چربی سوزترین نوشیدنی دنیا
لیموی تازه، سبزی جعفری، دارچین، سرکه، زنجبیل وعسل را مخلوط کنید این نوشیدنی بایدیکساعت قبل ازخواب مصرف کرد.
نوشیدنی های قبل صبحانه
آب: افزایش سوخت ساز بدن/ آب لیمو: چربی سوزی/ آب هویج: درمان فوری کبد چرب/ آب کرفس:درمان فوری چاقی/ آب سیب: درمان فوری جوش
آداب غذا خوردن
هرغذا و میوه را درفصل خود، بخورید./ سالاد، ماست، مایعات(آب، نوشابه، دوغ و …) و سس ها را از سر سفره جمع کنید. طبع ومزاج سرد دارند./ سبزی را بر سر سفره حاضر کنید. طبع و مزاج گرم دارد./ خوردن غذا در حالت سیری، صورت را پژمرده می کند.
ماست و کدوی رنده شده
برای لاغری هر روز ماست و کدوی رنده شده را با کمی شوید بخورید. /تاثیرات: کاهش وزن، آب کردن چربی دور شکم و پاکسازی قوی کبد چرب
*************
می خواهید دچار بیماری قلبی نشوید
ریحان بخورید. ریحان سرشاراز بتاکارون وکاروتنوئید است که باکلسترول مبارزه می کند جریان خون به قلب را بهبود و ازگرفتگی رگ ها وحمله قلبی پیشگیری می کند.
در فصل سرد خوردن شیره انگور را فراموش نکنید
یکی از بهترین زمانهای استفاده از شیره انگور فصل زمستان است، زیرا خواص زیادی در درمان و تسکین بیماریهای فصل سرما دارد. یکی دیگر از خواص شیره انگور اثر ضدالتهابی و نرم کنندگی گلو است که به افرادی که در زمستان سرفه میکنند و دچار التهاب حلق میشوند توصیه میشود این شیره را با آب ترکیب و غرغره کنند.
بهترین پاک کننده کبد
اگر کبد شما چرب است؛ هر روز صبح نصف لیوان آب سیب و آب کرفس را با نصف لیموترش تازه مخلوط و میل نمایید، زیرا این ترکیب یکی از بهترین پاک کننده های کبد می باشد.
*************
*دمنوشی برای فرار از سرما
یک تکه زنجبیل، چند عدد برگ نعنا، یک عدد لیمو عمانی سوراخ شده و تکه ای چوب دارچین (به اندازه یک انگشت) را همراه با چهار لیوان آب جوش در قوری ریخته و بگذارید به مدت نیم ساعت دم بکشد. هنگام نوشیدن این معجون به آن نبات یا عسل اضافه کرده و میل کنید. این دمنوش یکی از نوشیدنی های انرژی بخش، نشاط آور و گرمابخش است.
*اگر می خواهید سکته نکنید،کیوی بخورید.
کیوی درست مانند قرص آسپرین عمل می کند و موجب رقیق شدن خون شده و از تنگ شدن عروق خونی و بروز سکته جلوگیری می کند.
سیر و سنگ کلیه
سیر بین پزشکان به سنگ کلیه شکن شهرت دارد چون سنگ کلیه رو نابود می کند. سیر، پنسیلین طبیعی است و آنفولانزا، انگل و سرماخوردگی را به راحتی درمان می کند.
* خواص روغن دنبه گوسفند
سرشار از مواد مغذی و انواع مختلف ویتامین ها و اسیدهای چرب گیاهی است، چرا که غذای گوسفند از گیاهان مختلف است، از این رو استفاده از روغن دنبه باعث تقویت قوای بدن، استخوان سازی و بالا بردن توان بدن در مقابله با بیماری های مختلف می شود.
یکی از خواص روغن دنبه که در طب سنتی به آن تاکید شده است خاصیت ضد افسردگی این روغن است.
روغن دنبه خاصیت سم زدایی دارد و می توان از آن به همراه روغن حیوانی برای پاکسازی روده ها استفاده کرد.
*************
تخم شربتی و درمان میگرن
شما با افزودن این دانه های ریز به برنامه ی غذایی تان گام بزرگی در جهت تسکین سردردهایتان برخواهید داشت؛ تخم شربتی حاوی کلسیم، منیزیم و روی می باشد. این ترکیبات برای پیشگیری از میگرن و ارتقای سلامت کلی بدن لازم و ضروری هستند. تخم شربتی همچنین حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است و در پیشگیری از میگرن موثر است.
پودر سنجد و پوکی استخوان
به گفته درمانگران طب سنتی استفاده از ترکیب برابر پودر سنجد با سویای بوداده و مخلوط کردن یک قاشق از آن با یک لیوان شیر و یک قاشق عسل بهترین دارو برای درمان نرمی و پوکی استخوان است.
موز و درد در عضلات بدن
اگر شب دردهایی در عضلات بدنتان دارید نشان از کمبود منیزیم و پتاسیم در بدن شما است. برای جلوگیری از این دردها در هنگام خواب می توانید از موز استفاده کنید.
آب لیموترش تازه و درمان سنگ کلیه و کلیه درد
آب لیموترش یکی از بهترین درمان های برای سنگ کلیه و رفع درد ناشی از آن است. اسید استیک موجود در مرکباتی مانند لیموترش، سنگ کلیه را حل می کند. اما برای این کار فقط باید آب لیموترش تازه و طبیعی بنوشید و نوشیدنی های لیمویی مصنوعی چنین اثری ندارند. برای این منظور روز خود را با نوشیدن یک لیوان آب مخلوط شده با آب یک لیموترش تازه آغاز کنید. در هنگام درد شدید، چهار قاشق غذاخوری آب لیموترش را با یک لیوان آب مخلوط کنید و بنوشید. اگر بدنتان به این درمان پاسخ دهد در طی ۲۰ دقیقه باید درد برطرف شود.
شلغم و بهبود تیروئید
آنهایی که غده تیروئیدشان کم ترشح می کند، باید حتما شلغم بخورند زیرا شلغم به علت داشتن ید فراوان ترشحات غده تیروئید را تنظیم می کند.
*************
میوه هایی که برای درمان و پیشگیری آنفولانزا مفیدند
خوردن روزی دو عدد سیب، مصرف روزانه ۲ یا ۳ عدد لیموترش تازه به ویژه در کنار وعدههای غذایی، انواع مرکبات، پرتقال، نارنگی، نارنج، گریپفروت، انار، شربت عسل و لیموترش تازه، کاهو، کلم، هویج، لبو، شلغم، انواع تربها شامل ترب قرمز، سفید و سیاه، پیاز ، سیر و… برای درمان آنفلوآنزا مفید است.
دمنوش های مناسب برای پیشگیری و درمان آنفولانزا
مصرف دمنوشهایی شامل پونه، پونه کوهی، بادرنج بویه، اسطوخودوس، آویشن، گل گاوزبان هر روز تا یک هفته برای درمان آنفلوآنزا مفید است.
راه کارهای درمانی آنفولانزا با طب سنتی
پرهیز از حمام طولانی/ کاهش مصرف انواع گوشت در دوره بیماری/ بخور بابونه، آویشن و یا مرزنجوش/ کاهش مصرف لبنیات و غذاهای چرب و سرخ کرده/ عدم مصرف میوه های آبدار مثل هندوانه، کدو، خیار، خربزه، انگور و همچنین سالاد و قارچ/مصرف سیب درختی شیرین/استفاده از سوپ که شامل جو پوست کنده، گشنیز، برگ اسفناج و هویج باشد، به درمان آنفولانزا کمک می کند. این سوپ باید بدون هر نوع گوشت قرمزی مصرف شود.
