*خودتان را معرفی کنید؟
حسین وطنی متولد ۱۳۷۵ حافظ قرآن کریم هستم.
*حفظ قرآن را از چندسالگی و در کجا و چطور شروع کردید؟
در نه سالگی، به دعوت و تشویق پدر، مادر و برادرم کلاس قرآن(روخوانی روان خوانی تجوید و حفظ) را در دارالقرآن علی آباد آغاز کردم. و در حال حاضر در زمینه آموزش مقدماتی قرآن، روخوانی، روان خوانی، تجوید، فصیح خوانی، علی الخصوص حفظ قرآن در موسسات مختلف زیر نظر سازمان تبلیغات و دانشگاه ها مشغول به تدریس هستم.
*به نظر شما بهترین موقع استفاده از قرآن چه وقت است؟
اگر بخواهیم از لحاظ عمومی بحث قرآن را در نظر بگیریم باید گفت قرآن کتاب هدایت انسان هاست و همه ما در هر زمانی نیاز به قرآن داریم و هر لحظه قرآن با توجه به فهم و درک مان، ما را هدایت می کند. اما اگر بخواهیم از لحاظ فنی و تخصصی به این مقول نگاه کنیم بهترین زمان، از سن ۱۰ یا ۱۱ سالگی است که کم کم می توانند وارد وادی قران بشوند، البته افراد استعداد های مختلفی دارند ما دانش آموزی داریم نه ساله و حافظ کل قرآن است و می تواند در سطوح بالا قدم بردارد.
اما به صورت کلی توصیه می شود، دانش آموزان ابتدا الفبای فارسی و آموزش عمومی قرآن را در مدارس بگذراند و بعد از اتمام کلاس سوم وارد مقوله آموزش قرآن کریم بشوند نکته بسیار مهم این است که حتماً زیر نظر یک استاد ماهر و با تجربه که در زمینه قرآنی موفقیت هایی را نیز کسب کرده در این مسیر قدم بردارند.
*مشوقان اصلی شما در زمینه حفظ چه کسانی بودند؟شما در این راه از چه استادانی کمک گرفتید؟
پدر، مادر و برادرم مشوقان اصلی بنده در امر قرآن بوده اند. که به پیشنهاد مادرم به دارالقرآن رفتم و آموزش قرآن را با کمک و راهنمایی های اولین استادم آقای محمدی که امیدوارم سلامت باشند آغاز کردم و آقای زنگانه که بعد مدت ها از روند حفظ من گذشت با ایشان ادامه دادم. در گرگان نیز آقای شاهینی که بهترین حافظ استان گلستان هستند، کمک شایانی به بنده کردند و لازم است در همین جا از ایشان تشکر کنم. جناب آقای راد در زمینه تجوید قرآن نیز سهم بسیار بزرگی در پیشرفت قرآنی من داشتند.
*برای دیگران در مورد حفظ قرآن چه پیشنهادی دارید؟
همیشه به یاد داشته باشند که چون حفظ قرآن یک مقوله بسیار تخصصی است، بلافاصله وارد مقوله حفظ نشوند، حفظ قرآن مانند یک ساختمان محکم است که باید پی و مصالح آن قوی باشد، قرآن آموز باید روخوانی و روان خوانی خوبی داشته باشد با فصاحت و بلاغت چیزی که به زیبایی قرآن جلا و جلوه می دهد آشنا باشد، تجوید، صوت و لحن را فراگرفته و بعد از طی این مراحل وارد مرحله تخصصی که حفظ قرآن کریم است بشود.
نکته دوم اینکه حفظ قرآن یقیناً موفقیت هایی را در زندگی شخصی ایجاد می کند و روند حفظ به شکلی است که هیچ گاه انسان خسته نمی شود ولی ممکن است گاهی به علت سنگینی آیات، سخت بودن حفظ و برنامه ریزی که خود حافظ قرآن برای حفظ می کند در نقطه ای متوقف شود اما این توقف نباید باعث بشود که از کل مرحله حفظ خارج شود مانند آن که کوهنوردی که می خواهد قله ای را فتح کند ایستگاه هایی را برای استراحت در نظر می گیرد. و در آخر باید گفت این امر در طی یکسال حاصل نمی شود میانگین حدود ۴ سال زمان می برد و حفظی مهم است که حافظ توان دفاع از محفوظات خود را داشته باشد.