به انسان می دهد، این نعمت از راه قلب احساس می شود، این احساس یک مرحله از قلب است که به آن جنبه قلبی شکر می گویند.
آیت الله نورمفیدی ادامه داد: امام صادق (ع) در جایی دیگر فرمودند وقتی که نعمتی به انسان می رسد و با زبان، شکر خود را بجا می آورد، وارد مرحله دیگری از شکر می شود که به آن شکر زبانی می گویند.
وی مهمترین مرحله شکر را جنبه عملی آن دانست و تاکید کرد: انسان در مقام عمل، باید به گونه ای رفتار کند که نشانه شکرگزاری از پروردگار باشد.
نماینده ولی فقه در استان گلستان توضیح داد: در این مرحله، نعمت های الهی را نباید در راه معصیت و نافرمانی از او استفاده کنیم، مثل اینکه، کسی به ما هدیه بدهد و ما آن هدیه را به دشمن او بدهیم، این کار به طور قطع، ناسپاسی است و خشم آن فرد را به همراه دارد.
آیت الله نورمفیدی افزود: چنانچه ما قدر نعمت های الهی را ندانیم، او هم از ما ناراحت می شود و طبق وعده ای که در قرآن داده، ما را دچار عذاب سخت می کند.
به گفته وی، شکرگزاری نعمت های الهی در قلب، زبان و عمل و استفاده درست از آن موجب زیاد شدن نعمت می شود و چنانچه نسبت به آن بی تفاوت و بی توجه باشیم، به عذاب الهی دچار می شویم.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری توضیح داد: در قرآن، داستان شهری آورده شده که مردم آن در امنیت، آرامش و فراوانی نعمت به سر می بردند، آنها بجای شکرگزاری، نعمت های الهی را کفر ورزیدند و حتی پیامبری را هم که پروردگار برای آنها فرستاده بود، تکذیب کردند.
آیت الله نورمفیدی خاطرنشان کرد: ذات اقدس الهی بخاطر کفران نعمت ها، امنیت، آرامش و فراوانی نعمت را از آنها گرفت و گرفتار گرسنگی و ترس کرد و بخاطر تکذیب پیامبر، عذابی به مراتب سخت تر برای آنها فرستاد.
وی تاکید کرد: وعده های الهی، قرارداد اجتماعی نیستند، بلکه واقعیت زندگی انسان و سنت الهی هستند و این سنت ها تغییرناپذیرند.
*ششمین سحر ماه مبارک رمضان:شمارش نعمت های پروردگار از عهده ما خارج است
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه ما بندگان، توانایی بجا آوردن حق شکر پروردگار را نداریم گفت: چنین حقی با اظهار عجز و ناتوانی بندگان، بجا آورده می شود.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در ششمین سحرگاه ماه مبارک رمضان اظهار داشت: شمارش نعمت های پروردگار از عهده ما خارج است، بنابراین توانایی ادای حق شکر او را نداریم.
وی افزود: ذات اقدس الهی، امور عالم و جو را به گونه ای قرار داده که بتوانیم به راحتی نفس بکشیم، اگر بخواهیم این موارد را بررسی و شناسایی کنیم باید حق شکر هر کدام را هم جداگانه بجا بیاوریم.
امام جمعه گرگان خاطرنشان کرد: چنانچه پروردگار، توفیق ادای حق شکر یکی از نعمت های خود را هم به ما بدهد، به عنوان یک نعمت، باید حق شکر این سپاسگذاری را هم بجا بیاوریم.
آیت الله نورمفیدی سپس این سئوال را مطرح کرد: اکنون که توانایی شمارش نعمت های پروردگار را نداریم و از طرفی، ادای شکر یکی از نعمت ها، خود، نعمتی از سوی پروردگار است و نیاز به حق شکر دارد، پس چگونه می توانیم به عنوان یک بنده، شکرگذار واقعی نعمت های الهی باشیم؟
وی در پاسخ به این سئوال، با بیان روایتی از امام صادق (ع) اظهار داشت: آن حضرت فرمودند که تمام شکر پروردگار این است که ما با خشوع و خضوع، اعتراف کنیم توانایی بجا آوردن حق شکر او را نداریم.
نماینده ولی فقه در استان گلستان ادامه داد: طبق فرمایش امام صادق (ع)، ذات اقدس الهی به حضرت موسی (ع) فرمود یا موسی! حق شکر مرا بجا آور، حضرت موسی (ع) اظهار ناتوانی کرد، از مصدر جلال الهی ندا آمد همین قدر که فهمیدی توانایی انجام چنین کاری را نداری و در برابر آن احساس عجز کردی، حق شکر مرا بجا آوردی.