رزماری برای درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفولانزا
عامل مشترک بین سرفه، سرماخوردگی و آنفولانزا چیست؟
بله، همه آن ها از عفونت های باکتریایی یا ویروسی ناشی می شوند. وقتی روغن رزماری را استنشاق می کنید، به عنوان یک عامل ضد باکتری قوی عمل می کند و با این عفونت ها مبارزه می کند.
*************
ادویه های مفید برای پاییز
ادویه ها از جزهای جدا ناپذیر در پختن غذاها و آشپزخانه می باشد. در فصل پاییز به دلیل تغییر آب و هوا و سرد شدن یکباره هوا بهتراست از ادویه هایی استفاده شود که سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. اگر نمی دانید ادویه های مفید برای پاییز کدامند توصیه می کنیم همراه ما باشید.
وقتی پاییز میآید، بهترین فرصت برای همه ما است که با استفاده از گیاهان طبیعی و ادویههای پاییزی،
طعم و عطر خوبی به غذاها بدهیم. البته این ادویهها فقط برای پاییز نیستند، اما میتوانند در پاییز خیلی دلچسبتر باشند.
دارچین یکی از مهمترین این ادویهها است که مزایای زیادی برای سلامتی انسانها دارد. بررسیهای محققان نشان میدهد که دارچین به تنظیم فشار خون و چربی خون در بین افرادی که مبتلا به دیابت نوع ۲ هستند، کمک زیادی میکند. در واقع، دارچین، آنزیمهایی را فعال میکند که سلولها را تحریک میکنند، و از این طریق باعث میشوند که بدن انسان، واکنش خیلی موثرتری نسبت به انسولین داشته باشد.
استفاده از دارچین در قهوه، چای، دسرها، غلات صبحانه، اسموتیها و نانشیرینیهای خانگی، واقعا فوقالعاده است. حتی میتوانید همین امشب دارچین را به کره بادامزمینی (یا کره مغزهای دیگر) اضافه کنید و آن را همراه با مقداری سیب بخورید تا ببینید چهقدر عالی میشود! اگرچه معمولا دارچین در غذاها و خوراکیها یا نوشیدنیهای شیرین خورده میشود، اما بعضی غذاهای دیگر هم با دارچین، طعم خوبی پیدا میکنند.
جوز هندی ازادویههای فوقالعاده دیگری است که همراه با دارچین، کیفیت بهتری به شما ارائه میدهد. در واقع، مطالعات اخیر نشان میدهند که جوز هندی میتواند مغز را برای مقابله با خستگی و استرس، تحریک کند. البته لازم نیست جوز هندی را فقط با دارچین ترکیب کنید، ممکن است ترکیب تازهای پیدا کنید که با ذائقه شما بیشتر سازگار باشد، پس دست به کار شوید!
*************
پاییز و توصیه های طب سنتی…
از دیدگاه طب سنتی، هر فصل سال، دارای مزاج خاصی است و بر همین اساس، لازم است توصیهها و تدابیر خاصی را برای حفظ تندرستی و پیشگیری از بروز بیماریها و یا به حداقل رساندن عوارض و پیامدهای آن ها به کار بست. با آغاز فصل پاییز و سرد شدن تدریجی هوا، باید در رژیم غذایی نیز تغییراتی ایجاد کرد.
پرهیز از اقداماتی نظیر فصد، حجامت بیدلیل، خوابیدن با شکم پُر و خوابیدن در مجاورت هوای سرد در ارتقای سطح ایمنی بدن در پاییز مؤثر است.
پرهیز از مواد غذایی با طبیعت خشک:
غذاهایی مانند گوشت گاو، گوساله، کنسروها و کمپوتها، سوسیس،کالباس و فست فودها، ادویههای تند و تیز، ترشیها، سرخ کردنیها، بادمجان، عدس، قارچ، پنیر شور، ماست و دوغ ترش، کشک، کلم و گلکلم، رُب و سسها، غذاهای مانده، گوشت نمکسود، چای پررنگ، یخ، شوریها، چیپس، پفک و امثال آنها از آن جا که به خشکی مزاج بدن دامن میزنند، بهویژه برای فصل پاییز نامناسباند.
پرهیز از میوه های با طبیعت سرد و تر
از سوی دیگر در این فصل باید از زیادهروی در مصرف میوههای ” سرد و تر” تابستانی، لبنیات، قهوه، نسکافه، کاکائو، سیر و پیاز و… نیز پرهیز کرد. در حالی که متأسفانه امروزه، در همه روزهای سرد سال هندوانه در میوهفروشیها و کنار خیابانها به فروش میرسد و مصرف خوراکیهایی چون خیار و کاهو و مانند آنها نیز ذرهای کم نمیشود!
مواد غذایی با طبیعت گرم و تر میل کنید
در این فصل خوردنیها و نوشیدنیهای مایل به گرمی و تری مانند گوشت گوسفند، خربزه شیرین، مویز، هویج، زیتون، خرما، عسل، شیرینیهای طبیعی، حلوای طبیعی، مرباهای طبیعی از میوه های مناسب، شربت گلشکر، شربت عسل، مغز خشکبار به ویژه بادام درختی، آش های ساده و… بیشتر مصرف شوند. بهترین میوههای فصل پاییز نیز انار میخوش، انگور، انجیر، سیب، به، گلابی هستند.
استفاده از عطر گلهای خوشبو مانند گلاب، نرگس و یاس در فصل پاییز در حفظ سلامت روح و جسم بسیار مفید است.
در این فصل باید بدن را از سرمای بامدادی و گرمای میانه روز حفظ کرد و از پرخوابی، پرنوشی، پرخوری و خواب روز تا حد امکان اجتناب کرد.
*************
*برای جلوگیری از مصرف سدیم و کلسترول که در حین فرآیند سرخ شدن تولید می شوند سعی کنید مرغ کبابی را جایگزین مرغ سرخ شده کنید.
* پیاز برش خورده را در یخچال بگذارید تا تمام میکروبهای یخچال را جذب خودش کند!پیاز مانده در یخچال را مصرف نکنید موجب عفونت چشم، روده و معده میشود!
*سیر بخورید/ مصرف سیر زخم معده را چه کهنه و یا تازه باشد و چه مزمن درمان می کند.
*************
برای داشتن نوزاد باهوش، در بارداری زیاد میوه بخورید، مادرانی که در طول بارداری شش یا هفت وعده میوه و یا آبمیوه میل میکردند کودکشان دارای ضریب هوشی بالاتری بوده
*************
خوراکی های مفید مخصوص حالت های روحی مختلف
*************
*مصرف عرق نعنا در بیماریهای گوارشی و بهخصوص نفخ و ریفلاکس باید کم و محدود باشد.۱ تا ۲ قاشق غذاخوری عرق نعنا در ۱ استکان آبجوش همراه با عسل برای درمان بیماری گوارشی کافی است.
*تاثیر مصرف نوشابه روی پوست، مانند استعمال سیگار است.باعث خشکی پوست افزایش چین وچروک، تسریع روند پیری پوست شده و همچنین عوارضی چون التهاب پوست آکنه، خشکی زیاد اگزما و خارش دارد.
*ماهیها علاوه بر این که منبع بسیار غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند با بهبود واکنش بدن نسبت به انسولین متابولیسم بردن را بهبود بخشیده و به سوختن چربیها کمک میکند.
*خوردن مواد غذایی که دارای ماده معدنی روی (زینک) میباشند میتواند رشد سلولهای سرطانی در بدن را متوقف سازد.
