مجموعه برنامه دعاها و رهیافت های قرآنی، طی روزهای ماه مبارک رمضان از ساعت ۱۸:۱۰ در صفحه مسجد جامع گلشن از شبکه مجازی اینستاگرام پخش می شود که حجت الاسلام سید مهدی نورمفیدی در این برنامه در خصوص دعاهای قرآنی، مطالبی بیان می کند.
حجت الاسلام سید مهدی نورمفیدی درهجدهمین برنامه رهیافت های قرآنی گفت: ضمن عرض تسلیت شب ضربت خوردن حضرت علی(ع) ان شالله از فرصت های شب قدر که بسیار مغتنم است با توسل به ائمه اطهار(ع) بعه بهترین وجه استفاده کنیم
وی افزود: دعایی که در این برنامه درباره آن مطالبی بیان می کنم مربوط به به موضوع مهم مغفرت و غفران الهی است که در آیه ۱۴۷ سوره آل عمران به آن تاکید شده است.
وی تصریح کرد: با نگاهی به قرآنکریم متوجه می شویم که اکثر دعاهای قرآنی مربوط به طلب غفران الهی است حتی پیامبر اکرم (ص) و امامان معصوم نیز در دعاهای خود از خداوند طلب مغفرت می کنند این موضوع یک جهت گیری را به ما نشان می دهد که در دعاهایمان ابتدا امور معنوی که در راس آنها طلب مغفرت است را مورد نظر قرار دهیم، سپس به امور مادی توجه کنیم.
وی خاطرنشان کرد: واژه مغفرت در لغت به معنای پوشش و پوشیدن است بر این اساس ما از خداوند طلب مغفرت می کنیم تا اثرات زشت گناه هایی را که انجام داده ایم، پاک نماید چرا که می دانیم که اثرات گناها، سرنوشت بدی برای انسان به دنبال خواهد داشت.
وی اذعان کرد: بر اساس آموزه های دینی و دقت در دعاهای پیامبر اکرم(ص) و بعضی از ادعیه ها مانند دعای کمیل طلب مغفرت را باید در راس خواسته های خودمان از خداوند قرار دهیم زیرا گناهان مانع استتجابت دعا می شوند.
حجت الاسلام سید مهدی نورمفیدی با اشاره به ماه مبارک رمضان که ماه مغفرت است گفت: نامیدن ماه مغفرت به ماه مبارک رمضان نشان از اهمیت لحظات و زمان های این ماه دارم، چه بهتر است که در این ماه به خصوص در لیاقی قدر از خداوند طلب مغفرت کرده و از خداوند بخواهیم ما را از آتش دوزخ به سبب گناهانی که انجام دادیم نجات دهد.
وی درباره شرط پذیرفتن استعفار بندگان از سوی خداوند تصریح کرد: بنده ای مشمول رحمت وآمورزش خداوند قرار خواهد گرفت که خودش اهل بخشیدن و آمورزش و رحم کردن به دیگران باشد.
وی در ادامه به آیه ۱۴۷ سوره آل عمران افزود: در این آیه می گوئیم خداوندا اسراف های ما را ببخش، اسراف در گناه یعنی تعدی و تجاوز از حد، دوری از اعتدال یعنی اینکه هم گناهان ما را ببخش و هم اصرار و زیاده روی ما در گناهان بزرگ که تبدیل به طغیان شده را ببخش.
وی تاکید کرد: در ادامه آیه آمده است که خداوندا قدمهای ما را پایدار کن و ما را در برابر کافرین یاری نما، با در کنار هم قرار دادن این معانی می توان فهمید که مقدمه نصرت الهی و پیروزی، پاکی و خودسازی است، خداوندا تا زمانی که گناهان ما را نیامرزی ما شامل پیروزی و نصرت الهی نمی شویم.