حضرت آیت الله سید کاظم نورمفیدی در سال ۱۳۱۹ در خانواده ای متدیّن و اصیل در گرگان دیده به جهان گشود.
اجداد پدری و مادری وی از روحانیون بنام و مورد اعتماد و احترام شهر گرگان بودند. پدرش در کسوت روحانیت نبود ولی به مسائل دینی چنان تقیّد داشت که برای اشتغال به کار در دستگاه دولتی رژیم طاغوت شخصاً از حضرت آیت الله بروجردی اجازه گرفته بود.
او در سنین کودکی با شور و شوق فراوان در مجالس مذهبی و دینی حضوری فعال داشت. علاقه وافر وی به این امور باعث شد تا در سال۱۳۳۱ ، یعنی در ۱۲سالگی ، به حوزه علمیه گرگان وارد شود. و مقدمات را در گرگان به پایان رسانید.
گرگان در آن زمان او را اغنا نمی کرد ، پس در سال ۱۳۳۵ عازم مشهد مقدس شد و نزد اساتید بزرگی همچون ادیب نیشابوری دوم به تحصیل علم مشغول شد. در همین ایام دوستی و رفاقت او با حضرت آیت الله خامنه ای و آیت الله شهید سید عبدالکریم هاشمی نژاد آغاز شد. در سال ۱۳۳۷ به حوزه علمیه قم رفت و سطوح عالی را نزد اساتید بزرگی همچون حضرت آیت ا.. فاضل لنکرانی گذراند. وی از همان اوان ورود به حوزه علمیه قم شیفته شخصیت والای حضرت امام خمینی (ره) شد. و در مناسبت های مختلف به بیت امام (ره) رفت و آمد داشت. پس از اتمام سطوح عالیه مدتی در درس امام رحمت الله حاضر شد. پس از فوت حضرت آیت الله بروجردی ، مُبلّغ مرجعیت امام بود و تنها رساله ی ایشان را ، با آن که مبمنوع بود ، پخش می کرد . او با شروع نهضت از فعالان حرکت اسلامی مردم ایران به شمار می رفت و به همراه دوستان و همفکرانش در ترویج نهضت تلاش وافری داشت.
پس از تبعید امام در درس حضرات آیات محقق داماد، اراکی، گلپایگانی و شیخ مرتضی حائری ، میرزا هاشم آملی شرکت کرد و به سرعت مورد توجه اساتید خود قرارگرفت . پس از آن نیز در بین طلاب مازندران به عنوان طلبه ای فاضل و انقلابی و متدین شهرت یافت.
وی ضمن شرکت در درس فقه و اصول ، به همراه دوست قدیمی و هم بحثش آقای دکتر سید مصطفی محقق داماد در دروس فلسفه نیز حضور داشت و در جلسات هفتگی آیت الله شهید مطهری که با حضور جمعی از فضلا تشکیل می شد شرکت فعال داشت . در همین جلسات بود که استاد شهید مطهری به هوش سرشار وی پی برد. زمانی که استاد خبر مراجعت ایشان را به گرگان شنید شدیداً اظهار تأسف کرد و از اینکه یکی از شاگردان مبرز خود را از دست داده عمیقاً ناراحت شدند.
در سال ۱۳۴۱ با همفکری حضرت آیت الله شهید مصطفی خمینی و حضرت آیت الله خامنه ای مقدمات ازدواج ایشان فراهم شد و وی با همشیره حضرت آیت الله فاضل لنکرانی ازدواج کرد .
ادامه دارد…