*************
*تربچه برای کبد و معده بسیار مفید است.?سم زدای بسیار خوبی است و خون را تصفیه می کند.?فیبر بالایی که دارد احساس سیری ایجاد میکند.برای افرادی که میخواهند وزن کم کنند مناسب است.
* ویتامین ث سیستم ایمنی بدن را بالا می برد.مصرف این ویتامین،خطر ابتلا به آب مروارید و بیماری های چشمی را کاهش می دهد. آب گریپ فرود هم تقریبا حاوی ۹۴ میلی گرم ویتامین ث است.
*************
*ماکارونی، پاستا و لازانیا غذای غلیظ محسوب می شوند و مصرف آنها در افرادی که دچار افزایش غلظت یا چربی خون هستند یا افرادی که مبتلا به ضعف هضم هستند توصیه نمی شود.
*خوردن مرکبات خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش میدهد. زیرا مرکبات سطح سیترات را در ادرار کاهش میدهند.
*************
*۲ ق.غ وازلین را با یک سفیده تخم مرغ و ۱ ق.چ عسل مخلوط کنید.
۲ بار در هفته این ماسک را به صورت بزنید.
یک لایه از ماسک را به صورت و گردنتان بمالید و پس از ۲۰ دقیقه با آب سرد بشویید.
پس از استفاده نرمی و لطافت عمیقی را برروی پوستتان احساس می کنید.
*?? آقایان بالای ۴۵ سال، روزانه یک گوجه فرنگی خام بخورند!
? پروستات پس از سن ۴۵ سالگی آغاز به رشد میکند و اثبات شده که لیکوپن موجود در گوجه، مانع ابتلا به سرطان پروستات میشود.
*************
*برای حفاظت از کلیه هایتان در فصول سرد سال، گردو بخورید. گردو کلیه را از سرما حفظ کرده و آن را گرم نگه می دارد.
*لوبیا هاى رنگى با خاصیت هاى عالى :
لوبیا قرمز : سلامت مو
لوبیا چیتی : سلامت قلب
لوبیا سفید : سلامت چشم
لوبیا چشم بلبلی : کاهش قند خون و جلوگیری از دیابت
*************
*قارچ از مفید ترین خوراکی هایی است که می توانید آن را در وعده صبحانه جای دهید.
خوردن صبحانه سرشار از قارچ منجر به حس گرسنگی کمتر و احساس سیری بیشتر در طول روز می شود.
*دندان پزشکان توصیه میکنند پس از مسواک زدن بجای آب، دندان ها را با شوینده های مخصوص بدون الکل بشویید.
زیرا آب لایه محافظ فلورایدی که خمیر دندان بر روی دندان قرار می دهد را می شوید.
*************
*قبل از صبحانه مسواک بزنید تا میکروب هایی که در طول شب در دهان جمع شده اند، وارد دستگاه گوارش نشوند!
با مسواک زدن، صبحانه را با لذت بیشتری بخورید!
*نوشیدنی های قبل صبحانه
↩️ آب، افزایش سوخت ساز بدن
↩️ آب لیمو ،چربی سوزی
↩️ آب هویج، درمان فوری کبد چرب
↩️ آب کرفس، درمان فوری چاقی
↩️ آب سیب، درمان فوری جوش
*************
* برای افرادی که دوست دارند، بدون رژیم های سخت لاغر بشوند:? نوشیدن آب نیم ساعت قبل از غذا میزان کاهش وزن را ۴۴ درصد افزایش می دهد.
*نوشیدن عصاره چغندر پیش از شروع هر تمرینی، نقش مغز را ارتقا و بهبود میبخشد. برای بهرهوری بهتر از مغزتان آب چغندر را فراموش نکنید.
*************
*اگر دچار مسمومیت شدید، چند حبه سیر بخورید سیر با داشتن خاصیت سم زدایی سریعا خود را به موضع مسمومیت رسانده و بدن را از پاکسازی و ضدعفونی میکند.
*این گیاهان جایگزین خوبی به جای داروهای شیمیایی هستند:
سماق نسابیده :ضد چربی خون
شیرین بیان : ضد زخم معده
زرشک سیاه : رقیق کننده خون
چای سفید : ضدضعف اعصاب
زنجبیل : ضد تهوع
*************
?چرا لاغر نمیشم؟!
*به بدنتان گرسنگی می دهید.*وعده صبحانه را حذف می کنید.*کم میخورید اما پر کالری*شیر و چای را با هم مصرف می کنید.
?سعی کنید در رژیم غذایی روزانه تان غذاهای حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ را قرار دهید تا از پیری زودرس پوست جلوگیری کنید.
*************
?هویج، سرشار از کاروتنوئید است که از پوست در برابر اشعه UV محافظت میکند. ماست سرشار از پروتئین است و نقش موثری در ترمیم پوست و از بین بردن تیرگی دور چشم ایفا می کند.
?دانشآموزانی که صبحانه نمیخورند، در وعده ناهار به دلیل افت قندخون اشتهای بیشتری دارند و وزن اضافه می کنند که از مهمترین عوامل خطرساز برای فشارخون بالا، دیابت و چربی خون بالا در بزرگسالی است.
*************
?گیاه خوارانی که پوست رنگ پریده دارند باید اسفناج و بروکلی بخورند همچنین افراط در خوردن قهوه را کنار بگذارید و روز خود را با خوردن حبوبات با حداقل ۵ گرم فیبر، آغاز نمایید.
?در پاییز لباسهای خیلی گرم نپوشید!
? اگر لباسهای خیلی گرم را زودتر از موعد و قبل از سردتر شدن هوا بپوشیم، شانس ابتلا به برخی بیماریها را افزایش میدهیم.
*************
?برای ریزش مو از ماسک شیر استفاده کنید.۱ قاشق غذاخوری آرد جو + ۱ قاشق غذاخوری روغن بادام+ ۱قاشق غذاخوری شیر را مخلوط کنید.خمیرحاصل را روی سر بمالید.بعد از ۲دقیقه با آب و شامپو بشویید.
?غذای غنی از پتاسیم میتواند احتمال رسوب یا گرفته شدن رگ را کم کند.?طالبی، آووکادو، کدو تنبل و عدس غنی از پتاسیم هستند.
*************
?از توصیههای طب سنتی وابسته به فصول این است که میگویند غذا را در زمانی بخورید که شرایط محیطی فرد را اذیت نکند. اگر در اوج گرما هستید نباید غذای سنگین و زیاد بخورید و یا غذایی با طبیعت خیلی گرم بخورید و غذای ساده و سبک یا غذای خنک بخورید. ما این اجازه را نداریم مثلاً در فصل زمستان در اوج سرما خیار و میوههای با طبع سرد بخوریم,یا مثلاً راجع به میوه توصیهمان این است که میوه باید در فصل خودش خورده شود.
?برای درمان زانو درد روغن دنبه را با زنجبیل بروی زانو بگذارید مداومت بر این عمل موجب بهبود می شود.
*************
?بهتر است دانههای انار را با پرهها و کمی از پیه (بخشهای سپیدرنگ و کمی تلخ) میان دانهها بخوریم تا موجب ضعف معده نشود همچنین آب انار ترشوشیرین با پیه داخل آن همراه کمی شکر برای تقویت معده و رفع خارش مفید است.
انار شیرین، دارای طبیعت سرد مایل به اعتدال، و تولیدکننده خون نیکو در بدن است.
انار بازکننده گرفتگیهای بدن و ادرارآور است. طبیعت انار، سرد و تر است و هرچه رسیدهتر و شیرینتر باشد، به اعتدال نزدیکتر میشود. انار باعث تولید خون کم و خوب میشود و نفّاخ و ادرارآور است.
