روابط عمومی: نماینده ولی فقیه در استان گلستان و امام جمعه گرگان با ذکر این مسئله که خداوند مومنین را آزمایش می کند تا باطن و درون انسان ها معلوم شود گفت: خدای متعال صحنه امتحان و آزمایش را به بهترین شکل در جنگ احزاب به ما نشان داده است.
به گزارش روابط عمومی کانون فرهنگی هنری مسجد جامع گلشن گرگان، آیتالله سیدکاظم نورمفیدی، نماینده ولیفقیه در استان گلستان و امام جمعه گرگان، درجلسه تفسیر قرآن کریم (۲۵ آبان) گفت: یکی دیگر از راه هایی که خداوند، بندگانش را آزمایش می کند، گرفتاری ها و مشکلات…است. چرا که بعضی اوقات خداوند ابتلایی پیش می آورد برای مومنین تا در آخرت عذابشان نکند.
امام جمعه گرگان در ادامه افزود: در روایات داریم یکی از مسائل مسلم بحث آزمایشات الهی است. خداوند متعال بندگانش را آزمایش می کند. از آیات بسیاری این حقیقت استفاده می شود. که صرف اینکه هرکس گفت من مومنم، کافی نیست. باید بیاید در میدان عمل و آن جا نشان داده شود که وضعش چگونه است.
آیتالله نورمفیدی با بیان اینکه در سوره احزاب خداوند صحنه جنگ احزاب را برای ما بیان نموده است. گفت: جنگ احزاب با یهودیان بنی نضیر بود که در مدینه زندگی می کردند و با رسول خدا عهد و پیمان بسته بودند. این ها مشرکان مکه را تحریک می کردند و آنها هم تمام قبایل مکه را با خود همراه کردند. جنگ احزاب یعنی جنگ گروه ها که همه جمع شدند و گفتند برویم کار اسلام را یکسره کنیم. خلاصه این جنگ چنین بود که این ها آمدند مدینه را محاصره کردند. البته قبلا با پیشنهاد سلمان این مرد ایرانی دور تا دور مدینه را خندق حفر کردند. که به همین مناسبت به جنگ خندق معروف است. صحنه عجیبی بود. حدود ده هزار نفر سپاه کفر بود و مسلمان ها هم حدود دو سه هزار نفر. سپاه کفر با تجهیزات کامل آمده بودند تا بساط اسلام را برچینند و این درخت را ریشه کن کنند. خداوند متعال در سوره احزاب این صحنه را برای ما مجسم کرده است.
وی ادامه داد: همه افرادی که که ادعای ایمان داشتند گرفتار تکان سخت و شدیدی شدند. همه مدعی ایمان و خداپرستی بودند اما وقتی این صحنه آزمایش پیش آمد.آن وقت همه کسانی که پشت سر پیغمبر نماز میخواندند یک مرتبه صف هایشان بهم ریخت. وقتی این صحنه ابتلا و آزمایش که بوجود آمد گروه های مختلف پیدا شدند.
آیت الله نور مفیدی تصریح کرد: یک عده گفتند وعده های خدا و پیغمبر همه دروغ است، پیامبر ما را فریب داد. این قول کسانی بود که در دل هایشان مرض بود و ایمان پابرجایی نداشتند. در این آزمایش ، این ها شکست خوردند. گروه دیگر گفتند باید مردم را از اطراف پیامبر پراکنده کنیم. آمدند در میان جمعیت گفتند که برگردید به مدینه و جان خود را حفظ کنید. گفتند شما مسلمانان در برابر کفار ضعیفید.چنین تبلیغاتی کردند و گفتند ای مردم مدینه بازگردید. عده ای هم اینطور آزمایش پس دادند. عده دیگری هم آمدند به بهانه مشکلات از جنگ فرار کردند و به پیغمبر گفتند که خانه های ما حفاظ ندارد و زندگی ما در خطر است. به این بهانه خواستند برگردند.
آمدند اجازه خواستند از پیغمبر.خداوند می فرماید آن ها بی جهت می گویند و می خواهند از میدان فرار کنند.اما در بین این افراد کسانی هم بودند که قرآن درباره شان میفرماید: مومنان پاک وقتی این جمعیت سپاه کفر را دیدند گفتند این همان وعده ایست که خدا و پیامبرش به ما دادند که اینجا پیروز میشویم و خدا و پیامبر دروغ نمی گویند. در مشکلات سخت که افتادند از پس امتحان برآمدند.
عده ای هم در آن جمع بودند که وقتی در آن مخمصه گرفتار شدند آن چه را که با خدا عهد بسته بودند، صادقانه بود. عده ای شان شهید شدند و بعضی هم در انتظار شهادت بودند. این یک صحنه آزمایش بود که خود قرآن آن را برای ما ترسیم کرد. که چرا انسان باید آزمایش پس دهد؟ آنها که دیروز پشت سر پیامبر نماز میخواندند و در یک صف بودند و باطنشان معلوم نبود، در این صحنه ی امتحان عده ای کارشان به آنجا رسید که گفتند خدا و پیامبرش دروغگو هستند و قصد فریب ما را دارند. یک عده ای هم می ایستند، کشته میشوند ، شهید می شوند ، و هر چه بیشتر سختی می بینند ایمان و اعتقادشان به درگاه الهی بیشتر می شود. این ها آزمایشاتی است که بخاطر ایمان انسان پیش می آید چون جنگ احزاب جنگی بود که میخواستند ریشه درخت ایمان را بکنند. بر اثر این یک دسته از امتحانات و ابتلائات مومنین واقعی چهره شان مشخص شد.
وی گفت: با پیشامدهای زندگی آزمایش می شویم. وی در ادامه خاطر نشان کرد: به قول امیرالمومنین در فراز و نشیب هاست که انسان ها شناخته می شوند و جوهر انسان ها معلوم میشود. . انسان تکامل پیدا می کند و آب دیده می شود و الا اگر شرایط یک جور باشد دیگر امتحانی نیست.
وی گفت: بعضی چیزهاست که در همین دنیا آثار وضعی دارد. و اشاره کرد: پیامبر عظیم الشان اسلام(ص) فرمود سه گناه است که خداوند در همین دنیا عقاب میکند و کارش به آخرت نم یکشد. اول عقوق الوالدین ، دوم ظلم به مردم مخصوصا ظلم به کسی که هیچ یاوری جز خداوند ندارد. در همین دنیا مجازات میشود. سوم ، خوبی کسی را به بدی جواب دادن. این هم در دنیا مجازات دارد. از دیگر روایات استفاده می شود که قطع رحم هم در این دنیا عقوبت دارد. قسم دروغ هم چنین است.
گفتنی است جلسه تفسیر قرآن کریم حضرت آیت الله نور مفیدی در طول سال به صورت هفتگی یک شنبه ها بین نماز مغرب و عشاء در محل مسجد جامع گلشن برگزار و دوشنبه ها ساعت۲۲:۳۰ از سیمای مرکز گلستان همراه با مسابقه پیامکی پخش می شود.