*روز بیست و نهم ماه مبارک رمضان
آیت الله سید کاظم نورمفیدی پنجشنبه ۲۵ تیردر بیست و سومین جلسه از سلسله جلسات تحکیم خانواده در آموزه های دینی به مناسبت ماه مبارک رمضان افزود: از نشانه های وجود پروردگار این است که برای انسان ها از جنس خودشان، همسر آفرید.
وی با بیان اینکه چنین کاری نه تنها تصادفی نیست، خاطرنشان کرد: هدف پروردگار از آفرینش همسر این است که مرد و زن در کنار یکدیگر به آرامش برسند.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: ذات اقدس الهی از روی قدرت و حکمت خود مودت و رحمت را بین زن و مرد قرار داد تا براساس آن زندگی آرام و بانشاطی داشته باشند.
آیت الله نورمفیدی با بیان اینکه بین محبت و مودت تفاوت وجود دارد، توضیح داد: به علاقه ای که در دل انسان وجود دارد، محبت و به اظهار عملی آن، مودت می گویند.
وی، رحمت را به معنی رفع نیاز دیگران دانست و اظهار کرد: انواع مختلف موجودات در عالم هستی وجود دارند که غذاهای هر کدام متفاوت از دیگری است و پروردگار نیاز همه آنها را برآورده است حتی غذای جنین داخل رحم مادر را هم تامین کرده است، این کار، رحمانیت و رحیم بودن پروردگار را مشخص می کند.
امام جمعه گرگان ابراز مودت را برای تحکیم بنیان خانواده ضروری دانست و ادامه داد: پیامبر گرامی اسلام (ص) فرمودند اگر مردی به همسرش بگوید دوستت دارم، هیچگاه از دل زن خارج نمی شود.
آیت الله نورمفیدی افزود: نبی مکرم اسلام (ص) در جایی دیگر فرمودند حق مرد بر زن این است که زن، شوهرش را دوست بدارد و این دوستی را در مقام عمل، بیان کند، رفتار او توام با مهربانی باشد، او را عصبانی نکند، به دنبال خوشنودی شوهرش باشد و به زندگی اش وفادار بماند.
وی در بخش پایانی سخنان گفت: تاکید کرد: اگر فرزندان در فضای محبت منطقی و معقول پدر و مادر پرورش یابند، عقده ای نمی شوند، فرزندی که در خانواده محبت نکند، در بزرگسالی به دیگران هم محبت نمی کند.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان خاطرنشان کرد: انسانی که به فرزند خود محبت نکند چطور انتظار محبت پروردگار را دارد؟
*روز بیست و هفتم ماه مبارک رمضان
نماینده ولی فقیه در استان گلستان با بیان اینکه اعضای خانواده برای گرمتر شدن کانون زندگی خود باید به یکدیگر احترام بگذارند، تقسیم کار و احساس مسئولیت در خانه را یکی از نشانه های احترام به یکدیگر دانست.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی در بیست و یکمین جلسه از سلسله جلسات تحکیم خانواده در آموزه های دینی به مناسبت ماه مبارک رمضان افزود: در خانه نباید اینگونه احساس شود که یکی از اعضاء همه کاره و بقیه هیچکاره هستند.
وی با بیان اینکه بهترین زندگی، زندگی حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) بود، خاطرنشان کرد: روزی آنها برای تقسیم کار نزد پروردگار آمدند، ایشان فرمود، کار بیرون برای حضرت علی (ع) و کار داخل خانه نیز برای حضرت فاطمه (س) است.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: کار داخل خانه محدود به فرزندداری و آشپزی نمی شود، بلکه محدوده وسیع تری دارد، منظور، مدیریت داخل خانه و برنامه ریزی برای انجام کارهاست.
آیت الله نورمفیدی افزود: زنان باید با توجه به درآمد همسر خود برای زندگی برنامه ریزی کنند، اگر زن چنین روحیه ای داشته باشد، مشکل کمی در زندگی به وجود می آید.
وی با بیان اینکه زن و شوهر نسبت به یکدیگر حقوقی دارند که باید رعایت شود، با استناد به رساله حقوق امام سجاد (ع) حق زن بر مرد را اینچنین بیان کرد: شوهر باید بداند که زن وسیله آرامش اوست، پس به زنان خود احترام بگذارید و با آنها مدارا کنید.
امام جمعه گرگان با استاد به سخن امام صادق (ع) درباره حق مرد بر زن نیز گفت: زنی که شوهر خود را اذیت کند، ملعون و کسی که به شوهر خود احترام بگذارد، باسعادت است.
آیت الله نورمفیدی با بیان اینکه موارد مربوط به تحکیم خانواده را طبق آموزه های دینی در ماه مبارک رمضان امسال و سال گذشته ارائه داده است، تاکید کرد: سخنان پروردگار، پیامبر گرامی اسلام (ص) و ائمه معصومین (س) باید ملاک و معیار یک زندگی خود باشند، ضمن اینکه هر سخنی را هم به نقل از این منابع نباید بپذیرید.
وی اظهار کرد: زنان بدانند که هیچ مردی تمایل ندارد به خانواده اش سخت بگذرد، هدف همه مردان، خدمت به همسر و فرزندان است مگر اینکه آن مرد از دایره آدمیت خارج باشد.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان خطاب به زنان تاکید کرد: وقتی مرد به اندازه درآمد شما نیاز ندارد، یکسره نیش به دل او نزنید، با همسر خود مدارا کنید و به خاطر برخی مسائل، کانون گرم زندگی را خراب نکنید.
آیت الله نورمفیدی با بیان اینکه کینه، حسد و اخلاق بد، زندگی را خراب می کنند، خطاب به مردان و زنان گفت: فکر نکنید وظیفه شما به عنولن یک مسلمان، فقط نماز خواندن و روزه گرفتن است، روز قیامت هر کس اخلاق اسلامی داشته باشد به پروردگار نزدیک تر است.
به گفته وی، از ۱۲۷ اسم ذات اقدس الهی که در قرآن آمده است، ۹۵ درصد آنها نشانه محبت، مهربانی و اخلاق نیکو هستند.
*روز بیست و چهارم ماه مبارک رمضان
نماینده ولی فقیه در استان گلستان با بیان اینکه مذموم بودن یا نبودن ثروت، بستگی به نیت انسان دارد، گفت: کسی که با هدف خدمت به جامعه به دنبال ثروت باشد، قارون نیست.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی امروز شنبه ۲۰ تیر ماه در هجدهمین جلسه از سلسله جلسات تحکیم خانواده در آموزه های دینی به مناسبت ماه مبارک رمضان افزود: انسان زمانی مانند قارون است که با انگیزه حرص و طمع به دنبال ثروت باشد.
