نماینده ولی فقیه در استان گلستان با ذکر این مسئله که ماجرای دعوت نخستین پیامبر اولوالعزم – حضرت نوح(ع) و سخنان آن حضرت با قومش جز ترک بتپرستی و روی آوردن به پرستش خدای یگانه نبود گفت: صاحبان قدرت و ثروت که دعوت او را موجب از دست دادن جایگاه خود میدانستند، با تبلیغات دروغین، او را فردی قدرت طلب معرفی میکردند که قصد دارد بر مردم سلطه یابد و آن ها را نوکر و برده خویش قرار دهد؛ و مدعی بودند که او به دنبال هدایت و سعادت جامعه نیست.
به گزارش روابط عمومی کانون فرهنگی هنری مسجد جامع گلشن گرگان، آیتالله سیدکاظم نورمفیدی”نماینده ولیفقیه در استان گلستان و امام جمعه گرگان”، شب گذشته (۳۱مرداد) درجلسه تفسیر قرآن کریم به تفسیر آیات ۲۳ الی ۲۹ سوره مبارکه مومنون پرداختند. که در این جلسه متذکر شدند: سنت خداوند، هدایت بشر توسط انسان است نه فرشتگان، زیرا هدایت فقط با سخن گفتن و تبلیغ زبانی نیست، بلکه شخص هدایت کننده باید در عمل و رفتار خویش نیز الگوی جامعه باشد تا مردم سخن وی را بپذیرند. اما فرشتگان چون از جنس بشر نیستند، نمیتوانند الگوی عملی برای انسان ها باشند.
آیت الله نور مفیدی یادآور شد: پیامبران، مردم را از پرستش بت به پرستش خدا دعوت میکردند. بدون شک، آن ها مردم را به سوی خدا می خواندند، نه به سوی خود و همچنین مخالفان پیامبران، اشراف، ثروتمندان و صاحبان قدرت(ملاء) بودند که به دنبال حفظ برتری خود بر مردم بودند.
وی گفت: معنای ملاء، جمعیت اشرافى (و مغرور که چشم ها را در ظاهر پُر مىکنند و از درون خالى هستند.)
وی تاکید کرد: نوح(ع) نخستین پیامبر اولوالعزم و منادى توحید است مخالفان، انسان بودنش را نخستین عیبش دانستند و به دنبال آن متهمش ساختند که او یک فرد سلطهجو است. سپس افزودند: «و اگر خدا مىخواست (رسولى بفرستد) فرشتگانى نازل مىکرد.» و براى تکمیل این استدلال واهى گفتند: «ما هرگز چنین چیزى را از نیاکان پیشین خود نشنیدهایم.» که انسانى دعوى نبوّت کند و خود را نماینده خدا بداند.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: این سخنان بىاساس در روح این پیامبر بزرگ اثر نکرد و نوح(ع) همچنان به دعوت خود ادامه مىداد و نشانهاى از برترىجویى و سلطه طلبى در کار او نبود، لذا او را به اتهام دیگرى متهم ساختند و آن اتهام «جنون و دیوانگى» بود که همه پیامبران الهى و رهبران راستین را در طول تاریخ به آن متهم ساختند، گفتند: «او فقط مردى است که به نوعى جنون مبتلاست، پس مدتى در باره او صبر کنید.» تا مرگش فرا رسد و یا از این بیمارى رهایى یابد.
آیت الله نور مفیدی با اشاره به اینکه حضرت نوح (ع) به مدت ۹۵۰ سال قومش را به خداپرستی دعوت نمود. خاطر نشان کرد: او اولین پیامبری است که در زمانش عذاب طوفان بر منکران و مشرکان فرود آمد.
امام جمعه گرگان گفت: قوم نوح(ع) بتپرست بودند و او را میآزردند؛ اما وی در رسالت خود شکیبایی و استقامت میورزید و مردم را به توحید دعوت میکرد. با این همه، هیچ کس جز عده کمی به او ایمان نیاوردند. آن گاه قومش را به آمدن عذاب الهی تهدید کرد اما آن ها به انکار و لجاجت و عناد ادامه دادند تا آن که نوح نومید شد و نفرین و خداوند نیز دعای او را مستجاب کرد و به وی فرمود که کشتی بزرگی بسازد.
هنگام نزول عذاب، نوح(ع) به همراه پیروان اندک خود سوار کشتی و همه مشرکین در این طوفان غرق شدند، سرانجام عذاب الهی به پایان رسید و کشتی بر فراز کوه قرار گرفت.
آیت الله نور مفیدی توضیح داد: بت پرستان و مشرکانی که به هیچ وجه کارشان با عقل و منطق سازگار نیست، خداپرستان و پیامبران را دیوانه و مجنون میخوانند و در برابر تهمت های کافران، اهل ایمان به خدا توکل میکنند و از او یاری میطلبند، زیرا او مافوق همه قدرت هاست.
