نماینده ولی فقیه در استان گلستان با بیان اینکه مجتهدی که اجتهاد پویا نداشته باشد از جامعه عقب می ماند، گفت: علم و دین اگر از هم جدا شوند هردو می سوزند، علم بدون نگاه به ارزشهای دینی سرانجامی نا خوش دارد
و دین بدون توجه به داده ها و پیشرفتها ی علمی هم ثمری نخواهد داشت چرا که این دو توام با هم هستند.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی، نماینده ولی فقیه در گلستان و امام جمعه گرگان، در همایش گرامیداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه، در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علی آباد کتول اظهار داشت: دشمنان ما از قبل از انقلاب به دنبال این بودند که بین حوزه و دانشگاه فاصله ایجاد کنند تا حوزویان و دانشگاهیان یکدیگر را نشناسند.
وی افزود: اما امام (رحمه الله علیه) اعتقادش بر این بود که مصلحت کشور ایجاد می کند که حوزه و دانشگاه در کنار هم باشند لذا روز (۲۷ آذر) را که شهید دکترمفتح به شهادت رسید فرصتی شد تا این روز را به نام روز وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری کنند.
آیت الله نورمفیدی اذعان داشت: این بحث بسیار پر تنشی هم هست که اصلا منظور از وحدت بین حوزه و دانشگاه چیست که باید حوزه و دانشگاه با یک وحدتی در کنار هم باشند.
امام جمعه گرگان با بیان نظریات مختلف در خصوص وحدت بین حوزه و دانشگاه، گفت: بعضی معتقدند که بین حوزه و دانشگاه شکافی است و برخی دیگر هم معتقدند که وحدت بین حوزه و دانشگاه اتفاق افتاده و روبه رشد است و همین که در دانشگاهها متون دینی و مباحث اسلامی و اخلاقی درس داده می شود نشانه این است که وحدت به وجود آمده است.
نماینده ولی فقیه در گلستان در ادامه گفت: اما عده ای علیرغم اینکه به وحدت اعتقاد دارند معتقدند اگر در دانشگاهها متون دینی و مباحث اسلامی و اخلاقی آموزش داده می شود اینها آن وحدتی که مد نظر اندیشمندان بزرگ اسلامی به خصوص شخص حضرت امام(رحمه الله علیه) که شخصیتی بی مانند بود را تحقق نمی بخشد.
وی همچنین ادامه داد: اما بعضی ها هم اعتقاد دارند، حوزه و دانشگاه با دو خط موازی حرکت می کنند و ارتباطی هم به هم پیدا نمی کنند البته حرفشان را با یک مبنای خاصی عنوان می کنند، این طیف می گویند دانشگاه جای هیچ چیز مطلق نیست بلکه جایگاه زیرو رو شدن اندیشه ها، باورها و اعتقادها است و چیز ثابت و مطلقی در آن نیست در حالی که در حوزه باورهای یقینی و حتی باورهای قدسی حاکم است.
آیت الله نورمفیدی با تاکید بر جایگاهی که حضرت امام خمینی (رحمه الله علیه) در مرجعیت و حوزه های علمیه و در نظر اندیشمندان اسلامی داشته است، گفت: ما شخصیتی مانند امام راحل(رحمهالله علیه) نداریم که حتی در وصیت نامه سیاسی الهی اش نیز به یکی از توصیه هایی که تاکید می کند به نسل های آینده، همین مسئله وحدت حوزه و دانشگاه است.
امام جمعه گرگان تاکید کرد: حضرت امام خمینی(رحمه الله علیه) در کنار اینکه توصیه فراوان به جوانان در زمینه علم و دانش می کند، تاکید داشته اند که خودتان را مستغنی از علم و دانش حوزه های علمیه نبینید و جدای از روحانیون و علما خود را ندانید.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان همچنین یاد آور شد: حضرت امام خمینی(رحمه الله علیه) از طرفی با تهجر بسیار مخالف بود، با جزم اندیشی، جمود فکری در حوزه علمیه شدیدا مخالفت می کرد و لذا اجتهاد پویا را مطرح کرد و اجتهاد پویا از کسی جز حضرت امام خمینی(رحمه الله علیه) بر نمی آمد.
آیت الله نورمفیدی در ادامه خاطر نشان کرد: اجتهاد پویا یعنی با تکیه بر مبانی استنباط، اجتهاد اما در عین حال، نماندن در گذشته و دیدن آینده و رعایت چارچوب و موازینی که ما در استنباط احکام دینی داریم و در عین حال در گذشته و در صد سال قبل زندگی نکنیم.
امام جمعه گرگان تصریح کرد: مجتهدی که چارچوب را داشته باشد اما در صدسال گذشته زندگی کند مسلما از زمان و از جامعه عقب می ماند و این تاکید حضرت امام خمینی(رحمه الله علیه) بود که با جمود شدیدا مبارزه می کرد و از آن طرف از اینکه همه چیز را در اختیار مجتهدان بدانیم و فهم سیاسی را منحصر به مجتهدان بدانیم به همان اندازه که با جدایی دین از سیاست مخالف بود با این هم مخالف بود.
آیت الله نورمفیدی با اشاره به احایث و روایات اسلامی در زمینه با هم بودن علم و دین، تصریح کرد: علم و دین هر دو باید با هم باشند اگر از هم جدا شوند هر دو آتش می گیرند و هردو می سوزند لذا علم بدون نگاه به ارزشهای دینی سرانجامی نا خوش دارد و دین بدون توجه به داده های علمی و پیشرفتها هم ثمری نخواهد داشت چرا که این دو توام با هم هستند.
*منبع: خبرگزاری شبستان