وی خاطرنشان کرد: کسی که با انگیزه حرص و طمع و چشم و همچشمی، تلاش می کند، در زندگی خانوادگی خود، موفق نیست و همیشه احساس نارضایتی دارد.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: احساس نارضایتی، به هم ریختگی کانون گرم خانواده را به همراه دارد، چنانچه خواهان زندگی شاد و بی دردسر هستیم باید به داشته های خود قانع باشیم.
آیت الله نورمفیدی با بیان اینکه ذات اقدس الهی در قرآن فرموده هر انسان مومن که عمل صالح انجام دهد، ما به او زندگی پاک می دهیم، به نقل از حضرت علی (ع) اظهار داشت: زندگی پاک یعنی قناعت، خوشابحال کسانی که در دنیا به یاد معاد و حسابرسی قیامت هستند و به درآمدهای خود اکتفا می کنند.
به گفته وی، انسان باشخصیت، چشم و همچشمی ندارد، قانع است و به داشته های خود اکتفا می کند.
امام جمعه گرگان افزود: حضرت علی (ع) فرموده است چشم و همچشمی باعث ناراحتی و سلب آرامش می شود؛ لذا هر که در زندگی خود راضی باشد، غم و غصه از او بیرون می رود.
آیت الله نورمفیدی توضیح داد: ممکن است فردی ماهانه درآمد هنگفتی داشته باشد، اما اخلاق او مناسب نباشد، چنین فردی همیشه فقیر است، اما کسی که با درآمد اندک، اخلاق مناسب داشته باشد، زندگی بهتری دارد.
وی ادامه داد: انسانی که با زندگی دنیا آشنا و نگاهش به بعد از مرگ باشد، سبک زندگی خود را در این دنیا تغییر می دهد و نسبت به داشته های دیگران، حسرت نمی خورد.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان خاطرنشان کرد: روایات و احادیث اسلامی، آرامش و راحتی انسان را در قناعت می دانند؛ قناعت یعنی اینکه انسان طمع نورزد و به آنچه دارد و از آن بهره میگیرد قانع و شکر گذار باشد، حرص دنیا نزند.
*روز بیست و دوم ماه مبارک رمضان
امام جمعه گرگان گفت: اقتصادی مورد تایید اسلام است که ضمن کار، دین و ایمانمان آسیب نبیند به عبارت دیگر، اسلام، اقتصاد بدون حرص را تایید می کند.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی امروز پنجشنبه ۱۸ تیر در هفدهمین جلسه از سلسله جلسات تحکیم خانواده در آموزه های دینی به مناسبت ماه مبارک رمضان با بیان اینکه طبق روایات اسلامی، قناعت دو معنا دارد، افزود: معنای اول آن، در مقابل حرص است و معنای دوم نیز به معنی اکتفا کردن به داشته هاست.
وی خاطرنشان کرد: طبق روایات اسلامی، انسان باید اجمال در طلب داشته باشد، یعنی به اندازه ای کار کند که زندگی او به راحتی اداره شود.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان ادامه داد: نبی مکرم اسلام فرمودند خوشابحال کسی که دستی او را بگیرد و به سمت اسلام بکشاند و زندگی او به اندازه کفایتش اداره شود و به آنها اکتفا کند، ایشان در جایی دیگر فرمودند ای مردم در دنبال روزی رفتن، به اندازه نیازتان اکتفا کنید.
آیت الله نورمفیدی اظهار کرد: حضرت علی (ع) نیز فرمودند آدم های حریص، بر مرکب رنج سوار هستند، حرص، انسان را در بسیاری از مشکلات، گرفتار می کند و در نهایت، راکب خود را می کشد.
وی سپس افزود: اگر قرار باشد انسان به اندازه نیازش کار کند، دنیا به دست کفار افتاده و دنیای اسلام روز به روز عقب می افتد و باید همیشه دست نیاز به سمت کفار دراز کند، پس چه باید کرد؟
نماینده ولی فقیه در استان گلستان تصریح کرد: بازارهای دنیا مملو از اجناس چینی، زاپنی و کره ای هستند، متاسفانه دنیای اسلام در اقتصاد، حرفی برای گفتن ندارد.
آیت الله نورمفیدی با بیان این حدیث از نبی مکرم اسلام (ص) که فرمودند، انسان فقیر، سر از کفر در می آورد، اقتصاد را از نظر اسلام خیلی مهم دانست و تاکید کرد: اقتصادی مورد تایید اسلام است که ضمن کار، دین و ایمانمان آسیب نبیند به عبارت دیگر، اسلام، اقتصاد بدون حرص را تایید می کند.
وی توضیح داد: با این نگاه، انگیزه حضور در عرصه اقتصادی، خدمت به مردم است، در نتیجه آن، اقتصاد رونق یافته و کرامت و شخصیت الهی انسان حفظ می شود.
امام جمعه گرگان در ادامه، تولید و اشتغالزایی را بزرگترین عمل صالح دانست و تصریح کرد: این کار اگر با هدف خدمت به جامعه و بدون حرص و طمع باشد، جایز است.
آیت الله نورمفیدی همچنین گفت: هر نوع حرصی، بد نیست، حرصی که انسان را خراب کند، بد است، حرصی که موجب پیشرفت انسان شود، خوب است، مانند حرص ورزیدن برای کسب علم و تقویت ایمان.
به گفته ویف کسی که تمکن مالی دارد باید حرص رونق تولید و ایجاد شغل برای جوانان جویای کار را داشته باشد، این نوع حرص وررزیدن، مذموم نیست.
*روز نوزدهم ماه مبارک رمضان
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: سلامت زندگی و صمیمت اعضای خانواده با گذشت، بیشتر می شود.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی در شانزدهمین جلسه از سلسله جلسات تحکیم خانواده در آموزه های دینی به مناسبت ماه مبارک رمضان افزود: پروردگار در قرآن فرموده است زنان و فرزندان شما که مانع کارهای خیرتان هستند، دشمنان شما محسوب می شوند، از آنها بگذرید و خطاهایشان را نادیده بگیرید که پروردگار، غفور و رحیم است.
وی با بیان یکی از فرمایشات حضرت علی (ع) خاطرنشان کرد: آن حضرت فرمودند عارف ترین شما به پروردگار، کسی است که عذر مردم را می پذیرد و کینه به دل نمی گیرد.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان تاکید کرد: گذشت و ایثار، یکی از خصلت هایی است که اسلام در روابط اجتماعی و به خصوص، روابط خانوادگی، تاکید کرده است.
آیت الله نورمفیدی در ادامه، گذشت در روابط اجتماعی و خانوادگی را دارای آثار مثبتی دانست و گفت: اولین اثر گذشت، آرامش است، انسان با گذشت در مقایسه با کسی که دائم به فکر انتقام گیری است، آرامش دارد.
