نماینده ولی فقیه در استان گلستان، نکته اساسی در ترویج فرهنگ مطالعه را، ارزش تلقی شدن علم و آگاهی در جامعه عنوان کرد.
نماینده ولی فقیه در استان گلستان و امام جمعه گرگان، آیت الله سید کاظم نورمفیدی در دیدار مدیرکل منابع انسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور افزود: با استفاده از تریبون های مختلف همچون نماز جمعه می توان به تبلیغ فرهنگ مطالعه اقدام کرد، اما این تبلیغات زمانی اثر دارند که مردم با ارزش و منزلت مطالعه در جامعه آشنا شوند.
وی خاطرنشان کرد: در گذشته، افراد برای پیشرفت و دستیابی به برخی از پست ها، باید ادامه تحصیل می دادند، اما اکنون بر خلاف گذشته، هر کس سطح علمی پایینی داشته باشد به پست و مقام می رسد.
نماینده مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: وقتی مردم، منزلت عالمان را در جامعه مشاهده نکنند، تبلیغات برای ترویج فرهنگ مطالعه، بی اثر می ماند.
آیت الله نورمفیدی با بیان اینکه انسان اهل علم و مطالعه در هر جامعه ای منزلت دارد، تاکید کرد: این منزلت باید برای مردم ملموس باشد، در غیر این صورت نمی توان انتظار داشت که جامعه به سمت فرهنگ مطالعه هدایت شود.
امام جمعه گرگان تاکید کرد: فرهنگ مطالعه، باید در جامعه ارزش تلقی شود تا در کنار آن، تبلیغات، به نتیجه برسد و این فرهنگ در جامعه گسترش یابد.
آیت الله نورمفیدی افزود: وقتی مردم ببینند که فلان فرد کم سواد به فلان پست و مقامی رسیده است، دیگر توصیه های من در نماز جمعه هم اثر ندارد.
وی با اشاره به سفر خود به ژاپن به اتفاق برخی از مسئولان، گفت: فرهنگ مطالعه در این کشور به قدری بالا بود که مردم این کشور، در قطار هم مشغول علم آموزی بودند.
موسس موسسه فرهنگی میرداماد گرگان، این موسسه را از نظر کمی و کیفی، بزرگترین موسسه فرهنگی شمال کشور دانست و گفت: این موسسه دارای ۹۰ هزار جلد کتاب است.
آیت الله نورمفیدی افزود: در این موسسه، کارهای علمی مختلفی انجام می شود که برای مثال می توان به انتشار دانشنامه گلستان اشاره کرد.
وی با بیان اینکه در فعالیت های علمی موسسه فرهنگی میرداماد درباره ۳۵۰ شخصیت محدث، مورخ، فقیه، رجالی و حدیثی کار پژوهشی انجام شد، گفت: برای آگاهی مقام معظم رهبری از خدمات این موسسه، برخی از دستاوردهای علمی آن را به ایشان، تقدیم کردم.
*منبع: پایگاه اطلاع رسانی آیت الله نور مفیدی