با آغاز ماه رجب، ماه بندگی خدا و فراهم شدن زمینهای برای راز و نیازی خالصانه و عاشقانه با خدای متعال، افراد مختلف اعم از مرد و زن، جوان و نوجوان شور و شوق خاصی برای شرکت در مراسم معنوی اعتکاف دارند تا سه روز با خود و خدای خویش خلوت نموده و توشهای برای بهرهوری بهتر از ماه مبارک رمضان بردارند. در همین زمینه با خلیل شهر آئینی که سال چهارم حوزه علمیه امام خمینی (ره) گرگان و یکی از معتکفین مسجد جامع گلشن است گفتوگو کردیم.
*چندمین بار است که در مراسم معنوی اعتکاف شرکت کردید؟
با یاری خداوند متعال هفتمین سال است که مهمان ایام البیض از ماه رجب المرجب هستم البته ۵ دوره از آن را در زادگاه خودم شهرستان سبزوار معتکف بودم و مدت ۲ سال هم در شهر گرگان و مسجد جامع گلشن
*اعتکاف چه اثراتی می تواند در زندگی فردی و اجتماعی داشته باشد؟
میزان اثر ها در افراد با توجه به کاستی هایی که دارند کاملاً متفاوت است و یقیناً یکی از اهداف مهم در شرکت کردن در این مراسم معنوی رفع این نقص ها و کاستی ها ست. به نظر بنده اعتکاف فرصت بسیار مناسبی است برای حداقل هایی که گاهی از آن غفلت می شود مانند به جا آوردن نماز اول وقت، قضا نشدن نماز صبح و حتی به جماعت نماز خواندن و سایر فرایضی که ما را هر چه بیشتر با خدا مانوس می کند. باید گفت اثرات اجتماعی آن نیز حائز اهمیت است و این دوری سه روزه از اجتماع در خودسازی و به آرامش رسیدن افراد کمک شایانی خواهد کرد.
*چه کسانی بیشترین بهره و حظ معنوی را از اعتکاف میبرند؟
می توانم با جرات بگویم که همه کسانی که معتکف می شوند با توجه به ظرفیت و پتانسیل وجوی شان بهره معنوی را می برند مطمئناً در این بین هستند اشخاصی که زندگی پر ماجرایی دارند با همین حضور در مساجد، گوشه نشینی و معتکف شدن در حریم امن الهی اندوخته های زیادی از معنویت و خودسازی را توشه راه خود نمایند و به نوعی سود کرده اند البته باید این اندوخته ها تا سال آینده در فرد معتکف ذخیره شود تا به بیراهه نرود.