*************
?حفره بینی بهدلیل اینکه محل عبور و مرور هوا است, آکنده از میکروبهای انتقالیافته از هواست؛ خداوند بینی را برای گرفتن بهتر میکروبها و رطوبتبخشی به هوا (که لازمه عملکرد صحیح ریه است) مرطوب و تاریک قرار داده است و بینی جایگاه خوبی برای تکثیر بیش از اندازه میکروبها است. عدمنظافت صحیح بینی میتواند مشکلات تنفسی مانند سرماخوردگیهای مکرر، افزایش آلرژیها و عفونتهای مقاوم به درمان را ایجاد کند همچنین میتواند روی اندامهای دیگر نیز تأثیر بگذارد.
?مصرف زیره برای افراد سردمزاج و سالمندان واقعا مفید است، ولی زیادهروی در مصرف عرق زیره باعث لاغری میشود. اگر زیره را با دارچین و شوید و سایر ادویهها به گوشت اضافه کنید و بپزید، غذایی لطیف و سریعالهضم و ملین و بدون نفخ خواهید داشت.
*************
?مالیدن و شستن دندانها با نمک و عسل (میتوان نمک و عسل را در پارچهای بسته و به دندان مالیده شود), استفاده از مسواک با نرمی مناسب (مسواک نباید خشن باشد) و استفاده از خلال دندان برای دفع ریزههای غذایی در لابهلای دندانها در سلامت دندان موثر است.
?مصرف بیقاعده و بیش از حد عرق نعنا در درمان بیماریهای گوارشی مؤثر نیست و تشدید کننده بیماری هم هست، گفت: مصرف عرق نعنا در بیماریهای گوارشی و بهخصوص نفخ و ریفلاکس باید کم و محدود و مثلاً ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری در ۱ استکان آبجوش همراه با عسل باشد.
*************
خرما اولین و قوی ترین داروی ضد سرطان است !اگر هر شخص روزانه ۱۰ الی ۱۵ مغز بادام را با ۳ تا ۵ عدد خرما بخورد تا آخر عمرش نه سایدگی استخوان سراغش می آید و نه آرترز می گیرد.
?قرص هارو از زندگیتون حذف کنید❗️
?فلفل قرمز: شربت دیفن هیدرامین
?دمنوش آویشن: قرص سرما خوردگی
?دمنوش دارچین: قرص استامینوفن
?اکالیپتوس بر طرف کننده درد مفاصل است
?بدین منظور دو قطره روغن اکالیپتوس لیمویی را در چند قطره روغن گیاهی مانند روغن بادام حل کنید هر روز دو تا سه مرتبه مفاصل دردناک را ماساژ دهید.
*************
خواص دمنوش گل محمدی :
?آرامش بخش و خواب آور
?نرمال کننده قند خون در افراد دیابتی
?تقویت سیستم ایمنی
?جلوگیری از پوکی استخوان
?کاهش اشتها
?سوزاندن چربی های اطراف ران و کمر
? روش های پیشگیری سرطان:
? روده بزرگ : پیشگیری با سیر
? پروستات : پیشگیری با گوجه
? معده : پیشگیری با زنجبیل
? ریه : پیشگیری با کلم بروکلی
? سینه : پیشگیری با چای سبز
*************
?کلسیم خانگی برای درمان پوکی استخوان
?۱ لیوان شیر
?۱ قاشق غذاخوری پودر سنجد
?۱ قاشق غذاخوری شیره انگور
✨مواد را با هم مخلوط کرده و هر روز از این نوشیدنی استفاده کنید.
? این چایها را ننوشید:
– چای سرد: سنگ کلیه
– چاى غلیظ: کم خونی
– چای ناشتا: سوء هاضمه
– چای ماندهی دیروز: سمی
– چاى داغ و سوزان: سرطان مری
– چای بلافاصله بعد از غذا: کم خونی
?فواید مصرف متعادل زعفران
?ضدافسردگی قوی
?مسکن طبیعی
?تنظیم اشتها
?ضد آسم
?ضدسرفه
?ضدکلسترول
?ضد بیخوابی
?پیشگیری از آلزایمر
*************
این ۱۰ خوراکی شما را از رفتن به دندان پزشک بی نیاز می کنند:
چای
نه تنها طعم دهان شما را عوض می کند بلکه برای سلامت دندان ها هم بسیار مؤثر است.چای دارای ترکیبی به نام پلیفنل است که می تواند از رشد باکتری ها درون دهان جلوگیری کند. از طرف دیگر، اسیدهای موجود در دهان را از بین می برد و بدین شیوه مانع از بروز التهاب لثه ها می شود؛ اما به یاد داشته باشید که برای سلامت دندان ها تنها چای سبز بنوشید، سایر انواع چای به خصوص چای سیاه باعث تیره شدن رنگ دندان های شما می شود.
ماست
اگر جزء علاقه مندان این خوراکی لذیذ هستید، خوشحال باشید. شما با مصرف روزانه یک کاسه ماست به بهبود شرایط دهان و دندان خودتان کمک کرده اید. ماست خوراکی سرشار از کلسیم و پروتئین است که به استحکام دندان ها و لثه ها کمک قابل توجهی می کند.
قارچ
این ماده لذیذ بیش از آنکه خوراکی باشد دارویی است که به سلامت شما کمک می کند. قارچ ها که اغلب با ویژگی تقویت کننده سیستم ایمنی شناخته می شوند، به جذب کلسیم در بدن کمک می کنند، سرشار از آهن هستند و می توانند سلامت را به دهان و دندان ما هدیه کنند.
پرتقال
به صورت معمول، خوراکی اسیدی برای دندان مضر هستند؛ اما پرتقال استثناً در این دسته جای نمی گیرد. در واقع، دندان پزشکان می گویند پرتقال نقش زیادی در جلوگیری از پوسیدگی دندان ها دارد. ترکیبات این میوه خوش طعم به گونه ای است که می تواند مانع از رشد میکروب های دهانی شود و باکتری های مضر را از دهان دور کند.
آجیل
آجیل ها اغلب میوه های خشک شده ای هستند که پیش از آنکه کاملاً برسند از درخت چیده شده اند. این میوه های خشک و نرسیده در کنار تمامی خواص بی نظیری که دارند به تقویت دندان ها هم کمک می کنند.
به گزارش شفقنا، بنابراین، مصرف بادام، بادام هندی وگردو را که سرشار از ویتامین D و کلسیم هستند به تقویت مینای دندان کمک می کنند باید در برنامه روزانه شما قرار بگیرد.
پنیر
پنیر منعی سرشار از پروتئین است و جز مواد ضروری برای بدن محسوب می شود. در کنار پروتئین، پنیرها مقدار قابل توجهی کلسیم دارند و برای استحکام دندان و استخوان بسیار مفید هستند. هم چنین، فسفات موجود در پنیر در تنظیم سطح PH دهان نقش مهمی دارد.
کیوی
یکی دیگر از میوه های بی نظیری که که تأثیر به سزایی در سلامت دهان دارد کیوی است. جالب است بدانید ویتامین C موجود در این میوه از پرتقال بیشتر است و به همین دلیل به قوی شدن لثه ها و بافت دندانی کمک می کند.
جعفری
این سبزی خوش عطر حاوی ترکیبی به نام منوترپنز است که با تبخیر شدن در ریه موجب پخش شدن رایحه ای خوش در دهان می شود و به نفس ما بویی خوش می دهد. جاگزین جعفری، آدامس های با این رایحه هستند که فاقد شکر باشند.
