پایگاه اطلاع رسانی آیت الله نورمفیدی – دفاع مقدس همواره یادآور رشادت های دلیرمردانی است که بدون غم نان و نام، برای پاسداری از سرزمین و ناموس این آب و خاک، از جان خود گذشتند. در کنار این رشادت ها، کسانی هم بودند که برای تامین نیازهای جبهه و ایجاد انگیزه در رزمندگان، بسیج مردمی به راه انداختند. یکی از این افراد در استان گلستان ، آیت الله سیدکاظم نورمفیدی، نماینده امام (ره) در منطقه گرگان و دشت و امام جمعه گرگان بود. این گزارش، بهانه ای برای بررسی نقش ایشان در هشت سال دفاع مقدس است.
آیت الله نورمفیدی علاقه مند بود در خط مقدم جبهه حضور داشته باشد
فرمانده لشکر ویژه ۲۵ کربلا در دوران دفاع مقدس گفت: آیت الله نورمفیدی در دوران دفاع مقدس به هیچ عنوان حمایت های خود از رزمندگان و جمع آوری کمک های مردمی برای جبهه ها را قطع نکرد.
سرتیپ پاسدار مرتضی قربانی با اشاره به شجاعت نماینده ولی فقیه در استان گلستان افزود: شجاعت آیت الله نورمفیدی به اندازه ای بود که یک بار در فاو، ایشان را به سنگر کمین دشمن بردم که به همین خاطر محسن رضایی و رحیم صفوی نزدیک بود مرا توبیخ کنند.
وی خاطرنشان کرد: در عملیات جزیره جنوبی مجنون و در ماهوت نیز، با ایشان به ارتفاعات قمیش، تا جاییکه عراقی ها به راحتی قابل مشاهده بودند، رفتیم.
این فرمانده لشکر ویژه ۲۵ کربلا در دوران دفاع مقدس ادامه داد: گاهی اوقات هنگام نماز جماعت، توپ و کاتیوشای دشمن به سنگر و حتی نزدیک محل اقامه نماز اصابت می کرد.
مقام معظم رهبری چند بار فرمودند احسن بر آقای نورمفیدی
جانشین ستاد لشکر ویژه ۲۵ کربلا در دوران دفاع مقدس با اشاره به خاطره بازدید مقام معظم رهبری از هفت تپه در دوران ریاست جمهوری ایشان گفت: این بازدید به دعوت لشکر ۲۵ کربلا انجام شد و به اتفاق سردار مهری، حضرت آقا را در این بازدید همراهی کردیم.
سرتیپ پاسدار غلام صادقلی با بیان اینکه آیت الله نورمفیدی برای رفاه حال رزمندگان در هفت تپه حمامی ساخته بود که هیچ کدام از لشکرها چنین حمامی نداشتند، افزود: وقتی مقام معظم رهبری از این حمام بازدید کردند چند بار فرمودند احسن بر آقای نورمفیدی.
وی با بیان اینکه شجاعت و استقامت آیت الله نورمفیدی و روحیه شهادت طلبی ایشان برای رزمندگان، زبانزد بود، اظهار کرد: یکی از روزها در سنگر مشغول نماز جماعت بودیم که دشمن، با کاتیوشا به این سنگر حمله کرد.
جانشین ستاد لشکر ویژه ۲۵ کربلا در دوران دفاع مقدس ادامه داد: با اشاره مرتضی قربانی، هنگام اقامه نماز، آیت الله نورمفیدی را سینه خیز به داخل چادر بردم که بعد از آن با دلخوری حاج آقا به خاطر شکسته شدن نمازش مواجه شدم.
حمایت های آیت الله نورمفیدی از دفاع مقدس بسیار تعیین کننده بود
جانشین لشکر ویژه ۲۵ کربلا در دوران دفاع مقدس نیز گفت: این لشکر، بدین دلیل، ویژه بود که می توانست گره های کور جنگ را باز کند و بحران های سخت را از سر راه بردارد.
سرتیپ پاسدار کمیل کهنسال خاطرنشان کرد: ایمان، اخلاص و روحیه شهادت طلبی مردم استان های مازندران و گلستان و پشتیبانی های بسیار تعیین کننده آیت الله نورمفیدی نسبت به لشکر ۲۵ کربلا و دفاع مقدس موجب شده بود این لشکر در بین تمامی لشکرهای سپاه، ویژه شناخته شود.
به گفته وی، امکانات غیر تجهیزاتی سپاه، مردمی بودند و تامین این امکانات از شخصیتی که بسیاری از شهداء در وصایای خود، او را با شهید بهشتی مقایسه می کردند، بر می آمد.
جانشین لشکر ویژه ۲۵ کربلا در دوران دفاع مقدس با بیان اینکه ارادت شهداء به آیت الله نورمفیدی بر اساس معیار بود، تصریح کرد: شهداء با معیار امام به نماینده ایشان احترام می گذاشتند و امروز نیز همچون گذشته، یکی از استوارترین پایه های دفاع از ولایت و رهبری است.