وی گفت: خدای متعال می فرماید پس به او وحی کردیم که کشتی را زیر نظر ما و مطابق فرمان ما بساز. پس چون فرمان ما در رسید و (آب از) تنور جوشید، در آن کشتی از هرگونه حیوانی، یک جفت (نر و ماده) درآور و خانوادهات را نیز سوار کن، جز کسانی که پیش از این درباره آن ها سخن رفته است و با من درباره (نجات) ستمگران سخن مگو که آنان غرق خواهند شد.
آیت الله نورمفیدی خاطر نشان کرد: حضرت نوح مدت ۹۵۰ سال مردم را به خداپرستی دعوت کرد، اما تنها عدهای اندک به او ایمان آوردند و اکثر مردم به تکذیب، تحقیر و تمسخر او پرداختند. شرایط به گونهای شد که خداوند به نوح خبر داد دیگر کسی به تو ایمان نخواهد آورد و فرزندان این قوم نیز کافر خواهند شد. در این جا بود که نوح از خداوند تقاضای عذاب کرد و خداوند نیز خواسته او را اجابت نمود.
وی ادامه داد: طوفانی عظیم به پا خاست تا زمین را از لوث وجود کافران و آثار آنان پاک کند و اثری از آنان باقی نگذارد. اما برای حفظ همان مؤمنان اندک و نسل حیوانات، خداوند به نوح دستور داد کشتی بزرگی بسازد، آنگاه که فرمان الهی برای فوران آب از زمین و آسمان صادر شد، از هر حیوانی یک جفت در کشتی بیاورد، سپس مؤمنان و خانوادهاش را سوار کند، جز همسر و یکی از پسرانش را که با کافران همراه شدند و حق سوار شدن بر کشتی را نداشتند.
ویمتذکر شد: اگر در کارهای دنیوی و امور زندگی مطابق تعالیم وحی و دستورات الهی عمل کنیم، موفق میشویم، انسان دربرابر حیوانات نیز مسئول است و نباید بگذارد نسل حیوانات منقرض شود. پیوندهای دینی بر پیوندهای خانوادگی مقدم است. همسر و فرزند پیامبران هم اگر نااهل باشند، پیوند دینی با آنها ندارند و از کیفر الهی مصون نیستند. اگرخداوند اراده کند، آب که مایه حیات است، موجب هلاکت ظالمان میشود.
آیت الله نور مفیدی گفت: در این آیات، خداوند به حضرت نوح(ع) بشارت میدهد که با آماده شدن کشتی و وقوع طوفان، همه کافران نابود خواهند شد. پس اهل ایمان باید خدا را سپاس گویند که آنان را از شرّ ستمگران رهایی بخشید و اگر لطف او نبود، مؤمنان هرگز از دست آنان آسوده نمیشدند و در ادامه آیات به یک سنت قطعی الهی اشاره نموده و می فرماید: این قهر و کیفر الهی مخصوص اقوام پیشین نبوده، بلکه خداوند همواره بندگانش را میآزماید و ستمگران را به کیفر اعمالشان میرساند. از این آیات میآموزیم که: ۱- برای نجات از ستمگران باید با توکل به خداوند، تلاش کرد و راهی برای رهایی از آنان یافت.
۲- قرآن، کتابی برای آشنایی با تاریخ نیست. سرگذشت اقوام پیشین به این منظور در قرآن ذکر شده که مردم از آن درس عبرت بگیرند. ۳- سنت خداوند، آزمایش مردم در هر عصر و زمان است. شناخت حق و باطل / و نیز پیروی از حق و دوری جستن از باطل، راه موفقیت در آزمون الهی است.
وی در پایان گفت: رسول خدا(ص) به حضرت على(ع) فرمود: اى على! هر گاه در جایى فرود آمدى، بگو: “اللّهمّ أَنْزِلْنِی مُنْزَلًا مُبارَکاً وَ أَنْتَ خَیْرُ الْمُنْزِلِینَ” (خدایا! مرا در منزلگاهى خجسته فرود آور، که تو بهترینِ فرودآورندگانى)، تا از برکت این دعا خیر آن منزل نصیبت شود، و شرّش از تو دفع شود. البته روایت اخیر؛ سفارشی کلی و برای همه مکانهایی است که انسان میخواهد آنجا را به عنوان محل اقامت خود – هر چند به مدت بسیار کوتاه – قرار دهد، ولی حداقل یکی از مصادیق عمل به این حدیث، برای ورود به منزل جدید میباشد.
گفتنی است جلسه تفسیر قرآن کریم حضرت آیت الله نور مفیدی در طول سال به صورت هفتگی یک شنبه ها بین نماز جماعت مغرب و عشاء در محل مسجد جامع گلشن برگزار و دوشنبه ها ساعت۲۲:۰۰ از سیمای مرکز گلستان همراه با مسابقه پیامکی پخش می شود.