سیب
یک سیب در طول روز شما را برای همیشه از دندان پزشکی رفتن راحت می کند. سیب می تواند بزاق دهان را افزایش دهد و از سوراخ شدن دندان های شما جلوگیری کند. به دلیل آنکه سیب سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی تأثیر بسیار قابل توجهی در حفظ سلامت کلی دندان ها دارد.
کنجد
مشابه با کرفس، کنجد یک خوراکی پاک کننده است که می تواند خرده غذاهای باقی مانده روی دندان ها را پاک کند. علاوه براین کنجد، در محافظت از لایه استخوانی دندان ها و لثه ها مؤثر است.
* اگـــر خانـــومی را دوســـت دارید اجازه ندهید سوسیس بخورد.
به گفته محققان کانادایی خوردن روزانه ۱۳۰ گرم (۴/۳ فنجان) از این مواد خوراکی موسوم به حبوبات منجر به کاهش ۰.۳۴ کیلوگرم وزن می شود.
طبق گزارش محققان، خوردن روزانه این مواد خوراکی موجب می شود که فرد زودتر احساس سیری کند و خوردن آنها با کاهش قابل توجه کلسترول بد همراه است.
محققان کانادایی به سرپرستی دکتر راسل دی سوزا، به بررسی ۲۱ آزمایش بالینی متشکل از ۹۴۰ مرد و زن که در مدت ۶ هفته با افزودن یک وعده حبوبات به رژیم غذایی شان به طور میانگین ۰.۳۴ کیلوگرم از وزن شان را از دست داده بودند، پرداختند.
حبوبات دارای شاخص گلوکز پایینی هستند، یعنی بسیار آهسته تجزیه می شوند. از این رو می توانند جایگزین پروتئین حیوانی و همچنین چربی های بد نظیر چربی ترانس موجود در مواد غذایی شوند.
به گفته دکتر دی سوزا، «مطالعه جدید ما به خوبی منطبق با مطالعات قبلی است و نشان می دهد که مصرف حبوبات با افزایش حس سیری تا ۳۱ درصد همراه است که در نتیجه می تواند منجر به مصرف مواد غذایی کمتر شود.»✔️ انگلستان با ۷% (کمترین) زوج های نابارور در رتبه نخست توان باروری و بسیاری از کشورهای آفریقایی با ۳۰% (بیشترین) زوج نابارور در رتبه آخر جهان در باروری قرار گرفته اند.
بر اساس آمار رسمی و غیر رسمی، کشور ایران بین ۲۱ تا نزدیک به ۳۰ درصد زوج نابارور دارد.
ریشه آمار بالای نازایی در کشورهای آفریقایی و حتی ایران را می توان در طرح Nssm200 هنری کسینجر جستجو کرد، غفلت از تاثیرات مخرب عوامل غذا، دارو و واکسن!
- در فصل تابستان افراد با مزاج گرم و خشک، بیشتر در معرض آسیب میباشند، زیرا به دلیل گرم و خشک بودن مزاج این افراد و همچنین فصل تابستان، احتمال خطر در این افراد بیشتر است. بنابراین در این فصل باید از تمام خوردنیها و نوشیدنیهایی که حرارت بدن را بالا میبرند و باعث خشکی میشوند، پرهیز کرد، مخصوصاً مواد غذایی تند از قبیل فلفل و زنجبیل، دارچین، زعفران، سسهای تند، خردل، سبزیجات تند مانند سیر، پیاز، ترخون، نعنا، تره، شاهی، شوید و. . . در نتیجه باید از غذاهای پخته ساده بدون ادویهجات استفاده شود.
- این افراد باید در مصرف نمک و غذاهای شور و تنقلات مانند چیپس شور، آجیل شور و. . . در فصل تابستان احتیاط نمایند. مثلاً در صورت مصرف بادام یا فندق، از انواع خام آن و به مقدار کم استفاده کنند. اکثر مغزها مزاج گرم و خشک دارند و همه افراد به ویژه کسانی که مزاج گرم و خشک دارند، نباید در مصرف آن زیادهروی کنند.
- سرخ کردن، بو دادن و تفت دادن باعث گرم و خشک شدن مزاج میشوند، بنابراین نباید در مصرف غذاهای تهیه شده به این روشها زیادهروی شود و غذاها باید به صورت ساده یا درصورت امکان خام و پخته تهیه شوند.
- در مورد شیرینیجات نیز به همین ترتیب است، چون پایه مزاج این مواد هم گرم است، بنابراین نباید در مصرف شیرینیها، شکلاتها و حتی شیرینیجات طبیعی مانند عسل، کشمش، مویز و میوههای شیرین مانند انجیر، نارگیل، موز، خربزه، آناناس و. . . در فصل تابستان زیادهروی شود.
- گوشتهای قرمز مخصوصاً به دلیل داشتن گرما و حرارت زیاد باید کمتر مصرف شوند. به ویژه گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین که گرمای بسیار بسیار زیاد نسبت به گوشت گوسفند دارند و همچنین گوشت شتر هم به دلیل گرمای زیاد نباید زیاد مصرف شوند.
- از مصرف غذاهایی مانند فسنجان، گردو و کنجد نیز به دلیل گرم بودن مزاجشان باید در این فصل پرهیز شود.
- توصیه میشود در فصل تابستان از خنکیجات (مانند آبدوغ خیار، ماست، خیار و کمی نان، سبزیجات خنک مانند خیار، کاهو، کدو خورشتی (سبز) گشنیز، اسفناج، ماست و اسفناج) استفاده شود.
- توصیه میشود نوع غذاهایی که در تابستان مصرف میشوند، پختنی و آبپز باشد و غذاها کباب و یا سرخ نشوند. مصرف غذاهایی مانند آش، سوپ، خورش سبزیجاتکه سبزی آن ها سرخ نشده باشد ، حبوبات آن کم بوده، مقدار زیادی گوشت نداشته باشند ، کمی ترش باشند مثلا با غوره، آبغوره، آبلیمو، لیمو، نارنج تهیه شده باشند مخصوصا سوپ جو و آش جو ( به دلیل خنک بودن) بسیار مفید بوده و از بهترین غذاها برای رفع عطش و حرارت بدن میباشند.
- مصرف مرکبات و میوهجات میخوش یا ملس (بین ترش و شیرین) مانند زرشک و آب زرشک، شاهتوت، تمشک، سیب ترش، آلبالو، گوجه سبز، انار، شوید، هلو، زردآلو، هندوانه و گریپفروت بسیار مفید است
- مصرف سالادها در این فصل بسیار توصیه میشود، زیرا معمولا مزاجهای سرد و تر دارند (کاهو، خیار، آبلیمو و. . .)
- خوردن ترشیجات در این فصل مفید است، به شرط اینکه ترشی خیلی تند نشده باشند که در این صورت، حرارت آنها بالا میرود.
- مصرف کافی آب، لبنیات مانند دوغ و ماست مفید است.
- مصرف گوشتهای سفید نسبت به گوشتهای قرمز در این فصل مناسبتر است. گوشتهای سفید (مانند مرغ و ماهی) گرمای کمتری دارند، مخصوصاً ماهی که با داشتن مزاج سرد و تر، برای این فصل بسیار مناسب است به شرطی که خیلی سرخ نشده و ادویه جات تند نیز خیلی به آن اضافه نشود.
- باید توجه داشت که افراد با مزاج سرد، در مصرف این مواد غذایی مفید ذکر شده، حتی در فصل تابستان، زیادهروی نکنند.