وی، تحکیم خانواده و فرصت تجدیدنظر را از دیگر آثار گذشت برشمرد و با بیان روایتی از نبی مکرم اسلام (ص) افزود: عفو و گذشت، باعث عزت و بزرگی انسان و تبدیل دشمن به دوست می شود.
امام جمعه گرگان در بخش پایانی سخنان خود اظهار داشت: کسی که چهار ویژگی وفای به عهد، پرهیز از دروغ، حیا از کار زشت نزد پروردگار و مردم و حسن خلق داشته باشد، ایمانش کامل است، گناهانش بخشیده می شود و رضایت پروردگار را هم به دست می آورد.
*روز هفدهم ماه مبارک رمضان
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: تحمل ناسپاسی، یکی از ویژگی های پروردگار است؛ لذا انسان مومن نیز به تبعیت از ذات اقدس الهی، در مقابل ناسپاسی ها قدرت تحمل دارد.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی در چهاردهمین جلسه از سلسله جلسات تحکیم خانواده در آموزه های دینی به مناسبت ماه مبارک رمضان افزود: پروردگار با وجود نعمت های فراوانی که به ما داده، کمتر مورد شکر قرار می گیرد که همین، ناسپاسی از طرف ما و تحمل آن از سوی حق تعالی است.
وی خاطرنشان کرد: یزید و شمر با اینکه امام حسین (ع) را به شهادت رساندند، پروردگار، روزی آنها را قطع نکرد، بنابراین به این نتیجه می رسیم که تحل ناسپاسی یکی از ویژگی های ذات اقدس الهی است.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان با بیان اینکه در مقابل انسان ناسپاس سه کار می توان انجام داد، اظهار کرد: یکی از راه ها، ترک معروف و بی تفاوتی نسبت به انجام کار خیر و راه دیگر، مقابله به مثل است.
آیت الله نورمفیدی با بیان اینکه اسلام همواره بر انجام کار خیر سفارش کرده است، سومین راه مواججه با ناسپاسی ها را بی اعتنایی به ناملایمتی ها و تداوم محبت و کار خیر دانست.
وی با بیان اینکه تحمل ناسپاسی و بی اعتنایی به آن کار سختی است، تصریح کرد: با این کار، حداقل، اوضاع، بدتر نمی شود و چه بسا شاید موجب تغییر رویکرد انسان ناسپاس هم شود.
امام جمعه گرگان در توضیح چنین رویکردی فرموده است: کسی قدر خدمت را نمی داند، تو را در انجام کار خیر، بی رغبت نکند، چراکه برتر از همه، پروردگار، از تو تشکر می کند.
آیت الله نورمفیدی با تاکید بر اینکه تشکر در روابط خانوادگی باید نمود بیشتری داشته باشد، اظهار داشت: برای جبران محبت های دیگران، تنها تشکر زبانی کفایت نمی کند.
وی، با استناد به آیات و روایات، گوش سپردن به حرف های همسر و اعضای خانواده، توجه به کارهای مثبت آنها، بیان خوبی های همسر و اعضای خانواده برای دیگران و دعا کردن برای آنها را برخی دیگر از راه های تشکر برشمرد.
*روز پانزدهم ماه مبارک رمضان
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه تشکر کردن موجب نزدیکی و صفای دل ها می شود، تاکید کرد: زن و شوهر باید قدردان محبت های یکدیگر باشند.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی در سیزدهمین جلسه از سلسله جلسات تحکیم خانواده در آموزه های دینی به مناسبت ماه مبارک رمضان اظهار داشت: اگر زن و شوهر در قبال محبت ها، از یکدیگر تشکر کنند، صمیمیت و شادابی در فضای خانواده حاکم می شود.
وی با بیان اینکه اعضای خانواده باید به جزئی ترین مسائل در راستای تحکیم بنیان های خانواده توجه کنند، خاطرنشان کرد: بهترین انگیزه و محرک برای انجام چنین کارهایی، کلام پروردگار، پیامبر (ص) و ائمه معصومین (س) است.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان به نقل از امام صادق (ع) ادامه داد: بهترین زنان، کسی است که از شوهر خود بخاطر برآورده کردن نیازش، تشکر کند و چنانچه نیازش برآورده نشد باز هم رضایتمندی خود را از دست ندهد.
آیت الله نورمفیدی با بیان اینکه احکام اسلامی تضمین کننده آینده زندگی بشر هستند، اظهار داشت: امام علی (ع) به جوانان توصیه کرده قبل از ازدواج، دو رکعت نماز بخوانند، بعد از حمد و ثنای پروردگار، از او بخواهند که همسری زایا، اهل شکر، قانع و غیور به آنها عطا کند.
وی با انتقاد از کسانی که معتقدند دختر و پسر قبل از ازدواج، برای شناخت، باید با یکدیگر ارتباط داشته باشند، گفت: طرفین هر چقدر هم یکدیگر را بشناسند، اما باز هم با معایب یکدیگر آشنا نمی شوند، کدام دختر و پسر حاضرند در مدت زمان کوتاه، معایب خود را به یکدیگر بگویند؟
امام جمعه گرگان با بیان اینکه انتخاب همسر باید به پروردگار واگذار شود، تصریح کرد: همسر خوب چیزی است که فقط ذات اقدس الهی در ازای خوبی های انسان، به او عطا می کند.
آیت الله نورمفیدی در ادامه روایتی از امام صادق (ع) قرائت کرد که براساس آن، مرد در خانه باید سه ویژگی داشته باشد و اگر ندارد، باید خود را وادار به انجام آنها کند.
وی، اخلاق و رفتار بسیار خوب با اعضای خانواده، تدبیر در مشکلات و غیرت نسبت به خانواده را سه ویژگی برشمرد که طبق فرمایش امام صادق (ع) مرد باید داشته باشد.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: با وجود اینکه اسلام زن و مرد را مکلف به رعایت حقوق یکدیگر کرده است، اما به دلیل اینکه مرد، مسئولیت تامین معاش خانه را بر عهده دارد، به زنان تاکید بیشتری در رعایت نکات اخلاقی کرده است.
آیت الله نورمفیدی افزود: پیامبر گرامی اسلام (ص) فرمودند چنانچه زن و مرد، با زبانشان، همسر خود را اذیت کنند، حتی اگر روزها را روزه بدارند و شب ها، عبادت پروردگار را به جا بیاورند، هیچ عمل خیری از آنها پذیرفته نمی شود، مگر اینکه رضایت همسر خود را به دست بیاورند، در غیر اینصورت، به عنوان اولین نفر وارد جهنم می شوند.
