آیت الله سیدکاظم نورمفیدی، شامگاه دوشنبه(۳۰ شهریور)، در نشستی که با حضور نمایندگان خبرگزاری مهر و کانون فرهنگی هنری مسجد جامع گلشن برگزار شد، گفت: باید ابتدا توسعه انسانی را مدنظر قرار داد تا بتوان به توسعه فرهنگی و اقتصادی رسید.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان، توسعه انسانی را زیربنای پیشرفت فرهنگی و اقتصادی دانست و گفت: رسانه ها باید مسائل زیربنایی کشور را مورد توجه خود قرار دهند.
وی افزود: کشور مشکلات زیادی دارد که نیاز است بررسی و حل شوند، اما برخی مشکلات جدی در کشور وجود دارد که رسانه ها به معنای عام باید به طور جدی آن را بررسی کنند.
وی در ادامه به توصیه امیرالمومنین علی (ع) به مالک اشتر اشاره کرد و گفت: حضرت علی (ع)، فرمودند مشکل در هر جامعه ای زیاد است اما آن چه اولویت دارد این است که کار به حق نزدیک باشد و کارها طوری باشد که تا جای ممکن بی عیب بوده و نتیجه آن فراگیرتر و باعث رضایت عمومی باشد.
وی بیان کرد: رسانه ها باید کارهای اولویت دار را مورد توجه قرار دهند، این کارها در بیانات مقام معظم رهبری هم تاکید شده و ایشان به مسئولان نظام گوشزد کرده اند.
امام جمعه گرگان، بررسی وضعیت فعلی کشور را ضروری دانست و گفت: باید آن چه اول انقلاب بود را بررسی کرد، به طور مثال باید دید آیا آمریکایی ها که اول انقلاب به دنبال کودتا در کشور بودند عقب نشینی کرده اند یا فقط سنگر خود را عقب تر برده اند.
روحیات دیکتاتوری آمریکا پس از مذاکرات تغییر نکرده است
وی بیان کرد: ما نباید فکر کنیم در اثر مذاکرات، آمریکا تغییر کرده است، زیرا خاصیت دیکتاتورها این است که تا آخرین لحظه کار خود را انجام می دهند.
وی تقویت وحدت ملی را مهم دانست و گفت: اگر آن زمان مقابل آمریکا پیروز شدیم به دلیل رهبری و وحدت ملی بود.
نماینده مردم گلستان در خبرگان رهبری، افزود: درگیری، شکاف و گسست را باید کنار گذاشت، زیرا هر وقت کشور از زمان امیرکبیر به سمت توسعه رفت این شکاف ها باعث ویرانی کشور شد .
بردن پول سر سفره مشکلات مردم را حل نمی کند
وی خواستار بررسی و حل اساسی مشکل اقتصادی کشور شد و گفت: اگر بخواهیم دقیق نگاه کنیم، بردن پول سر سفره مردم فقط رضایت مقطعی دارد و این روش مشکلی حل نمی کند.
آیت الله نورمفیدی، تصریح کرد: در حوزه فرهنگ هم باید دید چه چیزهایی در جامعه فرهنگ زا است، یکی از این موارد اقتصاد است زیرا پیغمبر (ص) فرمود فقر ممکن است سر از کفر در بیاورد.
وی با تاکید بر این که مسائل فرهنگی و اقتصادی به هم مرتبط هستند، بیان کرد: سلامت مدیریت کشور هم در حوزه فرهنگ تاثیرگذار است، اگر مسئولان کشور خود رعایت نکنند نمی توان در جامعه کار فرهنگی کرد.
وی یادآور شد: باید پرسید آیا مسئولان به مسائل فرهنگی توجه نمی کنند یا توجه دارند ولی مشکل دارند؟ اگر فقط کارهای روبنایی انجام شود که متاسفانه زیاد هم انجام می شود، تاثیرگذار نخواهد بود.
وی بیان کرد: رسانه ها باید در کنار فعالیت های ریز، کارهای مهم را مد نظر قرار دهند و به دنبال اقداماتی باشند که به اصلاح امور کمک کند نه این که هر چه دیدند و شنیدند را منتشر کنند.
استان ها ظرفیت های رسانه ای فراوانی دارند
محمدعکاف، سردبیر اداره کل استان های خبرگزاری مهر هم در ابتدای این دیدار، به معرفی این خبرگزاری پرداخت و گفت: خبرگزاری مهر پس از منویات مقام معظم رهبری درباره اهمیت حضور در جبهه فرهنگی انقلاب راه اندازی شد و اکنون ۱۲ سال از فعالیت آن می گذرد.
وی با بیان این که خبرگزاری مهر، رسانه نظام به شمار می رود، افزود: این خبرگزاری در حال حاضر دارای سه اداره کل اخبار داخلی، خارجی و استان ها است که بخش استان ها در ۳۱ استان سرپرست دارد و حدود ۳۰۰ خبرنگار در شبکه اطلاع رسانی این بخش فعالیت می کنند.