- در این فصل باید گرسنگی و تشنگی را سریع برطرف کرد، زیرا به دلیل حرارت فصل و مزاج، ممکن است معده در صورت خالی ماندن آسیب ببیند.
- در این فصل باید استراحت بیشتری داشت تا مزاج خنک شود.
- استحمام کردن، دوش آب خنک، شنا کردن در آب و روان با رعایتهای مربوطه، پوشیدن لباسهای خنک نخی و ورزشهای سالنی که زیر آفتاب نباشند در فصل تابستان مفید است، ولی در انجام ورزش های گرم و خشک مانند فوتبال، دویدن و. . . مخصوصا در طی روز و زیر آفتاب یا فضای باز نباید در این فصل زیادهروی شود.
- ناهار باید در این فصل کم و سبک باشد، چون وسط روز هوا بسیار گرم و قوه هاضمه ضعیف است و در نتیجه غذای وسط روز نباید سنگین باشد.
- در این فصل باید کلا از غذاهای با هضم راحت مانند ماهیهای کوچک، جوجه مرغ، مرغ و. . . استفاده شود.
- مصرف آب داغ و توقف در زیر نور خورشید نیز در فصل تابستان مضر است.
*************
❇️ شیر_شتر
⇦درمان⇩
⚜️دیابت
⚜️سرطان
⚜️بـواسیر
⚜️کمخونی
⚜️فشارخون
⚜️زخم مـعده
⚜️گرفتگی عروق
⚜️پوکی استخوان
⚜️بیماریهای عفونی
⚜️خاصیت لاغرکنندگی
⚜️خاصیت ضد میکروبی
❇️ در فصل بهار بدن در حال پاکسازی است که پرخوری و رعایتنکردن رژیم غذایی، موجب ضعیفشدن بدن میشود؛ باید از خوردن غذاهای گرم و خشک، ورزش زیاد و حمام مکرر در بهار پرهیز کرد.
در فصل بهار مواد زائد انباشتهشده در بدن از حالت انجماد خارج شده و در بدن به جریان میافتند.
در فصل بهار بدن در حال پاکسازی است که پرخوری و رعایت نکردن رژیم غذایی، موجب ضعیف شدن بدن میشود که زمینهساز ابتلا به بیماری ها در فصل بهار است.
ورزش زیاد و حمام مکرر در بهار ممنوع
لازم است در فصل بهار، از خوردن غذاهای گرم و خشک، حرکت و ورزش زیاد، حمام مکرر و خوردن غذاهای گوشتی و شیرینی زیاد خودداری شود همچنین بهتر است در این فصل بهجای آب از عرق کاسنی یا عرق شاهتره استفاده شود.
بهتر است در این فصل از مصرف غذاهای چرب و سرخکردنی, خوراکیهای تلخ، تند و تیز، و شور که مزاج گرم دارند مانند آجیل شور و گردو پرهیز کرد.
*************
آشنایی با نوشیدنی های مفید در فصل بهار
بهتر است در این فصل از نوشیدنی های خنک مانند شربت ریواس، شربت عناب، شربت نارنج، لیمو و “به” استفاده کرد.
*************
تدابیر تندرستی در پاییز
پرهیز از نوشیدن آب بسیارسرد و دوری از سرمای بامداد, شب و گرمای میانه روز همچنین استفاده معقول از غذاهای مقوی سنگین مانند هلیم، آشها، آبگوشتها، کلهپاچه و… برای قویشدن دستگاه گوارش در فصول سرد سال میتواند مفید باشد.
کاهش فعالیت جنسی, پوشاندن سر در زمان خواب و پرهیز از خواب روز، خواب با معده پر، خوابیدن در مکانهای سرد و مرطوب، زیادخوابیدن و زیاد بیداریکشیدن و دوریجستن از خشم، اضطراب و اندوه و پرداختن در حد اعتدال، به شادی و سرور و امید بسیار در فصل پاییز اهمیت دارد.
پاییز از دیدگاه طب سنتی دارای طبیعت سرد و خشک است. در فصل پاییز پرهیز از گوشت گاو، فستفودها، ادویه تندوتیز، ترشیها، بادمجان، عدس، پنیر شور، لبنیات ترش، رُب و سسها، چای پررنگ، شوریها، قهوه، نسکافه، کاکائو و… بسیار اهمیت دارد.
در فصل پاییز مصرف خوردنیهای گرم و تر مانند مرغهای درشت، تخممرغ عسلی، شیرینیهای طبیعی از شکر و بادام و پسته، مغزها، انجیر، کشمش و مویز، شیره انگور، زیتون، به، سیب، انار، انگور، خربزه، گلابی، سبزی خوردن، شلغم، خاکشی و… بسیار مفید است.
*************
پنیر را چه زمانی بخوریم؟
پنیر جزء لبنیات به حساب می آید که مصرف آن برای بدن لازم و ضروری است. اما نباید فراموش کنیم که پنیر هم مثل دیگر مواد خوراکی مصرفش دارای شرایطی است. شرایطی مثل زمان و مصلحات.
در طب سنتی معمولاً ما برای هر نوع غذایی یک نوع مصلح هم سراغ داریم و باید به همراه آن مصرف شود. از طرف دیگر ضوابطی هم برای عدم مصرف برخی از مواد غذایی با هم داریم. پس می بینید که همه چیز روی اصول است. مصلح کار اصطلاح و تعدیل ضرر یک مادۀ خوراکی را انجام می دهد. شاید از خودتان بپرسید که مثلاً می شود پنیر هم ضرر داشته باشد؟ در پاسخ باید گفت، اگر شرایطش را رعایت نکنید، بله!
پنیر باید با گردو مصرف شود که گردو به عنوان مصلح پنیر عنوان شده است. در ثانی مصرف پنیر نباید در اول روز باشد. بلکه پنیر را باید شب خورد. پنیر به دلیل اینکه دارای خاصیت هاضمۀ سریع است، باعث هر چه سریعتر هضم شدن غذا می شود. به همین دلیل است که از قدیم همراه با غذای سنگین نان و پنیر هم مصرف می شده.
با این توضیحات اگر پنیر را شب مصرف کنید، باعث هضم سریع غذا و خواب سبک و مهیح خواهد شد. اما اگر پنیر را صبح مصرف کنید، باعث گرسنگی زود هنگام در اواسط روز می شود که این خود عاملی برای پرخوری در وسط روز مخصوصاً زمان نهار است. پیشنهاد شده غذای سنگین، مثل کله پاچه و آب گوشت را صبح مصرف کنیم. تا بدن در طول روز زمان کافی را برای هضم و جذب کامل غذا داشته باشد. همچنین در طول روز انرژی کافی برای انجام فعالیت های روزانه موجود باشد.
*************
❇️ وضعیت گرمترین, سردترین و مرطوبترین عضو بدن از نگاه طب سنتی
از دیدگاه طب سنتی قلب گرمترین عضو بدن است. بنابراین اگر زیاده از حد گرمیجات مثل فلفل، دارچین و زعفران خورده شود در بعضی از افراد که سریعاً قلبشان واکنش نشان میدهد، مثلاً تپش قلب میگیرند، خودشان ضربان را میفهمند، ناآرام هستند، فشارشان بالا میرود، پمپاژ قلبشان سریع میشود مخصوصاً در فصلهای گرم این اتفاق بیشتر بروز پیدا میکند، مخصوصاً در افرادی که مزاج پایهشان گرم است, باید از مصرف بیش از حد گرمیجات خودداری کنند.