آیت الله نورمفیدی تنها نماینده ولی فقیه بود که ۷۲ ساعت در فاو ماند
جانشین تیپ دوم لشکر ویژه ۲۵ کربلا در دوران دفاع مقدس اظهار کرد: ۷۲ روز جنگ سخت در فاو بود تا اینکه به یاری پروردگار و رشادت های رزمندگان، این منطقه را از دست دشمن بعثی خارج کردیم.
عیسی اتراچالی اضافه کرد: به همین دلیل، فرماندهان سپاه اجازه نمی دادند علما در این منطقه حضور داشته باشند، نمایندگان ولی فقیه بعد از بازدید، منطقه را ترک می کردند.
به گفته وی، آیت الله نورمفیدی تنها نماینده ولی فقیه بود که بعد از این ۷۲ روز جنگ سخت برای تقویت روحیه رزمندگان، یک هفته در فاو ماند و همین روحیه ایشان در تثبیت فاو نقش موثر داشت.
ارتباط رزمندگان و آیت الله نورمفیدی با یکدیگر، صمیمانه بود
فرمانده گردان مسلم بن عقیل لشکر ویژه ۲۵ کربلا در دوران دفاع مقدس گفت: رزمندگان خیلی صمیمانه با آیت الله نورمفیدی ارتباط برقرار می کردند و ایشان هم مانند یک پدر، انها را دوست می داشت.
تقی ایزد افزود: در این روابط صمیمانه، رزمندگان نیازهای خود را در جبهه، خیلی راحت با آیت الله نورمفیدی در میان می گذاشتند و ایشان هم آن نیازها را تامین می کرد.
وی خاطرنشان کرد: برای تامین نیازهای جبهه، کمک های مردمی به صورت افرادی و یا در قالب چند دستگاه کامیون از ستاد جذب کمک های مردمی دفاع مقدس در منطقه گرگان و دشت که توسط آیت الله نورمفیدی راه اندازی شده بود، به جبهه ها اعزام می شدند.
با مشورت آیت الله نورمفیدی ۱۵ دستگاه سیمرغ و نیسان برای جبهه ها خریداری کردیم
عضو ستاد جذب کمک های مردمی دفاع مقدس در منطقه گرگان و دشت گفت: در دوران دفاع مقدس حدود ۲۰۰ هکتار از زمین های فرودگاه کلاله را اجاره کرده بودیم و از محل استفاده این زمین، پول خوبی برای ستاد جذب به دست آمد.
علی کلاتی خاطرنشان کرد: با مشورت آیت الله نورمفیدی ۱۵ دستگاه سیمرغ و نیسان هر یک به قیمت ۱۰۰ هزار تومان که مورد نیاز جبهه ها بود خریداری کردیم و تحویل مناطق عملیاتی جنوب و غرب دادیم.
سخنان آیت الله نورمفیدی در جذب نیرو برای جبهه اثرگذار بود
مسئول دفتر آیت الله نورمفیدی در دوران دفاع مقدس نیز اظهار کرد: آیت الله نورمفیدی هر سال ۳ بار برای حمایت مالی از رزمندگان، در مناطق عملیاتی حضور می یافت.
حجت الاسلام محمدقاسم لیوانی ادامه داد: از آنجاییکه ایشان نیاز جبهه به نیرو را درک کرده بود در خطبه های نماز جمعه و یا سخنرانی های عمومی، مردم را برای حضور در مناطق عملیاتی تشویق می کرد.
به گفته وی، اثرگذاری سخنان آیت الله نورمفیدی در جذب نیرو برای جبهه به اندازه ای بود که همیشه شاهد اعزام نیرو از شهرها و روستاها به صورت گروهی بودیم.
آیت الله نورمفیدی با تمام توان برای پشتیبانی از جنگ به میدان آمده بود
امام جمعه موقت گرگان با بیان اینکه آیت الله نورمفیدی از تمام فرصت ها برای پشتیبانی از دفاع مقدس استفاده می کرد، گفت: ایشان با تمام توان برای پشتیبانی از جنگ به میدان آمده بود.
حجت الاسلام رسول رضایی تصریح کرد: آیت الله نورمفیدی در مجالس مختلف، مشکلات جبهه ها را به طور شفاف برای مردم توضیح می داد.
وی با بیان اینکه ایشان چند بار برای بازدید از جبهه و دیدار با رزمندگان عالم مناطق جنگی شده بود، خاطرنشان کرد: یک بار به اتفاق آیت الله نورمفیدی لباس رزم بر تن کرده و به همراه تعدادی از پاسداران به کردستان، مریوان، فاو، اهواز و سپس از آنجا به حمیدیه رفتیم.
منبع: www.noormofidi.ir