وی به نقل از امام صادق (ع) خاطرنشان کرد: شاه ستمگر، همسایه بد و همسر بد زبان، زندگی انسان را تلخ می کنند.
*روز چهاردهم ماه مبارک رمضان
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری، کمک کردن در امر زندگی را یکی از موضوعات مهمی دانست که موجب تحکیم نظام خانواده می شود.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی در یازدهمین جلسه تحکیم خانواده در آموزه های دینی به مناسبت ماه مبارک رمضان، افزود: کمک کردن به دیگران، در هر زمینه ای، به ویژه خانواده، ریشه در ارزش های اسلامی دارد.
وی با بیان روایتی از امام جعفر صادق (ع) خاطرنشان کرد: ایشان فرمودند در خدمت به دیگران، از یکدیگر سبقت بگیرید، کسی که در راه خدمت به دیگران، گام برمی دارد، پروردگار دو فرشته را مامور دعا برای او و براورده شدن جوائجش می کند.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان ادامه داد: در روایات اسلامی آمده است چنانچه توانایی رفع مشکل کسی را ندارید، حداقل با او همدلی کنید.
آیت الله نورمفیدی با بیان اینکه بین تکلیف و آداب اسلامی تفاوت وجود دارد، تکلیف را امری واجب و ترک آن را گناه دانست و گفت: انجام آداب اسلامی، واجب نیست، اما موجب نشاط و قوام زندگی می شود.
وی با بیان اینکه کار کردن در خانه، وظیفه زن نیست، افزود: زن برای اینکه در خانه نشاط و شادابی ایجاد شود باید کارهای خانه را انجام دهد.
امام جمعه گرگان در پاسخ به انتقاد برخی از مردان گفت: من نمی توانم طبق میل بعضی از افراد سخن بگویم، لباس روحانیت را بر تن کردم تا سخن پرودگار، پیامبر(ص) و ائمه (ع) را به مردم منتقل کنم و امیدوارم که روزی لباس کفن من هم شود.
آیت الله نورمفیدی تاکید کرد: عالم دین، باید به جوانب مختلف یک موضوع توجه کند و من هم براین اساس، آنچه را که در اسلام آمده، بیان می کنم.
وی ادامه داد: در روایتی از نبی مکرم اسلام (ص) نقل شده که فرمودند، اگر زنی در خانه به همسرش خدمت کند، هفت در جهنم بر او بسته و هشت در به روی او باز می شود.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: ایشان در جایی دیگر فرمودند اگر زنی در غیاب شوهرش که به سفر حج، جهاد و یا کسب علم و دانش رفته، خانه را اداره کند، پروردگار، ثواب همسر حضرت ایوب را به او عنایت می کند.
آیت الله نورمفیدی با تاکید بر اینکه مردان هم باید در کار منزل به همسر خود خدمت کنند، اظهار کرد: در روایتی به نقل از پیامبر گرامی اسلام (ص) آمده است خدمتی که به همسرت می کنی مانند صدقه در راه پروردگار است.
وی، عمل به اموزه های دینی را ضامن سعادت دنیوی و اخروی انسان دانست و گفت: متاسفانه، زندگی امروزی، آنقدر پیچ و خم پیدا کرده که از آموزه های دینی فاصله گرفته ایم.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان افزود: پروردگار، پیامبر (ص) و ائمه (س)، سعادت دنیا و آخرت ما را می خواهند، وظیفه داریم به اندازه توان خود، به آموزه های آنها عمل کنیم.
*روز سیزدهم ماه مبارک رمضان
نماینده ولی فقیه در استان گلستان گفت: جاهلیت و افکار جاهلی گذشته، هنوز هم بر جوامع امروز، حاکم است.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی امروز سه شنبه ۹ تیرماه در دهمین جلسه تحکیم خانواده در آموزه های دینی به مناسبت ماه مبارک رمضان افزود: در آن زمان، بی دلیل، جنگ هایی بین قبایل اتفاق می افتاد، امروز هم، با انعقاد پیمان های دفاعی و نظامی مانند ناتو و شورای همکاری خلیج فارس، جنگ های خانمان سوزی را به کشورهای دیگر تحمیل می کنند.
وی خاطرنشان کرد: این پیمان ها، برای همکاری در راستای منافع مستکبران و ظالمان، منعقد می شوند و کاری به حق و باطل ندارند.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری، تفاوت جاهلیت گذشته و امروز را در شکل ظاهری آن دانست و تصریح کرد: امروز تلاش می کنند جنایات خود را مثبت جلوه دهند.
آیت الله نورمفیدی اظهار کرد: در قرآن تاکید شده که همکاری ها باید براساس نیکی و تقوا باشند، برای دشمنی های بیجا با هم پیمان نبندید.
وی با بیان اینکه منطق قرآن، پیامبر (ص) و ائمه معصومین (س) حمایت از مظلوم است، ادامه داد: حضرت علی (ع) شب آخر عمر بابرکت خود فرمودند دشمن ظالم و یار مظلوم باشید.
امام جمعه گرگان خاطرنشان کرد: طبق روایات اسلامی، کمک به ظلم و ظالم به هر شکلی، جایز نیست، پیامبر گرامی اسلام (ص) فرمودند کسانی را که به ظلم کمک می کنند، روز قیامت در تابوت آهنی قرار می دهند و داخل جهنم پرت می کنند.
آیت الله نورمفیدی با اشاره به روایتی از امام موسی کاظم (ع) گفت: طبق فرمایش آن حضرت، کسی که خواهان بقای ظالمان باشد از آن ها محسوب می شود و چنین فردی، جایگاهش در آتش جهنم است.
به گفته وی، فلسفه بعثت انبیا برای عدالت بود تا جامعه ای مبتنی بر قسط و عدل به وجود آورند.
*روز دوازدهم ماه مبارک رمضان
نماینده ولی فقیه در استان گلستان با انتقاد از کسانی که فرزندان خود را در سنین خردسالی مجبور به حفظ قرآن می کنند، گفت: حفظ قرآن در خردسالی مغایر روایات اسلامی است.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی در نهمین جلسه از سلسله جلسات تحکیم خانواده در آموزه های دینی به مناسبت ماه مبارک رمضان افزود: آموزش یک یا دو سوره کوچک که برای کودک سخت نباشد، منعی ندارد، نباید او را وادار به حفظ قرآن کنید.
وی خاطرنشان کرد: از هر کسی باید به اندازه ظرفیت او انتظار داشته باشید، انتظار حفظ قرآن از کودک، بیش از ظرفیت اوست و به طور قطع، نتیجه آن مطلوب نخواهد بود.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: برای اینکه فرزندانتان را به خواندن قرآن و نماز، علاقه مند کنید باید به آموزه های دینی و روایاتی که از معصومین (ع) به ما رسید مراجعه کنید.
