روابط عمومی: نماینده ولی فقیه در استان گلستان و امام جمعه گرگان با ذکر این مسئله که بعد از آنکه حضرت ابراهیم (ع) کار خود را درمورد تبلیغ خداپرستی، توحید و مبارزه با بت ها آغاز کرد. آتشی را روشن کردند که وی را در آن بسوزانند. گفت: در آن آتش نه تنها حضرت ابراهیم (ع) نسوخت بلکه آتش برای او گلستان شد. این عمل منزلت، مقام و قدرت ایشان را بالا برد و باعث نابودی تخت و تاج نمرود که شاه وقت بود، شد.
به گزارش روابط عمومی کانون فرهنگی هنری مسجد جامع گلشن گرگان، آیتالله سیدکاظم نورمفیدی، نماینده ولیفقیه در استان گلستان و امام جمعه گرگان، درجلسه تفسیر قرآن کریم(۱۹ بهمن) به تفسیر آیاتی از سوره انبیاء پرداخت. و در این جلسه گفت: حضرت ابراهیم(ع) در مقابل سخن نمرود مبنی بر اینکه خدای تو توانایی انجام چه کاری را دارد؟ گفت: خدای من خدایی است که زنده می کند ومی میراند. هر روز دستور می دهد خورشید را از مشرق طلوع از مغرب غروب کند. آیا تو می توانی چنین دستوری بدهی؟
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: نمرود در این جا مانند زمانی که آتش به امر خدای متعال بر این پیامبر خدا گلستان شد، شکست خورد.
وی در ادامه تصریح کرد: و او و لوط را [براى رفتن] به سوى آن سرزمینى که براى جهانیان در آن برکت نهاده بودیم رهانیدیم.
سوالی که اینجا مطرح است اینکه آیا حضرت ابراهیم(ع) تصمیم گرفت از بابل به سمت شام هجرت کند یا اینکه نمرود حضرت را تبعید کرد؟ مثل همان کاری که بر سر پیامبر اسلام(ص) آوردند که تصمیم گرفتند یا حضرت را بکشند یا تبعیدش کنند یا زندانی اش کنند. لذا خداوند به او دستور داد از اینجا برو… به هر حال حضرت ابراهیم(ع) یا خودش هجرت کرد یا تبعید شد. شاید هم هر دو عامل در کوچ حضرت ابراهیم نقش داشته است. جمع روایات همین است. معنی آیه اینکه ما ابراهیم را نجات دادیم ،که معلوم میشود نمرود درباره ابراهیم(ع) قصد شومی داشته است. همانطور که پیامبر اسلام را نجات داد از آن توطئه ای که برایش چیده بودند. که امیرالمومنین در لیله المبیت بر جای پیغمبر خوابید و پیغمبر از مکه بیرون رفت. آنجایی را که ابراهیم از مولدش به آن مکان هجرت کرد نیز در قرآن ذکر نشده است. فقط میفرماید سرزمین مبارک که از آیات دیگر قرآن میتوان برداشت کرد که آنجا سرزمین شام بوده است زیرا در اولین آیه سوره اسرا میفرماید :
سُبْحَانَ الَّذِی أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَیْلًا مِّنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الأَقْصَى الَّذِی بَارَکْنَا حَوْلَهُ لِنُرِیَهُ مِنْ آیَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِیعُ البَصِیرُ
که از آیه ۷۱ سوره انبیا که تلاوت شد به ضمیمه ی این آیه شریفه میتوان اینطور برداشت کرد که آن سرزمین مبارک همان شام است. به هر حال ابراهیم با لوط از بابل به سمت شام حرکت کردند.
آیتالله نورمفیدی با بیان اینکه حضرت ابراهیم(ع) قهرمان سرزمین توحید وخدا شناسی است. گفت: ابراهیم(ع) جانش را کف دست گرفت برای خدا شناسی و خدا به او اسحاق و اسماعیل را بخشید. یعقوب(ع) نوه ابرهیم(ع) و پسر اسحاق(ع) بود. از اینکه همه خاندان ابراهیم(ع) جزو صالحان بددند مشخص می شود هر کسی قدمی برای خدا قدمی بردارد، پاداش دارد.
وی گفت: هنگامی که حضرت ابراهیم(ع) با آزمایش های مختلف مراحل عبودیت، نبوت، رسالت وامامت را پشت سر گذاشت. خداوند متعال به وی مقام امامت را ارزانی داشت.
آیت الله نور مفیدی خاطر نشان کرد: ریشه همه کمالات معنوی و پله پله بالا رفتن، عبودیت و همان بندگیست. اگر می خواهیم مقام و منزلت برسیم، باید بندگی را در وجود خود تقویت کنیم. و نماز، روزه ،حج وزکات زمینه تقویت بندگی است.
آیت الله نور مفیدی با بیان اینکه امامت بالاتر از رسالت و عالی ترین کمال انسان است گفت: بسیاری از رسولان مانند ابراهیم(ع)، اسحاق (ع)، موسی(ع) ، عیسی(ع) و پیامبر اکرم(ص) همه امام بودند.
گفتنی است جلسه تفسیر قرآن کریم حضرت آیت الله نور مفیدی در طول سال به صورت هفتگی یک شنبه ها بین نماز مغرب و عشاء در محل مسجد جامع گلشن برگزار و دوشنبه ها ساعت۲۲:۳۰ از سیمای مرکز گلستان همراه با مسابقه پیامکی پخش می شود.