آیت الله نورمفیدی یکی از نکات مهم در شکرگذاری را بروز و ظهور آن در قلب، زبان و میدان عمل دانست و تاکید کرد: شکر واقعی، آن است که انسان علاوه بر زبان، از ته قلب هم به آنچه می گوید ایمان داشته باشد و در میدان عمل آن را ثابت کند.
وی تصریح کرد: نگاه سطحی به معارف اسلامی، ما را یک مسلمان سطحی بار می آورد، در مقابل چنانچه نگاه عمیقی به این معارف داشته باشیم فهم ما هم از دین، عمیق می شود.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری ابراز امیدواری کرد: ذات اقدس الهی، معرفت ما را نسبت به دین که اساس زندگی دنیوی و اخروی ماست، شایسته و خوب قرار دهد.
*پنجمین سحر ماه مبارک رمضان:کافران نعمت های الهی دچار عذاب می شوند
امام جمعه گرگان با تاکید بر شکرگزاری نعمت های الهی گفت: کسانی که اهل شکر نیستند و یا نسبت به نعمت های پروردگار، کفر می ورزند، طبق وعده قرآن، گرفتار عذاب می شوند.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی بامداد امروز در پنجمین سحرگاه ماه مبارک رمضان افزود: انسان ها در مقابل نعمت های الهی به چهار دسته تقسیم می شوند که هر یک نگاه متفاوتی نسبت به نعمت های پروردگار دارند.
وی با بیان اینکه دسته اول، کسانی هستند که خود را عامل نعمت ها و مستقل از ذات اقدس الهی می دانند، خاطرنشان کرد: طبق معرفت دینی و قرآنی ما امکان ندارد بدون اراده و مشیت پروردگار، برگی از درختی بیفتد، بنابراین، نعمت هایی که داریم بدون اراده پروردگار در اختیار ما قرار نگرفته است.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: طبق وعده قرآن، کسانی که بین نعمت ها و ذات اقدس الهی، رابطه قائل نیستند همچون قارون، دچار عذاب خواهند شد.
آیت الله نورمفیدی دومین دسته نسبت به نعمت های الهی را کسانی برشمرد که شکر عملی نسبت به این نعمت ها ندارند.
وی افزود: این افراد با علم به اینکه نعمت ها از سوی پروردگار در اختیار انسان قرار می گیرند، در مقام عمل، نسبت به شکرگزاری نعمت ها، سهل انگاری می کنند.
نماینده ولی فقه در استان گلستان ادامه داد: این افراد از نظر زبانی، شاکر پروردگار هستند، اما از نظر معرفتی، در عمق جانشان به این باور نرسیده اند.
آیت الله نورمفیدی خاطرنشان کرد: دسته سوم نیز انسان هایی هستند که نعمت ها را از ناحیه پروردگار می دانند و تا زمانی که اوضاع آنها رو به راه است، شاگر ذات اقدس الهی هم هستند، اما وقتی دچار سختی و گرفتاری می شوند، نه تنها شکرگزاری را فراموش می کنند، بلکه ممکن است کفر هم بگویند.
وی گفت: دسته چهارم، انسان هایی هستند که در همه حال، چه در سختی و چه در راحتی، شکرگزار نعمت های الهی بوده و همه چیز را در مشیت و اراده او می بینند.
امام جمعه گرگان تصریح کرد: طبق فرمایش الهی، این افراد بسیار شکرگزار بوده و در عین حال، تعدادشان کم است، اما، قدر نعمت ها را می دانند.
آیت الله نورمفیدی ادامه داد: در راس بندگان الهی، وجود نازنین نبی مکرم اسلام (ص) قرار دارد که طبق فرمایش امام صادق (ع)، در زمان راحتی و چه در حال سختی، همواره شکر پروردگار را به جا می آورد.
وی اظهار کرد: ایشان از نظر قلبی، ایمان داشت که نعمت از ناحیه پروردگار است و به همین دلیل، قلبا برای او احترام قائل بود و از نظر زبانی و در مقام عمل، شکرگزار نعمت ها بود.
* چهارمین سحر ماه مبارک رمضان: دعا کلید گنج اسرار معرفت است.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی، نماینده ولی فقیه در استان گلستان، بامداد امروز در چهامین سحرگاه ماه مبارک رمضان، توبه را یکی از گنج های الهی دانست که نصیب برخی از انسان ها می شود.
