***خودتان را معرفی کنید:
سید صادق میرحیدری متولد۲۴ اسفند ماه ۱۳۲۲ کارمند بازنشسته آموزش و پرورش هستم.
***در چه فضایی رشد کردید؟
خانواده ما طبق برنامه هایی که توسط اقوام و بستگان مخصوصاً مرحوم آق سید محمد رئیسی تدوین شد مذهبی داشتند و نزدیک به ۵۰۰ سال سابقه روحانیت داریم، نه ساله بودم که برادرم مرحوم سید قاسم میرحیدری بهترین نوحه خوان شهر بود. ایشان از من خواست که نوحه ای را روی یک صندوق که آن زمان در اکثر خانه ها بود، بخوانم که مورد قبول واقع شد.
بعد از مدتی در ماه محرم و صفر من به مدرسه سادات که توسط حضرت حجت الاسلام و المسلمین میرکریمی اداره می شد، پا منبری خواندم و آن هم مورد قبول واقع شد و باعث شد به برنامه های مذهبی راه پیدا کنم.
باید بگویم برادر بزرگترم کمک و هدایت قابل توجهی به من کردند و در حال حاضر نزدیک به ۶۸ سال است که مداح و نوکر امام حسین(ع) هستم و چند سال پیش از طرف جامعه مداحان با افتخار به عنوان پیر غلام انتخاب شدم.
*** فعالیت های خود در این زمینه را بیان بفرمایید:
برادرم در زمینه مداحی علاقه بسیاری در من ایجاد کرده بود تا آن جایی که نوحه هایی را می خواندم که زبانزد قرار گرفته بود و ایشان در این زمینه به عنوان استادم از من رضایت کامل داشتند. که من فکر می کنم این مانند سیمی بود که به مبدا(امام حسین(ع)) وصل می شد.
در سال ۱۳۵۰ بنده به اتفاق دیگر دوستان هیئت پیروان مکتب الحسین را تاسیس کردیم که نوحه خوانی و جلسات قرائت قرآن کریم در ماه مبارک رمضان همه زیر نظر بنده و بوسیله بنده انجام می شد و از همان زمان تا کنون مسئول و سرپرست هیئت امنا هستم.
بنده حدود ۲۵ سال است که بازنشسته شده ام فقط نوکری و خدمتگزاری اهل بیت را انجام می دهم به عنوان مثال بیشتر از ۵۰ سال است که کلیه ادعیه مربوط به ماه مبارک رمضان را در مسجد جامع گلشن قرائت می نمایم.
***نحوه آشنایی با مسجد جامع گلشن
از کودکی چون اهل این محل بودیم به مسجد جامع گلشن می آمدیم لذا پایگاهی برای ما بود. مخصوصاً در ماه مبارک رمضان در برنامه شب های تلاوت قرآن شرکت می کردیم. در ماه محرم نیز چون مراسم طوق بندان در این مسجد برگزار می شد حضور داشتیم.
آنقدر به این مسجد علاقمند بودم که از در کودکی، از پیرمردها سوالات مختلفی در مورد مسجد می پرسیدم و شنیدم که گفتند زبان به زبان شنیده ایم که چون در گذشته وسیله ای برای جابه جایی مصالح نبوده است اهالی کمک و همت می کردند از کوره های آجر پزی دست به دست آجرها را می آوردند تا این مسجد ساخته شود و برای ما که اهل محله دربنو هستیم بسیار این مسجد محترم است.
***هیئت های امروزی چه تفاوتی با گذشته دارند؟
در گذشته هیئت ها بودند ولی امروزه فعال تر شده اند و همچنین از نظر ساختمانی و تجهیزات پیشرفت های بسزایی کرده اند.
***راهکار شما جهت پررنگ شدن حضور ونقش جوانان در مراسم مذهبی چیست؟
باید برای جوانان، اهداف قیام امام حسین(ع) را بیان کرد آگاهی داد تا عمیقا با شور و شعور در مراسم مذهبی شرکت کنند.
***برنامه های مسجد جامع گلشن رو چطور ارزیابی می کنید؟
از زمانیکه حضرت آیت الله نورمفیدی به عنوان امام جماعت در این مسجد حضور دارند برنامه ها بسیار منظم تر از قبل برنامه ها برگزار می شود و بطوریکه می توان گفت مسجد جامع گلشن احیا شده است.
***حرف آخر:
سخن آخر بنده این است که تا می توانید به جوانان اهمیت و در زمینه مذهبی آگاهی دهید. به آنان بفهمانید که دوستی و محبت با اهل بیت یقیناً زندگی آنان را بهتر از قبل خواهد کرد تا راه درست را زندگی را بشناسند. من بارها به فرزندانم گفته ام که هر چه دارم از امام حسین(ع) است. باید با صداقت در خانه اهل بیت قدم بزنید.
با تشکر از جناب آقای میرحیدری بابت شرکت در این مصاحبه