آیت الله نورمفیدی افزود: از معصوم (ع) نقل شده که وقتی فرزند به سن سه سالگی رسید لا ال الا الله را به او بیاموزید و بخواهید که هفت مرتبه تکرار کند، او را تا هفت ماه و ۲۰ روز آزاد گذاشته و بعد از آن محمدا رسول الله را بیاموزید و بخواهید که هفت مرتبه این ذکر را بیان کند.
وی ادامه داد: در سن چهار سالگی، صلوات را به او آموزش دهید و بخواهید که هفت مرتبه تکرار کند و سپس در سن پنج سالگی وقتی دست چپ و راست خود را تشخیص داد او را رو به قبله قرار داده و سجده را آموزش دهید.
امام جمعه گرگان افزود: در سن شش سالگی، به تدریج، نماز، رکوع و سجود را به او بیاموزید تا اینکه در سن هفت سالگی از او بخواهید نماز بخواند، در نهایت وقتی به سن ۹ سالگی رسید سخت گیری برای اجرای فرامین الهی را آغاز کنید.
آیت الله نورمفیدی تصریح کرد: در دین مبین اسلام، به مدارا و کنار آمدن با مردم تاکید شده است؛ لذا والدین باید در ارائه آموزش ها به فرزندان خود با آنها مدارا کنند و بیش از ظرفیتشان از آن ها انتظار نداشته باشند.
*روز یازدهم ماه مبارک رمضان
نماینده ولی فقیه در استان گلستان یکی از الزامات زندگی خانوادگی و اجتماعی انسان ها را مدارا دانست و گفت: مدارا یعنی اینکه انسان ظرفیت های همنشین خود را بشناسد و متناسب با آن ظرفیت ها با آنها رفتار کند.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی در هشتمین جلسه از سلسله جلسات تحکیم خانواده در آموزه های دینی به مناسبت ماه مبارک رمضان با بیان اینکه صبوری متفاوت از مداراست، افزود: صبوری یعنی عصبانی نشدن در برابر یک ناملایمتی، در حالی که مدارا بر شناخت ظرفیت های طرف مقابل و مدیریت رفتار تاکید دارد.
وی با طرح این سئوال که اولین رفیق کیست؟ روایتی از امام محمد باقر (ع) قرائت و خاطرنشان کرد: پروردگار، اولین رفیق انسان است و مدارا را دوست دارد و به چنین آدمی چیزی عطا می کند که به انسان خشن نمی دهد.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری سپس با طرح این سئوال که ذات اقدس الهی با بندگان خود چگونه رفتار می کند؟ اظهار کرد: حق تعالی از همه انسان ها انتظار ندارد مانند پیامبر (ص) و حضرت علی (ع) باشند، ظرفیت همه انسان ها را می شناسد، به همان اندازه از آنها انتظار دارد و به همان اندازه هم به آنها پاداش می دهد.
آیت الله نورمفیدی ادامه داد: انسان ها نزد پروردگار، یکسان نیستند، انتظار یکسان بودن آنها غیرممکن است، مردم درجات مختلفی دارند و بر حسب همین درجات، موظف به انجام کاری هستند و سپس پاداش خود را هم دریافت می کنند.
وی روایتی از امام رضا (ع) قرائت کرد و گفت: طبق فرمایش آن حضرت، گاهی اختلاف درجات بین انسان ها از زمین تا آسمان است.
امام جمعه گرگان افزود: انسان مومن نباید به جایگاه فعلی خود قانع باشد، بلکه با خلوص نیت، باید درصدد ارتقاء این جایگاه برآید.
آیت الله نورمفیدی تصریح کرد: انسان مومن در مسائل مادی باید به زیردستان خود توجه و به آنچه دارد، شکر کند و در مسائل معنوی نیز باید توجه اش به بالادستی باشد تا جایگاه خود را ارتقاء دهد.
وی با انتقاد از اینکه برخی از افراد در مسائل دینی سخت گیری می کنند، اظهار کرد: سخت گیری در مسائل دینی، عرصه را بر مردم تنگ کرده و آنها مجبور به فرار از زیر بار دین می شوند.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان با بیان اینکه در مسائل دینی، هم باید آسان گرفت و هم باید به مردم بشارت داد، تاکید کرد: اینگونه رفتارها برای جذب کودکان به دین خیلی مهم است، با زبان کودکانه باید دین را برای آنها معرفی کنید تا با اشتیاق، دین را بپذیرند.
*روز دهم ماه مبارک رمضان
نماینده ولی فقیه در استان گلستان گفت: زندگی خانوادگی به دلیل فراز و نشیب فراوان و حضور طولانی مدت اعضاء در کنار یکدیگر، بدون صبوری و بردباری امکان پذیر نیست.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی امروز شنبه ۶تیرماه در هفتمین جلسه از سلسله جلسات تحکیم خانواده در آموزه های دینی به مناسبت ماه مبارک رمضان افزود: از کوره در رفتن و عصبانی شدن جز اینکه مشکلات را بیشتر کند نتیجه ای ندارد.
وی با بیان اینکه پیامبر گرامی اسلام (ص) مرکز بردباری است، خاطرنشان کرد: امت پیامبر (ص) هم به تبعیت از ایشان باید صبوری پیشه کند و مانع پاشیدگی خانوادگی شود.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: طبق فرمایش نبی مکرم اسلام (ص) سه دسته از زنان از عذاب قبر در امان هستند و روز قیامت با فاطمه محشور می شوند.
آیت الله نورمفیدی افزود: دسته اول زنانی که بر غیرت بجای شوهرانشان صبوری پیشه کند، دسته دوم زنانی که بر بدخلاقی شوهرانشان بردبار باشند و دسته سوم هم زنانی که مهریه شان را بر همسران خوبشان ببخشند.
به گفته وی، پروردگار به هر یک از این زنان، ثواب هزار شهید و ثواب یکسال عبادت را می دهد.
امام جمعه گرگان با بیان اینکه بعضی از مردان، شکاک هستند، آن را متفاوت از غیرت دانست و تصریح کرد: طبق فرمایش پیامبر اسلام (ص) دو نوع غیرت وجود دارد، یکی غیرتی که بجاست و پروردگار آن را دوست دارد و دیگری، غیرتی که نابجاست و پروردگار هم آن را دوست ندارد.
آیت الله نورمفیدی اظهار کرد: حضرت علی (ع) فرمودند از غیرت نابجا پرهیز کنید چراکه غیرت نابجا، زن سالم را به بیماری و زن پاکدامن را به بدگمانی و اندیشه گناهکاری می کشاند.