وی افزود: برخی از افراد، تمام عمر خود را در غفلت کامل به سر می برند، اما برخی دیگر، پس از مدتی تنبیه شده و به یاری پروردگار، توفیق توبه نصیبشان می شود.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: منجات التائبین امام سجاد (علیه السلام) برای کسی که بخواهد درب گنج توبه را باز کند و نحوه سخن گفتن با ذات اقدس الهی را بیاموزد، مثل یک کلید است.
آیت الله نورمفیدی با بیان اینکه دعاها مخزن اسرار الهی هستند بر بهره گیری از آنها در ماه مبارک رمضان تاکید کرد و گفت: به واسطه دعا، دل های خود را نرم وتسلیم ذات اقدس الهی کنیم.
وی با اشاره به مناجات الشاکرین امام سجاد از مجموعه مناجات خمس عشر آن حضرت، اظهار کرد: حقیقت شکر، ریشه در معرفت دارد و تا زمانی که معرفت نباشد، انسان شکرگزار نعمت های الهی نمی شود.
امام جمعه گرگان افزود: معرفت نسبت به اینکه نعمت توسط صاحب نعمت به ما می رسد، وقتی این معرفت در دل انسان به وجود آید، یک نوع حس احترام و سپاسگذاری نسبت به صاحب نعمت در انسان پدیدار می شود که باید در زبان و میدان عمل، خود را نشان دهد.
آیت الله نورمفیدی تصریح کرد: یکی از نعمت هایی که باید شکر آن را بجا آوریم، ماه مبارک رمضان است و از پروردگار بخواهیم که توفیق روزه های خوب را در این ماه به ما بدهد.
* سومین سحر ماه مبارک رمضان: ذکر صلوات گره گشای بسیاری از مشکلات است
نماینده ولی فقیه در استان گلستان ذکر صلوات را یکی از اعمال مهم ماه مبارک رمضان بیان کرد و گفت: این ذکر، گره گشای بسیاری از مشکلات است.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی در سومین سحرگاه ماه مبارک رمضان افزود: صلوات به معنای عرض ارادت به پیامبر گرامی اسلام (ص) و دست بیعت به ایشان است.
وی خاطرنشان کرد: طبق فرمایش نبی مکرم اسلام (ص) کسی که زیاد صلوات بفرستد، نامه اعمالش سنگین و عیش رضایتبخش نصیبش می شود.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری، استغفار را یکی دیگر از اعمال توصیه شده در این ماه ذکر و اظهار کرد: انسان در گرو اعمال خود قرار دارد، گناه، آتش است و آتش هم انسان را به سمت جهنم سوق می دهد، لذا باید با استغفار به درگاه الهی، خود را از قید گناه رها کنیم.
آیت الله نورمفیدی ادامه داد: بار گناه، خیلی سنگین است و کمر انسان را خم می کند، در این دنیا متوجه سنگینی این بار نمی شویم، وقتی که پرده ها در قیامت کنار می روند و چشمانمان باز می شوند سنگینی این بار را احساس می کنیم.
وی با بیان اینکه طبق فرمایش پیامبر گرامی اسلام (ص) بهترین اعمال در ماه مبارک رمضان، پرهیز از گناه است، افزود: نبی مکرم اسلام (ص) فرمودند با سجده های طولانی، سنگینی بار گناه را از دوش خود بردارید.
امام جمعه گرگان با بیان اینکه انسان در ماه مبارک رمضان، گرسنگی و تشنگی زیادی را تحمل می کند، گفت: اخلاق انسان در این ماه نسبت به سایر ماه ها باید نیکو باشد و گرسنگی و تشنگی نباید انسان را بدخلق کند.
آیت الله نورمفیدی توضیح داد: کسی که ماه رمضان، اخلاق نیکو داشته باشد و با دیگران به خوبی رفتار کند از لغزش قدم های روز قیامت بر روی پل صراط، در امان است.
وی در بخش دیگری از سخنان بر پرهیز از آزار و اذیت دیگران به ویژه در ماه مبارک رمضان تاکید کرد و گفت: کسی که شر خود را از دیگران بردارد روز قیامت پروردگار هم به او غضب نخواهد کرد.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان با بیان اینکه ماه رمضان، درهای بهشت باز و درهای جهنم بسته هستند توصیه کرد: با اعمال خود، کاری کنید که درهای بهشت، بیشتر باز بمانند و درهای جهنم هم بیشتر بسته باشند.
آیت الله نورمفیدی توضیح داد: فضای جامعه اسلامی، تحت تاثیر ماه مبارک رمضان، رنگ و بوی معنوی دارد که علت آن، باز بودن درهای بهشت و بسته بودن درهای جهنم است.