عکاف با تاکید بر این که پایتخت، از نظر خبری و رسانه ای اشباع شده است، به ظرفیت های فراوان رسانه ای در شهرستان ها اشاره کرد و گفت: یکی از برنامه های ما در سال جاری آموزش خبرنگاران استانی و کمک به توسعه فرهنگی و اقتصادی شهرستان ها است.
وی ادامه داد: نخستین اقدام ما ایجاد شبکه آموزش استان ها بود تا از نظر حرفه ای ارتقا یابند، در همین راستا شبکه مجازی را راه اندازی و در کنار آن آموزش حضوری خبرنگاران را هم آغاز کردیم.
وی پیگیری مطالبات مردمی را از اهداف مهم خبرگزاری مهر عنوان کرد و گفت: در همین راستا سوژه های مشترکی برای پیگیری در قالب گزارش به استان ها ابلاغ کردیم و خروجی این گزارش ها به صورت نظرات کارشناسی در اختیار مسئولان نظام قرار می گیرد.
عکاف، موضوعات حاشیه نشینی، بحران آب و پروژه های نیمه تمام استان ها را سه موضوعی عنوان کرد که خبرگزاری مهر از ابتدای سال در قالب پرونده، به بررسی آن ها پرداخته است.
جشنواره «مهر غدیر» به میزبانی استان گلستان برگزار می شود
وی تصریح کرد: سال جاری یازدهمین جشنواره ملی مهر استان ها به میزبانی استان گلستان برگزار می شود و نام این جشنواره هم به دلیل تقارن با ماه مهر و همچنین عیدغدیر، جشنواره «مهر غدیر» نامگذاری شده است.
سردبیر اخبار استان های خبرگزاری مهر، در ادامه به سیاست های این جشنواره اشاره کرد و گفت: حدود ۱۰۰ خبرنگار استان در این همایش حضور دارند و به همین دلیل سیاست های ۶ ماه دوم این خبرنگاران به آن ها ابلاغ می شود و در کنار آن عملکرد ۶ ماه نخست آن ها بررسی خواهد شد.
وی بیان کرد: برای نخستین بار جشنواره برترین آثار و تولیدات خبرنگاران استانی هم برگزاری می شود و این آثار در قالب های خبر، گزارش، عکس، فیلم و گفتگو داوری و به آن ها جوایزی اهدا خواهد شد.
وی ادامه داد: در این نشست، دو همایش ملی با عنوان های «ضرورت های ملی وحدت از نگاه رسانه» با مشارکت مرکز بزرگ اسلامی شمال کشور و کانون فرهنگی هنری مسجد جامع گلشن و همچنین نشست «ضرورت های ملی محیط زیست و بحران آب» با همکاری اداره کل محیط زیست و استانداری گلستان برگزار می شود.
نیازمند نگاه جامع برای مقوله وحدت در حوزه رسانه هستیم
عکاف با اشاره به فعالیت آیت الله نورمفیدی در عرصه وحدت، اقدامات انجام شده توسط وی را بسیار اثرگذار دانست و گفت: با توجه به حوادث منطقه و موضوع شیعه و سنی و همچنین وحدت اقوام که برای امنیت ملی بسیار مهم است، نیازمند نگاه جامع برای مقوله وحدت در حوزه رسانه هستیم.
وی گفت: از آن جا که حدود ۱۰۰ خبرنگار از کل کشور در همایش حضور دارند، بهتر دیدیم تا از این ظرفیت برای توجه به مقوله وحدت استفاده کنیم و همه این خبرنگاران تبدیل به راویان ما در استان ها شوند.
وی افزود: قرار است با برنامه ریزی موضوع وحدت به صورت مدون پیگیری شود و فقط محدود به جشنواره نشود.
وی خواستار استفاده از تجارب آیت الله نورمفیدی در بخش وحدت شد و گفت: خبرگزاری مهر از نظر رسانه ای ظرفیت های بین المللی خوبی مانند ترجمه به چند زبان دنیا و هچنین روزنامه انگلیسی زبان تهران تایمز دارد و این ظرفیت می تواند در پیشبرد اهداف ما در خارج از کشور هم اثرگذار باشد.
عکاف با ابراز امیدواری برای تاثیرگذاری جشنواره در گلستان، گفت: امروزه رسانه های بزرگ دنیا تبدیل به یک نهاد فرهنگی و اجتماعی شده اند، لذا اگر نگاه تک بعدی به رسانه داشته باشیم و آن را به اطلاع رسانی محدود کنیم موفق نخواهیم بود.
وی بیان کرد: مسئولان استان گلستان به دلیل محدودیت های مالی خیلی سخت پای کار آمدند و اکنون هم آنطور که انتظار می رفت حضور ندارند، اما امیدواریم فتح بابی برای فعالیت های بیشتر رسانه ها در استان ها و کمک به توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی استان هاباشد.
*منبع: خبرگزاری مهر