وی گفت: اسلام به زندگی اجتماعی، نگاه همه جانبه دارد؛ لذا علاوه بر زنان، مردان هم باید صبور و بردبار باشند.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان افزود: مردی که بر بدخلقی همسرش، بردبار باشد پروردگار ثواب ایوب پیامبر را به او می دهد و در مقابل، زنی که بد اخلاقی کرده است را اگر یک شبانه روز هم باشد به اندازه ریگ های بیابان گناه در کارنامه اعمالش می نویسد.
آیت الله نورمفیدی اظهار کرد: پیامبر اسلام (ص) فرمودند بهشت مرتبه ای دارد که فقط سه دسته از افراد به آن می رسند، پیشوای عادل، کسی که به فامیل محبت می کند و مردی که نسبت به خانواده اش صبور است.
*روز هشتم ماه مبارک رمضان
نماینده ولی فقیه در استان گلستان با بیان اینکه در روز قیامت هر چه صفات الهی در ما بیشتر باشد به پروردگار نزدیکتر هستیم، تاکید کرد: انسان مومن باید اخلاق اسلامی را در خود تقویت کند.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی در ششمین جلسه از سلسله جلسات تحکیم خانواده در آموزه های دینی به مناسبت ماه مبارک رمضان افزود: صبوری، یکی از اصولی است که موجب پیوند روابط خانوادگی می شود و همه موظف هستند خود را مزین به این صفت کنند.
وی با بیان اینکه صفت صبوری در مورد پیامبر گرامی اسلام (ص) در قرآن آمده است، خاطرنشان کرد: نبی مکرم اسلام (ص) فرمودند که من مبعوث شدم تا مرکز صبوری، معدن علم و مسکن صبر باشم.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: پیامر اسلام (ص) تمام صفات الهی را در وجود خودش داشت تا جاییکه می گویند مظهر اسم اعظم الهی است.
آیت الله نورمفیدی ادامه داد: امام حسین (ع) در صحنه عاشورا با علم به اینکه سپاه یزید چه بلایی بر سر وی و خانواده اش خواهند آورد، به دلیل اینکه صبور بود، دشمنان خود را نصیحت می کرد؛ زیرا امیدوار بود با سخنان ایشان یک نفر از سپاهیان یزید به راه راست هدایت شود.
وی تاکید کرد: باید از پروردگار، پیامبر بزرگ الهی و ائمه (ع) راه و روش زندگی در این دنیا را بیاموزیم، همینکه درصدد باشیم، پروردگار هم به ما کمک می کند.
*روز هفتم ماه مبارک رمضان
نماینده ولی فقیه در استان گلستان با بیان اینکه رعایت آداب اسلامی موجب تحکیم بنای خانواده می شود، صبوری و بردباری را یکی از الزامات زندگی برشمرد و گفت: اگر می خواهید زندگی بانشاط، باصفا و شیرین داشته باشد در زندگی خود انسان های صبور و بردبار باشید.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی در پنجمین جلسه از سلسله جلسات تحکیم خانواده در آموزه های دینی به مناسبت ماه مبارک رمضان، صبوری را به معنای خویشتنداری در برابر آنچه که موجب خشم انسان می شود تعریف کرد و اظهار داشت: امام صادق (ع) فرمودند اگر کسی صبور نیست خود را وادار به چنین اخلاق نیکو پسندیده ای کند.
وی با بیان اینکه در زندگی خانوادگی مشکلات زیادی پیش می آید، افزود: برخورد توام با صبوری، عاقلانه و رفتار بدون صبوری، جاهلانه است.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری با طرح این پرسش که چرا انسان باید صبور باشد؟ خاطرنشان کرد: در قرآن کلمه حلیم ۱۵ بار بکار رفته که ۱۲ بار از آن به عنوان یکی از صفات ذات اقدس الهی نامبرده شده است.
آیت الله نورمفیدی یکی از راه های تشخیص میزان فاصله انسان با پروردگار را صبور بودن دانست و تصریح کرد: انسان هر چه صبور باشد به خالق یکتا نزدیکتر است و هر چه بیشتر خشم بورزد، فاصله اش از او زیادتر می شود.
وی ادامه داد: امام سجاد (ع) در دعای ابوحمزه ثمالی فرموده اند ستاش از آن کسی است به من محبت می کند در حالی که از من بی نیاز است و آنقدر صبور است که گویی من گناهی مرتکب نشدم.
امام جمعه گرگان در ادامه گفت: متاسفانه جامعه ما دین را درست نشناخته است، با وجود مشکلات فراوان، اگر انسان، بنیان اعتقادی محکمی داشته باشد، با بروز مشکلات، متزلزل نمی شود.
*روز ششم ماه مبارک رمضان
نماینده ولی فقیه در استان گلستان با بیان اینکه زبان نسبت به سایر اعضای بدن، بیشتر دچار گناه می شود، گفت: بی توجهی به زبان، انسان را به جهنم می کشاند.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی در چهارمین جلسه از سلسله جلسات تحکیم خانواده در آموزه های دینی به مناسبت ماه مبارک رمضان اظهار داشت: بیان حرف خوب، یکی از چیزهایی است که موجب آمرزش انسان می شود.
وی با اشاه به آیه ۲۰ سوره احزاب افزود: ذات اقدس الهی در این آیه به مومنین خطاب کرده که همیشه او را ناظر ببینند و حرف منطقی و حق بگویند.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری با طرح این پرسش که چرا پروردگار بر مراقبت از زبان تاکید کرده است؟ خاطرنشان کرد: هر کدام از اعضای بدن انسان مانند گوش و چشم، فقط یک گناه مرتکب می شوند، یعنی آنچه را که نباید ببینند و بشنوند، می بینند و می شنوند، اما زبان انسان بیش از ۳۰ گناه انجام می دهد.
آیت الله نورمفیدی برخی از گناهان مربوط به زبان را غیبت، دروغ، سخن چینی، بدزبانی و فحاشی، تمسخر، افشای اسرار دیگران، تهمت، شهادت دروغ، اشاعه فحشا و نشر مسائل بی اساس، خودستایی، خشونت در سخن و مذمت کسی که مستحق آن نیست، عنوان کرد.
وی ادامه داد: امام صادق (ع) فرمودند هیچگاه فریب نماز و روزه کسی را نخورید، دیگران را در دو مورد امتحان کنید، یکی دروغ نگفتن و دیگری وفاداری به امانت.
امام جمعه گرگان با بیان اینکه طبق فرمایش پیامبر گرامی اسلام (ص)، زبان انسان عاقل، پشت سر عقل اوست و زبان انسان منافق، جلوی عقلش قرار دارد، اظهار کرد: انسان عاقل، با وساطت عقل خود سخن می گوید و قبل از گفتن، نتایج و پیامدهای آنرا تجزیه و تحلیل می کند.