* دومین سحر ماه مبارک رمضان: دعا باید با همراهی دل باشد
نماینده ولی فقیه در استان گلستان با بیان اینکه پیامبر گرامی اسلام (ص) دو شرط برای دعا مطرح کرده اند، اولین شرط آن را نیت صادقانه بیان کرد و گفت: نیت صادقانه یعنی اینکه دل انسان هم خواهان انجام آن کار باشد.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی در دومین سحر ماه مبارک رمضان افزود: گاهی اوقات، انسان دعایی می کند که دل او خواهان انجام آن نیست، چنین دعایی به دور از نیت صادقانه است.
وی دومین شرط دعا به نقل از پیامبر (ص) را پاکی دل برشمرد و خاطرنشان کرد: انسان هنگان دعا باید دل خود را از کینه ها و عداوت ها و تمامی چیزهایی که مانع نزدیکی او به ذات اقدس الهی می شود، پاک کند.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: پیامبر گرامی اسلام (ص) توصیه کردند اولین دعایی که به درگاه الهی دارید، توفیق گرفتن روزه خوب باشد، روزه ای که دل، چشم، گوش و زبان انسان را از آلودگی ها دور کند.
آیت الله نورمفیدی با تاکید بر اینکه روزه باید با میل و رغبت باشد، دومین توصیه پیامبر (ص) به مسلمانان را تلاوت قرآن بیان کرد و افزود: انسان هنگام تلاوت قرآن با خالق خود سخن می گوید، بنابراین باید توفیق صحبت کردن با او را داشته باشد و به دستوراتی که برای سعادت و خوشبختی اش داده توجه کند.
وی از دیگر توصیه ها نبی مکرم اسلام (ص) به مسلمانان را توجه به نیازمندان، صله رحم، حفظ زبان، چشم و گوش از گفتن، دیدن و شنیدن چیزهایی که پروردگار منع کرده است، بیان کرد.
امام جمعه گرگان با بیان اینکه گناه سد راه رسیدن انسان به پروردگار است، توبه را یکی از راه های مهم شکستن این سد برشمرد و گفت: انسان، معصوم نیست بنابراین باید دیوار بلندی که بین خود و پروردگار ایجاد کرده است را با توبه فروریزد.
آیت الله نورمفیدی احترام به بزرگترها را یکی دیگر از توصیه های پیامبر (ص) به مسلمانان به ویژه در ماه مبارک رمضان بیان کرد و گفت: اینکار موجب ساخته شدن شخصیت انسان می شود.
وی، مهربانی به کودکان در ماه مبارک رمضان را یکی دیگر از تاکیدات نبی مکرم اسلام (ص) برشمرد و توضیح داد: لطف و محبت به کودکان موجب آشنایی آنها با ماه رمضان و اهمیت آن می شود.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان تاکید کرد: در هر صورت باید در ماه رمضان، خود را پاک و تصفیه کنیم، زیرا پیامبر اسلام (ص) فرمودند که اگر ماه رمضان بر کسی بگذرد و او خود را پاک نکند از رحمت الهی دور است.
آیت الله نورمفیدی افزود: شاید ماه رمضان سال آینده چنین توفیقی نصیب ما نشود، پس چه بهتر که از این فرصت به نحو شایسته بهره ببریم.
*نخستین سحر ماه مبارک رمضان
نماینده ولی فقیه در استان گلستان با بیان اینکه دو نوع میهمانی سرزده و دعوت شده وجود دارد، گفت: انسان در ماه مبارک رمضان، میهمان دعوت شده پروردگار است.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی در نخستین سحر ماه مبارک رمضان افزود: در ماه مبارک رمضان، ذات اقدس الهی، با احترام و توجه کامل، انسان را به میهمانی خود فرامی خواند.
وی خاطرنشان کرد: باید قدر چنین میهمانی را بدانیم و مراقب محافل و مجالس آن باشیم تا مبادا، فواید این ماه، بیهوده از دست ما برود.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: در این ماه ارزشمند و پرخیر و برکت باید تلاش کنیم تا رابطه خود را پروردگار تقویت کنیم، دعاها، نماز و تلاوت های خوب قرآن داشته باشیم.
آیت الله نورمفیدی توضیح داد: انسان روزه دار از طلوع آفتاب تا غروب خورشید، مدام در حال عبادت است؛ لذا پیامبر اسلام (ص) فرمودند که خوابیدن ها، نفس کشیدن هنگام خوابیدن و نفس کشیدن هایمان، همگی عبادت هستند.
وی ابراز امیدواری کرد: با یاری ذات اقدس الهی و پیامبر گرامی اسلام (ص)، توفیق بهره برداری مناسب از این ماه را داشته باشیم.