مثلاً از دیدگاه طب سنتی سردترین اعضا استخوان است، تا حدی مصرف چیزهای سرد و خشک مثل کشک و کلسیم و اینها برای استخوان با رعایت مزاج خوب است، ولی اگر از حد بگذرد، کمتر شود یا بیشتر شود دچار اشکال میشویم.
مرطوبترین اعضای بدن چربی است بنابراین کسانی که خیلی چاق میشوند و چاقی از نوع چربی پیدا میکنند، رطوبت بدنشان خیلی بالا میرود، این افراد دچار پفآلودگی میشوند و در فصل خنک مخصوصاً زمستان بسیار آسیب میبینند و مفاصلشان اگر باد بخورد سرما میخورند و دچار مشکلات میشوند.
خوب است که ما بدانیم کدام عضو در بدنمان چه تغییری کرد و به چه صورت از نظر مزاج تأثیر میگذارد. گفتیم اگر چربی زیاد شود رطوبت بدن زیاد شده و شخص همیشه خوابآلود است و پف دارد و ما خیلی راحت با همکاری خود شخص میگوییم مواد رطوبتی و مواد چرب را نخورد و رطوبت شخص پایین میآید.
اگر شخص در مصرف چیزهای خشک کننده زیادهروی کند یا غلبه خشکی بر مزاجش حادث شود، مثلاً انواع غذاهای حاضری, آماده, مصرف زیاد ادویهجات, عدس, بادمجان و… مخصوصاً در فصل خشک مثل پاییز و زمستان میبینند که موهایشان خشک تر و مجعد شد و خشکی بر آن غلبه کرده، راهش این است که باید چیزهای رطوبتی، روغنمالی در حمام و مصرف چیزهای رطوبتی تر و گاهی لبنیات و خاکشیر و… را داشته باشد.
*************
❇️ خواص زنجبیل و فواید آن را بشناسید…
زنجبیل یکی از سالم ترین و خوشمزه ترین طعم دهنده های موجود در طبیعت است که سرشار از مواد مغذی می باشد. توصیه شده است که زنجبیل به دلیل خواص زیادی که دارد در برنامه غذایی قرار داده شود. در این نوشته خواص زنجبیل آورده شده است که مصرف آن را توجیه می کند.
✔️ زنجبیل حاوی ماده ای به نام گینجرول می باشد که خواص درمانی زیادی دارد. این ماده ضد التهاب است و تاثیر آنتی اکسیدانی دارد.
✔️ زنجبیل می تواند درمانی برای حالت تهوع به خصوص در خانم های باردار باشد.
✔️ زنجبیل می تواند درد و کوفتگی ناشی از ورزش را کاهش دهد.
✔️ خاصیت ضد التهاب زنجبیل می تواند به افراد مبتلا به آرتروز کمک کند.
✔️ زنجبیل می تواند قند خون را به میزان قابل توجهی پایین آورده و ریسک بیماری های قلبی را کاهش دهد.
✔️ زنجبیل می تواند به درمان سوءهاضمه مزمن کمک کند.
✔️ زنجبیل سطح کلسترول را کاهش و جذب مواد مغذی در بدن شما را افزایش می دهد.
✔️ مواد موجود در زنجبیل ممکن است از بروز سرطان جلوگیری کند.
✔️ زنجبیل عملکرد مغز را تقویت می کند و از آلزایمر جلوگیری می کند.
مواد لازم برای تهیه چای زنجبیل:
۱ قاشق غذاخوری زنجبیل رنده شده
۲ پیمانه آب سالم
۱ قاشق غذاخوری عسل
آب نصف یک عدد لیمو
هنگام دم کردن زنجبیل و در صورت تمایل می توانید برای خوش طعم تر شدن از چوب دارچین یا برگ نعناع استفاده کنید. برای دم کردن زنجبیل های رنده شده را درون قوری ریخته روی آن آب جوش بریزید و بگذارید برای ۱۰ دقیقه بماند. در هنگام سرو عسل یا لیمو را درون چای بریزید هم بزنید و میل کنید. اگر به چای سرد علاقه دارید آن را درون یخچال قرار دهید تا خنک شود و سپس میل کنید.
*************
مجادله طبّی خواندنی امام صادق (ع) با یک طبیب هندی
ربیع حاجب میگوید: روزی طبیبی هندی در مجلس منصور کتاب طب می خواند، در حالی که امام صادق(ع) در آنجا حضور داشت. چون از قرائت مسائل طب فراغت یافت، به امام ششم (ع) گفت: دوست داری از دانش خود به تو بیاموزم؟ حضرت فرمود: «نه، زیرا آنچه من می دانم از دانش تو بهتر است.» طبیب پرسید: تو از طب چه میدانی؟ حضرت فرمود: «من حرارت را با سردی و سردی را با گرمی، رطوبت را با خشکی و خشکی را با رطوبت درمان می کنم و مسئله تندرستی را به خدا وا میگذارم و برای تندرستی دستور پیامبر(ص) را به کار میبرم که فرمود: «شکم، خانه درد است و پرهیز، درمان هر دردی است و تن را به آنچه خوی گرفته، باید عادت داد.»
طبیب گفت: طبّ جز این چیزی نیست. امام گفت: «میپنداری که من این دستورها را از کتابهای بهداشتی یاد گرفتهام؟ طبیب گفت: آری، امام فرمود: من اینها را از خدا فرا گرفتهام. تو بگو من از جهت بهداشت داناترم یا تو؟ طبیب گفت: البتّه من.
امام(ع) فرمود: اگر این چنین است من از تو پرسشهایی میپرسم، تو پاسخ بده. طبیب گفت: بپرس.
امام صادق(ع) پرسشهای زیر را از طبیب هندی پرسیدند:
چرا جمجمه سر چند قطعه است؟
چرا موی سر بالای آن است؟
چرا پیشانی مو ندارد؟
چرا در پیشانی، خطوط و چین وجود دارد؟
چرا ابرو بالای چشم است؟
چرا دو چشم، مانند بادام است؟
چرا بینی میان چشمهاست؟
چرا سوراخ بینی در زیر آن است؟
چرا لب و سبیل بالای دهان است؟
چرا مردان ریش دارند؟
چرا دندان پیشین، تیزتر و دندان آسیاب، پهن و دندان بادام شکن، بلند است؟
چرا کف دستها مو ندارد؟
چرا ناخن و مو جان ندارند؟
چرا قلب مانند صنوبر است؟
چرا شُش دو تکّه است و در جای خود حرکت میکند؟
چرا کبد (جگر) خمیده است؟
چرا دو زانو به طرف پشت خم و تا میگردند؟
چرا گامهای پا میان تهی است؟
طبیب هندی در پاسخ به تمامی پرسشهای بالا گفت: نمیدانم.
امام فرمود: من علّت اینها را میدانم. طبیب گفت: بیان کن.
امام فرمود:
ـ جمجمه به دلیل اینکه میان تهی است، از چند قطعه، آفریده شده است و اگر قطعه قطعه نبود، ویران میشد، بنابراین چون چند قطعه است، دیرتر میشکند.
ـ مو در قسمت بالای سر است، چون از ریشه آن روغن به مغز میرسد و از سر موها که سوراخ است، بخارها بیرون میرود و سرما و گرمایی که به مغز وارد میشود، دفع میشود.
ـ پیشانی مو ندارد، برای آنکه روشنایی به چشم برسد.
ـ خطّ و چین پیشانی نیز عرقی را که از سر میریزد، نگه میدارد تا وارد چشمها نشود و انسان بتواند آن را پاک کند، مانند رودخانهها که آبهای روی زمین را نگهداری میکنند.