آیت الله نورمفیدی خاطرنشان کرد: روزی معاذ بن جبل نزد پیامبر (ص) آمد و گفت به من چیزی بیاموز که بواسطه آن وارد بهشت شوم، پیامبر (ص) پاسخ داد اساس هر چیزی که انسان را به بهشت می برد، زبان است، معاذ دوباره پرسید مگر ما درباره حرف های خود مواخذه می شویم؟ پیامبر اینبار با عصبانیت گفت آنهایی که به جهنم می روند بخاطر بی توجهی به زبان است.
به گفته وی، زبان یکی از بزرگترین نعمت های پروردگار است که اگر نبود، انسان پیشرفت نمی کرد، زبان وسیله ای است برای ابراز آنچه که در درون انسان می گذرد.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان ادامه داد: زبان، در ظاهر یک تکه گوشت است، اما انواع سخنان را به اشکال مختلف همچون شعر، طنز و داستان بیان می کند.
آیت الله نورمفیدی خاطرنشان کرد: در قرآن آمده است که اگر مراقب زبان خویش باشید و تقوا پیشه کنید، کارهای شما درست می شود و اگر خطایی هم داشته باشید، پروردگار شما را می آمرزد.
وی پسندیده ترین کاری که انسان مومن با استفاده از زبان باید انجام دهد را اصلاح و سازش بین دیگران بیان کرد و گفت: حضرت علی (ع) در شب ۲۱ ماه رمضان، بعد از تقوای الهی، انسان ها را به نظم درکارها و صلح بین یکدیگر فراخواند.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری افزود: حضرت علی (ع) به نقل از نبی مکرم اسلام (ص) فرمود که هیچ واجبی به اندازه صلح و سازش بین دیگران، ثواب ندارد.
آیت الله نورمفیدی در ادامه به بررسی اهمیت «سلام» در آموزه های دینی پرداخت و با اشاره به روایتی از حضرت علی (ع) گفت: اگر کسی وارد خانه شود، «سلام» کند و چنانچه کسی در خانه نباشد بگوید «سلام پروردگار بر ما» و همراه آن سوره توحید را بخوانید، فقر از خانه او می رود.
وی با اشاره به سخنی از امام صادق (ع) افزود: پیامبر (ص) به انس گفت هر که را دیدی «سلام» کن، پروردگار، حسنات تو را زیاد می کند و در خانه هم «سلام» کن که برکت خانه زیاد می شود.
وی افزود: در آیه ۷۰ سوره احزاب منظور از قول سَدید، گفتاری که مطابق با حق و دارای منطق باشد.
امام جمعه گرگان ادامه داد: پیامبر گرامی اسلام (ص) در جایی دیگر فرمودند هر که از امت مرا دیدید «سلام» کنید، وقتی وارد خانه شدید هم «سلام» کنید خیر شما زیاد می شود.
آیت الله نورمفیدی، «سلام» را موجب نزدیک شدن دل ها دانست و خاطرنشان کرد: پیامبر (ص) و ائمه معصومین (س) می خواهند دل های اعضای خانواده به هم نزدیک باشد.
به گفته وی، توجه به مسائل اخلاقی موجب زیاد شدن خیر و برکت در زندگی می شود.
*روز پنجم ماه مبارک رمضان
نماینده ولی فقیه در استان گلستان، دلیل اصلی از هم پاشیدگی خانواده ها را دور شدن آنها از معارف اسلامی دانست و توجه به این معارف را ضامن بقای خانواده ها عنوان کرد.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی در سومین جلسه از سلسله جلسات تحکیم خانواده در آموزه های دینی به مناسبت ماه مبارک رمضان و در ادامه بررسی اهمیت «سلام» در این آموزه ها افزود: اسلام به تمامی جنبه های زندگی انسان توجه دارد و هیچ کاری از نظر دین، بی اهمیت نیست.
وی خاطرنشان کرد: «سلام» یک سنت اسلامی است و همه ما در همه زمان ها باید به این مسئله مهم، توجه کنیم.
وی افزود: در شریعت مقدس اسلام، سلام کردن، مستحب و جواب سلام دادن واجب است.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری با قرائت حدیثی از نبی مکرم اسلام (ص) گفت: ایشان در این حدیث فرمودند که مسلمان بر مسلمان، شش حق دارد.
آیت الله نورمفیدی، «سلام» کردن، عیادت هنگام بیماری، دعا هنگام عطسه، تشییع جنازه و اجابت دعوت را برخی از حقوق مسلمان بر مسلمان برشمرد و اظهار کرد: انسان مسلمان، آنچه را که برای خود می پسندد برای دیگران هم باید بپسندد و آنچه را که برای خود نمی پسندد، برای دیگران هم نپسندد.
وی با بیان روایتی از امام جعفر صادق (ع) خاطرنشان کرد: طبق این روایت، پیامبر گرامی اسلام (ص) به همه حتی زنان هم «سلام» می کرد و زنان هم پاسخ ایشان را می دادند.
امام جمعه گرگان با بیان اینکه نبی مکرم اسلام (ص)، نمونه یک انسان کامل بود، گفت: چنین شخصیتی که پرورش یافته مکتب الهی بود، به حق، شایستگی مقام پیامبری را داشت.
آیت الله نورمفیدی افزود: ایشان همواره بر انجام پنج کار در طول عمر بابرکت خود اصرار داشت و تاکید می کرد تا زمان مرگ، دست از این کارها برنخواهد داشت.
وی، غذاخوردن با بردگان بر روی زمین، بدون زین سوار بر مرکب شدن، دوشیدن بز با دستان خویش، پوشیدن لباس پشمینه و سلام بر کودکان را پنج کاری برشمرد که نبی مکرم اسلام (ص)، برای اینکه بعد از ایشان، به عنوان یک سنت در جامعه باقی بمانند، انجام می داد.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان خاطرنشان کرد: امام رضا (ع) هم با اینکه ولیعهد بود، با خادمین خود بر سر یک سفره غذا میل می کرد.
آیت الله نورمفیدی با بیان اینکه در میزان عدل الهی، اخلاق نیکو، اهمیت زیادی دارد، تاکید کرد: ذات اقدس الهی، به کوچکترین اعمال انسان توجه می کند و در رو قیامت برای تک تک آنها پاداش و یا مجازات درنظر می گیرد.
وی با بیان اینکه پیامبر (ص) برای کودکان، احترام زیادی قائل بود، در پاسخ به این سئوال که ما چقدر برای کودکان خود ارزش قائلیم؟ گفت: اگر انسان در کودکی فرصت ابراز وجود داشته باشد، در بزرگسالی، به هر قیمت و به هر شکل، ابراز وجود نمی کند، چون در کودکی، شخصیتش رشد کرده است.
*روز سوم ماه مبارک رمضان
آیت الله سید کاظم نورمفیدی، نماینده ولی فقیه در استان گلستان، روز گذشته (۳۰ خرداد) در نخستین جلسه از سلسله جلسات تحکیم خانواده در آموزه های دینی به مناسبت ماه مبارک رمضان به بررسی اهمیت «سلام» در این آموزه ها پرداخت.
براساس این گزارش، وی تکالیف انسان را به دو دسته واجب و مستحب تقسیم کرد و گفت: اعمال مستحبی با هدف حفظ مصلحت های فرد و جامعه وضع شده اند و انجام به این دستورات، به نفع آنهاست.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان افزود: اعمال مستحبی باید در کنار اعمال واجب قرار گیرند تا انسان، خانواده و جامعه، در مسیر تکامل حرکت کنند.
آیت الله نورمفیدی با بیان اینکه اعمال مستحبی، خانواده در جامعه اسلامی را به خانواده حضرت علی (علیه السلام) و حضرت فاطمه (سلام الله علیها) نزدیک می کند، خاطرنشان کرد: با وجود اینکه انجام این اعمال، واجب نیست، اما توجه به آنها موجب گرم شدن کانون خانواده، علاقه بین زن و شوهر و تربیت فرزندان باشخصیت، با کرامت و با اخلاق می شود.
به گفته وی، مسلمانی تنها به نماز خواندن و روزه گرفتن نیست، بلکه یک مسلمان باید آموزه های اسلامی را در روابط اجتماعی خود به نمایش بگذارد.
امام جمعه گرگان، «سلام» را یکی از اعمال مستحبی در اسلام برشمرد و گفت: «سلام»، موجب تحکیم پایه ها و افزایش برکت در زندگی می شود.
آیت الله نورمفیدی با ذکر مثالی به اهمیت موضوع «سلام» از نظر پیامبر گرامی اسلام پرداخت و اظهار کرد: فردی نزد پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) آمد و گفت صبح بخیر، پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) در پاسخ فرمودند باید «سلام» کنید.
وی با اشاره به سوره نور افزود: پروردگار در این سوره فرمود وقتی به خانه هایی غیر از خانه های خود شدید کاری کنید که میزبان با میل و رغبت، پذیرای شما باشد و بعد از آن هم حتما سلام کنید؛ زیرا به نفع شما و مطابق فطرت شماست.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان ادامه داد: نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم) در کلامی دیگر فرمودند که وقتی به هم می رسید، سلام کنید و دست بدهید و وقتی هم از یکدیگر جدا می شوید برای هم، طلب مغفرت داشته باشید.
آیت الله نورمفیدی افزود: ایشان در جایی دیگر فرمودند که قبل از صحبت کردن، «سلام» کنید و اگر کسی بدون «سلام» با شما صحبت کرد، پاسخش را ندهید.
وی با بیان اینکه در برخی از جوامع برای احترام به یکدیگر، کلاه از سر بر می دارند و یا دست بر روی سینه می گذارند، گفت: از نظر اسلام، اینها ریشه استبدادی دارند و باید کنار گذاشته شوند؛ لذا اسلام توصیه کرده که برای احترام به یکدیگر، باید «سلام» کنید.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به آیه ۲۳ سوره حشر، «سلام» را یکی از اسم های پروردگار دانست و توضیح داد: برخی از مفسران، «سلام» را در این آیه، بی عیب و نقص بودن پروردگار معنا کردند و برخی دیگر گفته اند که چون او به کسی ظلم نمی کند و همه از سوی او در سلامتی هستند، بنابراین «سلام» به معنی آرزوی سلامتی و امنیت برای طرف مقابل است.
آیت الله نورمفیدی ادامه داد: به عبارت دیگر، «سلام» به این معناست که چون پروردگار به کسی ظلم نمی کند بنابراین ما هم نباید به کسی ستم کنیم.
*روز اول ماه مبارک رمضان
نماینده ولی فقیه در استان گلستان گفت: طبق روایات معصومین (س)، رمضان، ماه تسویه حساب با ذات اقدس الهی و پاکی نفس از پلیدی هاست.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی در جمع روزه داران گرگانی اظهار داشت: پیامبر گرامی اسلام (ص) فرمود اگر ماه رمضان فرارسید و کسی مشمول الطاف الهی قرار نگیرد، از رحمت حق به دور است.
وی افزود: در روایات آمده است به گونه ای نماز بخوانید که اخرین نماز شما باشد، اگر انسان چنین احساسی داشته باشد چگونه نماز می خواند؟
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: بنابراین بنا را بر این بگذارید که آخرین ماه رمضان عمر شماست و در این ماه، حساب خود را با پروردگار پاک کنید.
نورمفیدی با قرائت آیات ۱۶۳ و ۱۶۴ سوره بقره ادامه داد: با وجود اینکه روزه گرفتن در گرمای تابستان، کار سختی است، اما پروردگار در این آیات، به ملایمت، ما را به این امر واجب، دعوت کرده است.
وی تصریح کرد: در این آیات آمده است که روزه گرفتن تنها مختص مسلمانان نیست و امت های گذشته نیز موظف به چنین کاری بودند، همچنین، روزه گرفتن، انسان را به سوی تقوا هدایت می کند و دیگر اینکه زمان روزه گرفتن محدود به یک ماه است.
امام جمعه گرگان با بیان اینکه طبق دستور الهی، روزه گرفتن برای بیماران و مسافران، واجب نیست، ادامه داد: فردی که نسبت به بیماری خود یقین دارد، یا گمان می برد که روزه برای او ضرر دارد و یا حتی، احتمال عقلایی درخصوص ترس از ضرر دارد، روزه بر او واجب نیست و در فرصت دیگر باید قضای آن را بجا آورد و یا به اندازه طعام یک نیازمند که ۷۵۰ گرم نان است، کفاره آن را بپردازد.
نورمفیدی تصریح کرد: افرد پیری که بیمار و مسافر نیستند، اما روزه گرفتن برای آنها مشقت دارد، باید تمام تلاش خود را در راه گرفتن روزه، صرف کنند.
وی درخصوص جایگاه روزه در معارف اسلامی گفت: در روایتی آمده است که روزه، سپر آتش است و در روایتی دیگر به نقل از پیامبر گرامی اسلام (ص) نقل شده که روزه،صدقه و انفاق، عمل صالح و استغفار صورت شیطان را سیاه می کند.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان تصریح کرد: ما نمی توانیم مانند معصومین (س) باشیم، اما با عجز و ناتوانی خود در درگاه الهی، رگ گردن شیطان را می توانیم قطع کنیم.