ـ ابروها بالای دو چشم قرار دارند تا نور به اندازه کافی به آن ها برسد. ای طبیب، نمیبینی وقتی شدّت نور زیاد است، دست خود را بالای چشمها میگیری تا روشنی به مقدار کافی به چشمهایت برسد و از زیادی آن پیشگیری کند؟!
ـ بینی بین دو چشم قرار دارد تا روشنایی را بین آنها به طور مساوی تقسیم کند.
ـ چشمها شکل بادام هستند تا میل دوا در آن فرو برود و بیرون آید. اگر چشم چهار گوش یا گرد بود، میل در آن به درستی وارد نمیشد و دوا به همه جای آن نمیرسید و بیماری چشم درمان نمیشد.
ـ خداوند سوارخ بینی را در زیر آن آفرید تا فضولات مغز از آن پایین بیاید و بو از آن بالا رود. اگر سوراخ بینی در بالا بود، نه فضولات از آن پایین میآمد و نه بوی چیزی را در مییافت.
ـ سبیل و لب را بالای دهان آفرید، تا فضولاتی را که از مغز پایین میآید، نگه دارد و خوراک و آشامیدنی به آن آلوده نشود و آدمی بتواند آنها را از آلودگی پاک کند.
ـ برای مردان محاسن (ریش) را آفرید تا نیازی به پوشاندن سر نداشته باشند و مرد و زن از یکدیگر مشخّص شوند.
ـ دندانهای پیشین را تیز آفرید تا گزیدن آسان شود و دندانهای آسیاب را برای خرد کردن غذا پهن آفرید، و دندان نیش را بلند آفرید تا دندانهای آسیاب را مانند ستونی که در بنا به کار میرود، استوار کند.
ـ دو کف دست را بیمو آفرید تا لمس کردن با آنها صورت گیرد. اگر کف دست مو داشت، وقتی انسان به چیزی دست میکشید به خوبی آن را حس نمیکرد.
ـ مو و ناخن را بی جان آفرید، چون بلند شدن آنها زشت و کوتاه کردن آنها زیباست. اگر جان داشتند، بریدن آنها همراه با درد زیادی بود.
ـ قلب را مانند صنوبر ساخت، چون وارونه است. سر آن را باریک قرار داد تا در ریهها در آید و از باد زدن، ریه خنک شود.
ـ کبد را خمیده آفرید تا شکم را سنگین کند و آن را فشار دهد تا بخارهای آن بیرون رود.
ـ خم شدن زانو را به طرف عقب قرار داد تا انسان به جهت پیش روی خود راه رود و به همین علّت حرکات وی میانه است و اگر چنین نبود، در راه رفتن میافتاد.
ـ پا را از سمت زیر و دو سوی آن، میان باریک ساخت، برای آنکه اگر همه پا بر روی زمین قرار میگرفت، مانند سنگ آسیاب سنگین میشد. سنگ آسیاب چون بر سر گردی خود باشد، کودکی آن را بر میگرداند و هر گاه بر روی زمین بیفتد، مردی قوی به سختی میتواند آن را بلند کند.»
آن طبیب هندی گفت: اینها را از کجا آموختهای؟ امام(ع) فرمود: «از پدرانم و ایشان از پیامبر(ص) و او از جبرئیل، امین وحی و او از پروردگار که مصالح همه اجسام را میداند.» طبیب در آن وقت مسلمان شد و گفت: تو داناترین مردم روزگاری.
راستی چه شگفتانگیز است که حضرت صادق(ع) بدون در دست داشتن ابزار امروزی که وسیله شناخت درون و برون انسانند، در گوشهای از شهر «مدینه» برای یک طبیب هندی، شگفتییهای خلقت انسان را با دلایل محکم بیان می فرماید.
*************
❇️درمان یبوست با نسخه طب سنتی
* در طب سنتی خوردن یک لیوان خاکشیر هنگام صبح، مصرف یک لیوان آب کرفس با آب هویج و همچنین مصرف عرق کاسنی با عسل برای رفع یبوست توصیه میشود.
* همچنین مخلوطی از پودر گل سرخ با ماست بدون چربی، مصرف زیتون همراه با غذا و خوردن روزانه سبزی شوید و جعفری مفید است.
* مصرف صبحانه و شام سبک نیز به رفع یبوست کمک میکند.
* همچنین خوردن گیاه آلوئه ورا توصیه میشود چون این گیاه تقویتکننده معده و روده و سرشار از ویتامین A، B1، B2، B6، است. آلوئه ورا تنظیمکننده هضم غذا است و دفع مواد زائد از روده را آسان میکند.
* گشنیز نیز در رفع یبوست موثر است. این سبزی تقویتکننده معده و ضد باکتری معده و روده است.
* بادرنجبویه نیز از خانواده نعناع است و ویتامینهای A، B و C دارد و تقویتکننده معده و روده بوده و صفرا را از بین میبرد.
* مصرف کاهو نیز به دلیل داشتن مواد معدنی، ید و کلسیم برای رفع یبوست مفید است.
* مصرف روزانه زیتون و انجیر خشک هم توصیه میشود.
*************
داشتن پوستی روشن و موی بدون شوره با خاکشیر:
برای از بین بردن لکهای پوست بهویژه صورت یکی از بهترین روشها، نوشیدن خاکشیر و ترنجبین است. افرادی که از این ترکیب بهصورت روزانه و مستمر به مدت ۳ هفته استفاده کنند بعد از مدتی با روشنی پوست و از بین رفتن ککهای صورت و پوستشان روبهرو میشوند.
برای تهیه این ترکیب لازم است ترنجبین را ۵ ساعت در آب خیس کنید و پس از این مدت آن را صاف کرده و به آن ۲ قاشق خاکشی پاک کرده اضافه کنید و میل کنید. با نوشیدن این شربت گیاهی به مرور شاهد روشنی پوست و از بین رفتن لکها خواهید بود؛
ضمن اینکه نوشیدن خاکشیر ۲ تا ۳ لیوان در روز به افرادی که به شوره و خارش سر مبتلا هستند توصیه شده است. نوشیدن خاکشیر به این افراد کمک میکند تا با اصلاح مزاج برای همیشه با شوره و خارش پوست سرشان خداحافظی کنند.
*************
اندکی راجع به خواب قیلوله …
خواب قیلوله یا خواب نیمروزی، خواب کوتاه نیم روزی است. از نظر پزشکی برای برای تجدید قوا و سلامتی ذهن و روان مفید است و موجب تقویت حافظه است. مدت این خواب بین بیست دقیقه تا نیم ساعت دانسته شده است. این خواب برای مناطق گرم ضروری تر بنظر میرسد. در بین عوام این خواب قبل از ظهر دانسته میشود.
در فرهنگ معین خواب قیلوله معادل خواب نیمروز و یا خواب پیش از ظهر عنوان شده از طرف دیگر محققی خواب قیلوله را در فاصله پس از نماز ظهر و پیش از وقت نماز عصر می داند. خواب قیلوله در روایات بعنوان امری مستحب برای تقویت حافظ و زمینه شب زنده داری و عبادت در شب توصیه شدهاست و خواب در طول روز نهی شدهاست مگر خواب قیلوله که مایه نعمت است.
در روایات ما هم بسیار به این نوع خواب اشاره شده که حتی شخصی به محضر پیامبر (ص) می رسد و از کمبود حافظه اش شکایت می کند، پیامبر او را به خواب قیلوله ای که از وی قبلاً ترک شده بود، توصیه می کنند. البته که باید توجه داشت این خواب باید اندک باشد و با شکم پر هم نباشد. در غیر این صورت تاثیر مثبت خود را نشان نخواهد داد!
یک دیدگاه